Bugün, 12 Aralık 2025 Cuma

TARİH BOYUNCA TÜRK KADININ ÖNEMİNİ ANLATAN KONFERANS DÜZENLENDİ

Tekirdağ Kadın Kolları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Tekirdağ kent konseyi toplantı salonunda ‘Tarih boyunca Türk Kadınının İtibar Mücadelesi´ konulu konferans düzenledi.

GÜNDEM 2.03.2018 13:19:51 0
TARİH BOYUNCA TÜRK KADININ ÖNEMİNİ ANLATAN KONFERANS DÜZENLENDİ

Tekirdağ Kadın Kolları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Tekirdağ kent konseyi toplantı salonunda ‘Tarih boyunca Türk Kadınının İtibar Mücadelesi´ konulu konferans düzenledi.

Düzenlenen konferansa CHP Tekirdağ Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar,  Yardımcı Doçent Doktor Süleyman Özmen, CHP il ve ilçe Kadın Kolları üyeleri ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten yontar gerçekleştirdi.

/resimler/2018-3/2/1328345415208.jpg

Yontar konuşmasında kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olması için verilen mücadelenin 8 Mart 1857 yılında başladığını belirterek konuşmasına devam etti. ‘´ Kadınların haklarının kazanılması, iyileştirilmesi, vahşi kapitalist sömürüye baş kaldırmak ve dünya barışına konulması için 1975 yılında itibaren her yıl 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlandı. 8 Mart kadının mücadele, özgürleşme, dayanışma, örgütlenme ve eşit yaşam hakkı içim mücadele günlerinin simgesidir.´´

‘´Kadın Toplumun İçinde İse O Toplum Medenidir´´

Ülkemizde yaşayan kadınların durumu biraz farklıdır.  Önemli bir kısmına göre kadın olmak ayrımcılıkla, şiddetle, acı ile, taciz ile, tecavüz ile ve ölüm ile iç içe yaşamak demektir. Türkiye de birçok yerde kadına şiddet hala meşru görülüyor.  Mustafa Kemal Atatürk ‘Milletimiz güçlü bir millet olmaya hazmetmiştir. Bunun gereklerinden biride kadınlarımızın her konuda yükselmesini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir´ demiştir. Atatürk Türk kadınına gereken değeri vermiş ve kadınların medeni ve siyasi seçme ve seçilme hakkının tanınması gibi önemli haklara kavuşmasını sağlamıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşu ile Türk kadını kabuğunu kırarak hayatın her alanında önemli roller üstlenmiş ülkemizin kalkınmasına ve demokrasinin güçlenmesine önemli katkılar da bulunmuştur. Kadın toplumun içinde ise o toplum medenidir, kadın toplumun içinde ise o toplum üretkendir. Kadınlar artık istismar edildiklerinin, kendi kişiliklerinin ve emeklerinin farkına varmalıdır. Şimdiye kadar edindikleri kazanımlarını yitirmemeleri gerektiğinin bilincine varmalılar. Kadınlar sadece çiçek verilip sevindirilen değil, hayatın her alanında mücadeleci kadın olmak zorundadır. Mücadeleci Kadınlarımızın 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününü Kutluyorum.´´dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Yardımcı Doçent Doktor Süleyman Özmen Tarih boyunca Türk kadının tarihin her alanında önemli işlere imza attığına değinen Özmen konuşmasına şu sözlerle devam etti. ‘´Atatürk sosyal ve siyasal hayatta Türk kadınına yer vermiştir. Çarşaf içinde peçe altında ve kafes arkasındaki Türk kadını artık geçmişte kalmıştır. Hiçbir Türk dilinde cinsiyet ayrımı yoktur. Türk kültüründe cinsiyetler arası ayrımcılık bulunmamaktadır.´´ ifadelerini kaydetti.

‘´Kadın Cahil Kalırsa İnsan Cahil Kalır´´

Tarih boyunca kadının yaşadığı zorluklara dikkat çeken Özmen´´ Kadınlar olmadan yeryüzü olmaz. Kadınlar el üstünde tutulması gereken yeryüzüne inmiş meleklerdir. Kadın cahil kalırsa insan cahil kalır kadının cahil kalmaması lazım ama kim kadının cahil kalmasını ister? İnsanın cahil kalmasını isteyen kaostan beslenen kişiler kadının cahil kalmasını ister.  İnsan cahil kalmasın diye kadın aydın kalmalıdır.´´ diyerek sözlerini sonlandırdı.

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü için düzenlenen konferansta Konuşmacı Yrd. Doç.Dr Süleyman Özmen´in tarih boyunca kadının mücadelesini anlatan slayt gösterileri izletildi.

Tarih Boyunca Türk Kadınının İtibar Mücadelesi konulu konferansa konuşmacı olarak katılan  Yrd.Doç.Dr  Süleyman Özmen´e Plaket ve Çiçek takdimi ile program son buldu.

/resimler/2018-3/2/1329421666538.jpg

ŞENOL TURAN 5. DÖNEMİNİ DE GARANTİLEDİ…

Kapadokya Değer Ödülleri’nde kazananlar belli oldu

KÖŞKDERE AİLESİ OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE 30 YILI DEVİRDİ

ÇOCUKLARIMIZ ÖZGELİŞİM OKULLARINA EMANET…

Hep birlikte sağlığımızı konuşalım

BODUÇ; “HALKIN İRADESİ GALİP GELECEK…”

Madeni eşyacılar odasına üçüncü kez adaylığını açıklayan Münür Kılıç başarılı çalışmalarını sürdürüyor.

BU ŞEHİR BEYZA SON YAVUZ’A ÇOK ŞEY BORÇLU…

MÜKEMMELLİK YOLCULUĞUNDA ÇITAYI BİR KEZ DAHA YÜKSELTTİK;

Optimed Sağlık Grubu’na “Kadın İstihdamını En Hızlı Artıran Şirket 3.’sü” Ödülü

Çorlu TSO, AB-Türkiye Odalar Ortaklığı Kapsamında Büyük Bir Başarıya İmza Attı

İrmet Hastnaesi; Obezite Ameliyat ile Hafif Bir Hayata Merhaba De

KENT LOKANTALARI 1 YAŞINDA 110 BİNİ AŞAN ÖĞÜNLE SOSYAL BELEDİYECİLİKTE BÜYÜK BAŞARI

BÜYÜKŞEHİR’DEN YÜZDE 92’LİK BÜTÇE GERÇEKLEŞMESİ

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ: UZM. DR. İLAYDA KARAMAN ÇELİK.

İrmet Hastanesi Op. Dr. Mert Talay: Genital Estetikte Doğal Sonuçlar ve Modern Çözümler

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Plan Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2026 Yılı Bütçe Teklifi üzerine söz aldı.

SPOR BAKANINDAN ERGENE’YE TAM DESTEK!

2026 YILININ PARLAYAN YILDIZI ERGENE’MİZ OLACAK!

GÖKHAN DİKTAŞ AKPARTİ’NİN PRENSİ OLDU

Asyaport Ops Sistemini Geliştiriyor, Yeşil Enerji Hedefinde Büyük Adımlar Atıyor

ALTIN TOHUMLARDA KUŞKONMAZ KONUŞULDU

CANDAN BAŞKAN: “ATATÜRK SEVGİSİ BİTMEZ, O’NUN FİKİRLERİ ÖLMEZ”

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ;

Diş İmplantlarında Modern Çözümler: Dr. Dt. Utku Aksoy’dan İrmet Hospital’da Güvenli ve Etkili Tedavi

GÜLER; “YUNANİSTAN BAŞKONKONSOLOSUNA HOŞGELDİN” DEDİK

LİMANLARIN PATRONLARI GAZETECİ IŞIKSAL’I AĞIRLADI…

ALTINBAŞAK UNLU MAMÜLLERİ LEZZET ZİNCİRİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Pınar Ayhan’ın gösterimiyle “Kemâl” müzikal belgeseli sahnelenecektir

DESTANLARIN DANSI ŞİMDİ DE BULGARİSTAN’I BÜYÜLÜYOR

Yükleniyor

ŞENOL TURAN 5. DÖNEMİNİ DE GARANTİLEDİ…

Madeni eşyacılar odasına üçüncü kez adaylığını açıklayan Münür Kılıç başarılı çalışmalarını sürdürüyor.

KENT LOKANTALARI 1 YAŞINDA 110 BİNİ AŞAN ÖĞÜNLE SOSYAL BELEDİYECİLİKTE BÜYÜK BAŞARI

BÜYÜKŞEHİR’DEN YÜZDE 92’LİK BÜTÇE GERÇEKLEŞMESİ

SPOR BAKANINDAN ERGENE’YE TAM DESTEK!

2026 YILININ PARLAYAN YILDIZI ERGENE’MİZ OLACAK!

CANDAN BAŞKAN: “ATATÜRK SEVGİSİ BİTMEZ, O’NUN FİKİRLERİ ÖLMEZ”

Pınar Ayhan’ın gösterimiyle “Kemâl” müzikal belgeseli sahnelenecektir

ÇİFTÇİOĞLU AİLESİNİN ACI GÜNÜ!

BÜYÜKŞEHİR'DEN EMEKLİLERE 14 BİN TL'LİK CAN SUYU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8