Bugün, 19 Kasım 2025 Çarşamba

“HEDEF 2023 TEKİRDAĞ 5.BÜYÜK İL”

Tekirdağ’ı karış karış dolaşarak projelerini anlatacağını ifade eden Dede, Hayrabolu, Çerkezköy ve Saray’da büyük ilgi gördü. Tekirdağ’ın her ilçesini mahalle mahalle ziyaret etmeye başlayan Dede’yle Tekirdağ ve milletvekili aday

POLİTİKA 27.02.2015 10:48:02 0
“HEDEF 2023 TEKİRDAĞ 5.BÜYÜK İL”

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ekonomist Dr. Oktay Dede iddialı:

“HEDEF 2023 TEKİRDAĞ 5.BÜYÜK İL”

HEDEF 2023 “Tekirdağ 5.Büyük İl” sloganıyla yola çıkan 25. Dönem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ekonomist Dr. Oktay Dede, Tekirdağ’ı hak ettiği yere getirmek istiyor. Tekirdağ’ı karış karış dolaşarak projelerini anlatacağını ifade eden Dede, Hayrabolu, Çerkezköy ve Saray’da büyük ilgi gördü. Tekirdağ’ın her ilçesini mahalle mahalle ziyaret etmeye başlayan Dede’yle Tekirdağ ve milletvekili aday adaylığı ile ilgili bir röportaj yaptık.

Tekirdağ’ın mevcut durumuyla ilgili düşünceleriniz neler?

Tekirdağ’ın mevcut durumunu en iyi analiz edenlerden biri benim demeyeceğim ama en çok hassasiyeti gösterenlerden birisiyim. İlçeleri, köyleri, köylüsüyle, çiftçisiyle sanayisiyle birlikte Tekirdağ’ı reel manada yaşıyorum.

İlçelere ve köylere ziyaretlerde bulunduk. Sorunları yerinde gördük. İş adamı olmamın avantajıyla gerekli incelemeleri yapma fırsatı bulduk.

Tekirdağ gerçekten şu an  için hak ettiği yerde ve konumda değil. Muazzam bir potansiyele sahip. Yaklaşık olarak 127  km lik bir sahili var 6300 km2 lik bir toprağa, hemen hemen 330 bin hektar civarında ekilebilir bir alana sahip.

Türkiye’nin buğday ambarı olarak nitelendirilebilecek bir yerken, geçmişte yanlış uygulamalar yapıldı. Bu yanlışlıkları Tekirdağ halkı olarak el birliğiyle yaptık. Ben bu şehirde oluşan hiçbirsıkıntıyı; ne belediyelere ne de merkezi hükümete bağlamıyorum.

Tekirdağ’da Belediyeler CHP’de. Bu sizin için sorun olacak mı?

Milletvekili olduğumuz zaman insanların iyi anlamasını istiyorum; ideoloji ayrı bir şeydir siyaset yapmak ayrı bir şeydir. Ama Tekirdağ’a hizmet Tekirdağ halkına hizmet bunların hepsinin üzerindedir. Ortak amacın ve hedefin bu olması lazım herkesin yürüyüşünü buna göre belirlemesi lazım.

Büyükşehir de dahil olmak üzere 12 belediyenin 12’si de CHP’de olabilir. Ama Ak Partili bir milletvekili olarak bölgenin ve Tekirdağ’ın gelişebilmesi adına birlikte ortak projelerde öncü olmak istiyoruz.

Halk ister bunun payesini CHP’li belediyelere versin ister Hükümet olarak bize Ak Partiye versin. Bu ikinci aşamadır. Birinci önceliğimiz bizim bölgeye ve halka yapacağımız hizmettir.

Oktay Dede’yi diğer aday adaylarından farklı kılan özelikleri neler?

Ben Tekirdağ için hedefleri olan bir insanım. Ve o hedefleri gerçekleştirmek için her türlü mücadeleyi veren bir insanım.  Baktığınızda bütün siyasi partiler ve geçmişteki adaylar dâhil olmak üzere herkesin Tekirdağ için rasyonel yani mantıklı hedefler koymasını isterdik. İnşallah biz o yolu açarız da bundan sonra bütün aday adayları ve adaylar Tekirdağ için reel hedefler koyarlar ve bu yolda yürürler. Önemli olan farkım nedir? Diğer aday adaylarımız da öyledir inanıyorum ama benim çok geniş bir yüreğim var. Hem tüm Tekirdağ’ı hem tüm Türkiye’yi, tüm unsurları renkleri ve zenginliği ile kucaklayacak bir yürek…

Oktay Dede Kimdir?

01.03.1975 doğumlu olan ve Çorlu’da ikamet eden Dr. Oktay Dede, evli ve iki çocuk babası. Dr. Oktay Dede, Bilkent Üniversitesi Bankacılık ve Finans bölümünü bitirdikten sonra Trakya Üniversitesinde yüksek lisansını, Namık Kemal Üniversitesinde ise doktorasını tamamladı. Üç yabancı dil bilen Dede, halen Ergene’de Mod Emlak İnş. Ltd. Şti , Gordion Tekstil San. Tic. Ltd. Şti , Com İlaç Kimya San. Tic. Ltd. Şti. şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. 2001 yılında AK Parti’nin kuruluşuyla siyasete girdi. Dr. Oktay Dede 2003 yılında Çorlu ilçe teşkilatı kongresinde AK Parti Çorlu ilçe başkan adayı olurken 2009 yılında Ak Parti Çorlu Belediye Başkan Aday Adayı oldu. 2009- 2013 yılları arasında iki dönem Ak Parti Tekirdağ il yönetim kurulu üyeliği yapan Dr. Oktay DEDE, 2012 yılında Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (MÜSİAD) Tekirdağ Şubesi Kurucu Başkanı oldu. 2012-2015 yılları arasında MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanlığı görevinde bulunan Dede, bölgemizdeki sanayicinin ve iş dünyasının sorunları ile yakından ilgilendi. Tekirdağ’ın, Türkiye’nin 5. büyük ili olması için çıktığı hizmet yolunda, bölgenin çevre ve sosyo-ekonomik sorunlarına yönelik çeşitli çalışma ve projeleri olan Dr. Oktay Dede ‘’HEDEF 2023 Tekirdağ 5.Büyük İl `` sloganıyla 25. Dönem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı oldu.

CANDAN BAŞKAN: “ATATÜRK SEVGİSİ BİTMEZ, O’NUN FİKİRLERİ ÖLMEZ”

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ;

Diş İmplantlarında Modern Çözümler: Dr. Dt. Utku Aksoy’dan İrmet Hospital’da Güvenli ve Etkili Tedavi

GÜLER; “YUNANİSTAN BAŞKONKONSOLOSUNA HOŞGELDİN” DEDİK

LİMANLARIN PATRONLARI GAZETECİ IŞIKSAL’I AĞIRLADI…

ALTINBAŞAK UNLU MAMÜLLERİ LEZZET ZİNCİRİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Pınar Ayhan’ın gösterimiyle “Kemâl” müzikal belgeseli sahnelenecektir

DESTANLARIN DANSI ŞİMDİ DE BULGARİSTAN’I BÜYÜLÜYOR

ÜNLÜ KAHVECİ VE KULÜP BAŞKANI İLYAS GÖNEN MİSAFİRİMİZ OLDU

ÇİFTÇİOĞLU AİLESİNİN ACI GÜNÜ!

Optimed Sağlık Grubu’ndan Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinliği

BÜYÜKŞEHİR'DEN EMEKLİLERE 14 BİN TL'LİK CAN SUYU

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE 14 BİN LİRALIK BURS MÜJDESİ

BÜYÜKŞEHİR, 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’NDE KENTİN DÖRT BİR YANINDAKİ MUHTARLARI BİR ARAYA GETİRDİ

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİYLE 255 MİLYON TL ÜRETİCİNİN CEBİNDE KALDI

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ;

Op. Dr. Elif Aktemur Kurt: Polikistik Over Sendromu Kadın Sağlığını Tehdit Ediyor

TREDAŞ ile DKMP 1. Bölge Müdürlüğü, Trakya’nın kuşları için resmî protokol imzaladı

TOGG İLK BAYİLİĞİNİ ÇORLU’DA VOLKAN OTOMOTİVE VERDİ

HAYRABOLU OSB DAHA DA BÜYÜYOR…

BAŞKAN TAŞYASAN MUHTARLA BULUŞTU

VERGİ REKORTMENLERİ AFRİKA PAZARINA AÇILIYOR

Minimal İnvaziv Kalp Ameliyatı ile Daha Küçük Kesilerle Daha Hızlı İyileşme

REKTÖR ŞAHİN: “CUMHURİYET, BİLİM, AKIL VE VATAN SEVGİSİ EKSENİNDE GELECEĞE UZANAN EN GÜÇLÜ TEMİNATIMIZ”

TEKİRDAĞ NKÜ TÜRKİYE SIRALAMASINDA İLKLERDE - REKTÖR ŞAHİN: “BU BAŞARI ORTAK EMEĞİN GURUR VERİCİ BİR YANSIMASIDIR”

BAKIRHAN; “KÖMÜR İŞLETMELERİNE NEFES ALDIRACAK KARAR GELİYOR…”

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ;

BÜYÜKŞEHİR'DEN ONKOLOJİ HASTALARINA ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ

Op. Dr. Devrim Eroğlu: Minimal İnvaziv Kalp Cerrahisi ile Daha Az Ağrı ve Daha Hızlı İyileşme

DİLE KOLAY; TEKİRDAĞ’IN HAFIZASI YENİ İNAN 101 YAŞINDA…

Yükleniyor

CANDAN BAŞKAN: “ATATÜRK SEVGİSİ BİTMEZ, O’NUN FİKİRLERİ ÖLMEZ”

Pınar Ayhan’ın gösterimiyle “Kemâl” müzikal belgeseli sahnelenecektir

ÇİFTÇİOĞLU AİLESİNİN ACI GÜNÜ!

BÜYÜKŞEHİR'DEN EMEKLİLERE 14 BİN TL'LİK CAN SUYU

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE 14 BİN LİRALIK BURS MÜJDESİ

BÜYÜKŞEHİR, 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’NDE KENTİN DÖRT BİR YANINDAKİ MUHTARLARI BİR ARAYA GETİRDİ

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİYLE 255 MİLYON TL ÜRETİCİNİN CEBİNDE KALDI

TREDAŞ ile DKMP 1. Bölge Müdürlüğü, Trakya’nın kuşları için resmî protokol imzaladı

BAŞKAN TAŞYASAN MUHTARLA BULUŞTU

MALKARA’YA KADIN ELİ ÇOK İYİ GELDİ…

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7