Bugün, 4 Kasım 2025 Salı

Dr. Aygun: “Çorlu tren kazasında adalet de raydan çıktı!”

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Çorlu Tren Kazası mağdurlarının sanık haline getirilmesi için açılan davanın 13 Nisan 2020´de Ankara´da 50. Asliye Ceza Mahkemesi´nde görülecek duruşmasını da Tren Kazasına sebep olan

GÜNDEM 23.03.2020 06:40:48 0
Dr. Aygun: “Çorlu tren kazasında adalet de raydan çıktı!”

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Çorlu Tren Kazası mağdurlarının sanık haline getirilmesi için açılan davanın 13 Nisan 2020´de Ankara´da 50. Asliye Ceza Mahkemesi´nde görülecek duruşmasını da Tren Kazasına sebep olanların bulunması için açılan davanın 21 Nisan 2020´de Çorlum 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülecek duruşmasını da yakından izleyeceklerini söyledi. Aygun, “Çorlu Tren Kazasında adalet raydan çıkmıştır. Adalet için tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Çorlu Tren Kazasının ardından yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini, yakınlarını kaybeden ailelerin her anlamda yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. Çocuklarını, eşlerini, babalarını, annelerini kaybeden ailelerin mağdur iken sanık haline getirilmek istendiğini söyleyen Aygun, “Vicdanlar kanıyor, adalet kanıyor. Devletin en büyük hazinesi adalettir” dedi.

Çorlu´da 8 Temmuz 2018 tarihinde katliam gibi gelen tren kazasında adalet aramak için geçen yıl Anayasa Mahkemesi´ne giden ailelerin polis tarafından gözyaşartıcı bomba ile hastanelik edildiğini anımsatan CHP Tekirdağ Vekili Aygun, “Ama tirajıkomik olan şu ki polisler, darp edildiklerini öne sürerek dava açıyor. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Kazanın gerçek sorumlularının yargılanacağı 21 Nisan Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülecek duruşmayı da yakından izleyecek, adalet için haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir ülkede adaletin yara alması halinde huzurun sağlanamayacağını söyleyen Aygun, Çorlu Tren Kazasında yaşamını yitiren 25 yurttaşın ailelerinin 8 Temmuz 2018 tarihinden beri acı çektiğini ve zulüm gördüğünü anlattı. Aygun, “Bu aileler mahkemelerde yaşanan sıkıntıların ardından Anayasa Mahkemesi´ne gitmiş, ne yazık ki polisin göz yaşartıcı müdahalesi ile durdurulmak istenmişti. Bir yurttaşımız bu nedenle hastanelik olmuştu. Ama işin garibi polisler, darp edildiklerini öne sürerek şikâyetçi oluyor ve dava açılıyor. Bu ailelerin elinde ne sopa, ne keskin bir alet vardı, sadece pankartları vardı. Mağdurlar, sanık haline getiriliyor. Vicdanlar kanıyor, adalet kanıyor” dedi.

O gün Anayasa Mahkemesi önündeki polis amirinin “Vekilleri ayırın, diğerlerini süpürün” talimatı verdiğini, bu sözlerin hala kulaklarında olduğunu kaydeden Aygun, “Zor kullanarak ‘süpürme´ eylemi yapan polisler, darp edildiklerini söylüyor. Acaba kendileri kendi sözlerine inanıyor mu” diye sordu.

Aygun, Ankara´da 50. Asliye Ceza Mahkemesi´nde görülen bu davanın görüldüğü salonun fiziki yetersizliği nedeniyle duruşmanın 13 Nisan 2020 tarihine ertelendiğini anımsatarak, “Biz 13 Nisan´da Ankara´da olacağız. Mağdurların sanık haline getirilmesine izin vermeyeceğiz” mesajını verdi.

SORUMLU YAĞIŞ OLAMAZ

Aygun, Çorlu Tren Kazası´nda gerçek sorumluların bulunması için açılan esas davada bir türlü ilerleme sağlanamadığını kaydetti. Kazanın sorumluluğunun “aşırı yağışa” bağlanarak gerçek sorumluların aklanmak istendiğini kaydeden Aygun, “Bilirkişi Heyeti değişti. 21 Nisan´da Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülecek davayı yakından takip edeceğiz. Adalet talebinden vazgeçmeyecek, mağdur ailelerin yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi.

 

Optimed Sağlık Grubu’ndan Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinliği

BÜYÜKŞEHİR'DEN EMEKLİLERE 14 BİN TL'LİK CAN SUYU

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE 14 BİN LİRALIK BURS MÜJDESİ

BÜYÜKŞEHİR, 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’NDE KENTİN DÖRT BİR YANINDAKİ MUHTARLARI BİR ARAYA GETİRDİ

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİYLE 255 MİLYON TL ÜRETİCİNİN CEBİNDE KALDI

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ;

Op. Dr. Elif Aktemur Kurt: Polikistik Over Sendromu Kadın Sağlığını Tehdit Ediyor

TREDAŞ ile DKMP 1. Bölge Müdürlüğü, Trakya’nın kuşları için resmî protokol imzaladı

TOGG İLK BAYİLİĞİNİ ÇORLU’DA VOLKAN OTOMOTİVE VERDİ

HAYRABOLU OSB DAHA DA BÜYÜYOR…

BAŞKAN TAŞYASAN MUHTARLA BULUŞTU

VERGİ REKORTMENLERİ AFRİKA PAZARINA AÇILIYOR

Minimal İnvaziv Kalp Ameliyatı ile Daha Küçük Kesilerle Daha Hızlı İyileşme

REKTÖR ŞAHİN: “CUMHURİYET, BİLİM, AKIL VE VATAN SEVGİSİ EKSENİNDE GELECEĞE UZANAN EN GÜÇLÜ TEMİNATIMIZ”

TEKİRDAĞ NKÜ TÜRKİYE SIRALAMASINDA İLKLERDE - REKTÖR ŞAHİN: “BU BAŞARI ORTAK EMEĞİN GURUR VERİCİ BİR YANSIMASIDIR”

BAKIRHAN; “KÖMÜR İŞLETMELERİNE NEFES ALDIRACAK KARAR GELİYOR…”

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ;

BÜYÜKŞEHİR'DEN ONKOLOJİ HASTALARINA ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ

Op. Dr. Devrim Eroğlu: Minimal İnvaziv Kalp Cerrahisi ile Daha Az Ağrı ve Daha Hızlı İyileşme

DİLE KOLAY; TEKİRDAĞ’IN HAFIZASI YENİ İNAN 101 YAŞINDA…

TRAKYA MODEL FABRİKA TEMELİ MÜJDELER EŞLİĞİNDE ATILDI

MALKARA’YA KADIN ELİ ÇOK İYİ GELDİ…

MALKARA EVLADI ADNAN SUNGUR TEŞEKKÜRÜ HAK ETTİ…

Kanserle Mücadelede Trakya’nın Yeni Umudu: Optimed Sağlık Grubu

Maybi’de Suyun Yolculuğu: Sürdürülebilirlikte Yeni Adımlar

Doğanın Mucizesine Destek Ol

TEK KAFELER YENİLENİYOR, ÇOĞALIYOR

ERGENE’NİN 6 MAHALLESİNE DAHA DOĞALGAZ GELİYOR!

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ;

Kolon Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor: Op. Dr. Hikmet Zeynalov’dan Önemli Uyarılar

Yükleniyor

BÜYÜKŞEHİR'DEN EMEKLİLERE 14 BİN TL'LİK CAN SUYU

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE 14 BİN LİRALIK BURS MÜJDESİ

BÜYÜKŞEHİR, 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’NDE KENTİN DÖRT BİR YANINDAKİ MUHTARLARI BİR ARAYA GETİRDİ

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİYLE 255 MİLYON TL ÜRETİCİNİN CEBİNDE KALDI

TREDAŞ ile DKMP 1. Bölge Müdürlüğü, Trakya’nın kuşları için resmî protokol imzaladı

BAŞKAN TAŞYASAN MUHTARLA BULUŞTU

MALKARA’YA KADIN ELİ ÇOK İYİ GELDİ…

TEK KAFELER YENİLENİYOR, ÇOĞALIYOR

ERGENE’NİN 6 MAHALLESİNE DAHA DOĞALGAZ GELİYOR!

TEK GENÇ AKADEMİ AÇILIYOR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4