Bugün, 19 Kasım 2025 Çarşamba

KENDİ SÜS BİTKİMİZİ ÜRETECEĞİZ

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, “Modern Serada Çiçekçilik” projesi kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı´ndan almaya hak kazandığı destek ile 15 personele yönelik eğitim gerçekleştirdi.

GÜNDEM 30.01.2018 10:26:59 0
KENDİ SÜS BİTKİMİZİ ÜRETECEĞİZ

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, “Modern Serada Çiçekçilik” projesi kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı´ndan almaya hak kazandığı destek ile 15 personele yönelik eğitim gerçekleştirdi. 

 1 ay süren 46 saatlik eğitim kapsamında Süleymanpaşa Belediyesi personelleri serada çiçek üretim aşamalarını tohumdan başlayıp alanda dikime kadar A´dan Z´ye kadar uygulamalı olarak öğrendi. Eğitimlerin tamamlanması ile birlikte Süleymanpaşa Belediyesi´nin kendi çiçeklerini üretebilmesi için tüm teknik altyapı ve nitelikli insan kaynağı hazır hale getirilmiş oldu. 

Süleymanpaşa Belediyesi fizibilite desteği, mali destek ve son olarak aldığı teknik destek hibesi ile Trakya Kalkınma Ajansı´ndan aldığı 3 desteği de kullan. 

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat projenin amacına değinirken; “Proje ile belediyelerin kent süslemelerinde kullandıkları canlı çiçeklerin üretimi ve çiftçilerin benzer yatırımlar için teşvik edilmesi ve eğitilmesini amaçlıyoruz. Proje kapsamında inşa edilmekte olan seranın örnek teşkil ederek çiftçileri katma değeri yüksek alternatif ürünler hakkında bilinçlendirerek teşvik edeceğiz.” dedi. 

ÖNCÜLÜĞÜ BİZ SAĞLAYACAĞIZ 

Serada yapılacak üretimin ilk olarak belediyenin çiçek ihtiyacını karşılamaya yönelik olacağını belirten Eşkinat; “Bu çalışmanın çiftçilerimiz tarafından benimsenerek yaygınlaşması için örnek model oluşturuyoruz. Bu serada Süleymanpaşa Belediyesinin ihtiyaç duyduğu süs bitkilerini üreteceğiz. Şuan için bizim bütün ihtiyacımızı karşılamayacak. Ancak belediyemiz tarafından alım garantili bu modeli örnek alacak olan başka yatırımcılara, köylerimize, özellikle köy kooperatiflerimize örnek olmak için bu projeyi hayata geçiriyoruz. Umarım biz artık başka yerlerden çiçek almak zorunda kalmayız. Bu bölgenin çiçeklerinin tamamını başka belediyeler de dâhil olmak üzere bu seranın öncülük ettiği bizim bölgemizdeki başka seralar tarafından sağlanır.” diye konuştu. 

ÇİFTÇİSİNİN KALKINDIRILMASI HEDEFLENİYOR 

Projenin ilerleyen aşamalarında çiftçilerin de benzer yatırımlarla seracılık faaliyetlerine başlamalarının ardından süs bitkilerinin başka illerden değil yerel üreticilerden satın alınarak Tekirdağda ki halkın tarımdan elde ettikleri gelirin arttırılması, yerel kalkınmaya katkı sağlanması ve zamanla Süleymanpaşa belediyesinin bu alanda ülke çapında bir merkez haline gelmesi hedefleniyor. 

Sera faaliyete geçtikten sonra dileyen vatandaşlara seracılıkla ilgili uygulamalı eğitimler verilerek seracılığın yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütülecek. Sera çiçekçiliği ve süs bitkisi yetiştiriciliğine başlamak isteyen çiftçilere her konuda destek sağlanarak Süleymanpaşa´nın kendine yetmenin ötesinde tüm Trakya´daki belediyelerin süs bitkisi ve canlı çiçek ihtiyacını karşılayacak konuma gelmesi sağlanacak. 

CANDAN BAŞKAN: “ATATÜRK SEVGİSİ BİTMEZ, O’NUN FİKİRLERİ ÖLMEZ”

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ;

Diş İmplantlarında Modern Çözümler: Dr. Dt. Utku Aksoy’dan İrmet Hospital’da Güvenli ve Etkili Tedavi

GÜLER; “YUNANİSTAN BAŞKONKONSOLOSUNA HOŞGELDİN” DEDİK

LİMANLARIN PATRONLARI GAZETECİ IŞIKSAL’I AĞIRLADI…

ALTINBAŞAK UNLU MAMÜLLERİ LEZZET ZİNCİRİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Pınar Ayhan’ın gösterimiyle “Kemâl” müzikal belgeseli sahnelenecektir

DESTANLARIN DANSI ŞİMDİ DE BULGARİSTAN’I BÜYÜLÜYOR

ÜNLÜ KAHVECİ VE KULÜP BAŞKANI İLYAS GÖNEN MİSAFİRİMİZ OLDU

ÇİFTÇİOĞLU AİLESİNİN ACI GÜNÜ!

Optimed Sağlık Grubu’ndan Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinliği

BÜYÜKŞEHİR'DEN EMEKLİLERE 14 BİN TL'LİK CAN SUYU

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE 14 BİN LİRALIK BURS MÜJDESİ

BÜYÜKŞEHİR, 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’NDE KENTİN DÖRT BİR YANINDAKİ MUHTARLARI BİR ARAYA GETİRDİ

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİYLE 255 MİLYON TL ÜRETİCİNİN CEBİNDE KALDI

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ;

Op. Dr. Elif Aktemur Kurt: Polikistik Over Sendromu Kadın Sağlığını Tehdit Ediyor

TREDAŞ ile DKMP 1. Bölge Müdürlüğü, Trakya’nın kuşları için resmî protokol imzaladı

TOGG İLK BAYİLİĞİNİ ÇORLU’DA VOLKAN OTOMOTİVE VERDİ

HAYRABOLU OSB DAHA DA BÜYÜYOR…

BAŞKAN TAŞYASAN MUHTARLA BULUŞTU

VERGİ REKORTMENLERİ AFRİKA PAZARINA AÇILIYOR

Minimal İnvaziv Kalp Ameliyatı ile Daha Küçük Kesilerle Daha Hızlı İyileşme

REKTÖR ŞAHİN: “CUMHURİYET, BİLİM, AKIL VE VATAN SEVGİSİ EKSENİNDE GELECEĞE UZANAN EN GÜÇLÜ TEMİNATIMIZ”

TEKİRDAĞ NKÜ TÜRKİYE SIRALAMASINDA İLKLERDE - REKTÖR ŞAHİN: “BU BAŞARI ORTAK EMEĞİN GURUR VERİCİ BİR YANSIMASIDIR”

BAKIRHAN; “KÖMÜR İŞLETMELERİNE NEFES ALDIRACAK KARAR GELİYOR…”

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ;

BÜYÜKŞEHİR'DEN ONKOLOJİ HASTALARINA ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ

Op. Dr. Devrim Eroğlu: Minimal İnvaziv Kalp Cerrahisi ile Daha Az Ağrı ve Daha Hızlı İyileşme

DİLE KOLAY; TEKİRDAĞ’IN HAFIZASI YENİ İNAN 101 YAŞINDA…

Yükleniyor

CANDAN BAŞKAN: “ATATÜRK SEVGİSİ BİTMEZ, O’NUN FİKİRLERİ ÖLMEZ”

Pınar Ayhan’ın gösterimiyle “Kemâl” müzikal belgeseli sahnelenecektir

ÇİFTÇİOĞLU AİLESİNİN ACI GÜNÜ!

BÜYÜKŞEHİR'DEN EMEKLİLERE 14 BİN TL'LİK CAN SUYU

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE 14 BİN LİRALIK BURS MÜJDESİ

BÜYÜKŞEHİR, 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’NDE KENTİN DÖRT BİR YANINDAKİ MUHTARLARI BİR ARAYA GETİRDİ

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİYLE 255 MİLYON TL ÜRETİCİNİN CEBİNDE KALDI

TREDAŞ ile DKMP 1. Bölge Müdürlüğü, Trakya’nın kuşları için resmî protokol imzaladı

BAŞKAN TAŞYASAN MUHTARLA BULUŞTU

MALKARA’YA KADIN ELİ ÇOK İYİ GELDİ…

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7