Bugün, 12 Aralık 2025 Cuma

“FAİK ÖZTRAK’I İSTEMİYORUZ”

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Tekirdağ’da adeta istenmeyen adam ilan edildi.

POLİTİKA 16.10.2014 14:03:30 0
“FAİK ÖZTRAK’I İSTEMİYORUZ”
Tekirdağ seçmeninin CHP’den en önemli isteği:

“FAİK ÖZTRAK’I İSTEMİYORUZ”

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Tekirdağ’da adeta istenmeyen adam ilan edildi. Tekirdağ’dan kontenjan adayı olarak genel merkez kararıyla birinci sıradan milletvekili olan Öztrak, Ankara’nın adamı olmakla eleştiriliyor. Tekirdağ’da bir ikameti olmayan Öztrak’ın, seçmeninden kopuk olduğu, Tekirdağ’a seçim bölgesi olarak baktığı ve sadece seçim dönemlerinde vatandaşların içine karıştığı ifade ediliyor. Öztrak ayrıca ANA-SOL-MHP koalisyon hükümetinde Kemal Derviş’le birlikte Hazine Müsteşarı olduğu dönemde dahi Tekirdağ için hiçbir yapmamakla suçlanıyor.

Son yıllarda, özellikle CHP MYK’da aldığı görevler ve Genel Başkan Yardımcılığı dönemlerinde Tekirdağ’dan iyice uzaklaştığı ifade edilen Faik Öztrak, Ankara’da doğup büyüdü. Ailesinin kökleri Tekirdağ’a dayanıyor. Babaları Tekirdağ’da yaşamış ancak Faik Öztrak’ın Tekirdağ ile sadece siyasi bağları olduğu ifade ediliyor. Partisi tarafından Tekirdağ’dan her seçimde birinci sıra adayı gösterilen Öztrak, halkın değil genel merkezin adayı olarak anılıyor. Öztrak, Tekirdağ’da yerleşik bir ev ve iş hayatı olmaması ile eleştiriliyor. Tekirdağ’da bir yerleşimi bulunmayan Öztrak’ın şehre geldiği zamanlar bir otelde konakladığı, sadece bazı seçkin isimlerle bir araya gelerek halktan koptuğu belirtiliyor.

TEKİRDAĞ’A KATKISI YOK

Öztrak’ın partisinde önemli görevler üstlenmesi Tekirdağ için büyük kazanım gibi gözükse de muhalefet partisi milletvekili olması nedeniyle bu başarılı grafik şehre hizmet olarak dönemiyor. Yine de Öztrak’ın siyasi geçmişini yakından takip edenler, Bülent Ecevit Hükümeti’nin Kemal Derviş döneminde hazine müsteşarlığı yaptığını hatırlatıyorlar. Ekonomik kriz sırasında görev başında olan Öztrak, başarılı çalışmalarıyla göz dolduruyordu. Ancak bu çalışmalardan Tekirdağ’ın hiçbir kazanım elde edemediği, Öztrak’ın müsteşarlığı süresince Tekirdağ’a herhangi bir yatırımın gelmediği ifade ediliyor. Sıradan görevlerden farklı olan hazine müsteşarlığının tabiri yerindeyse suyun başındaki makam olduğu belirtilirken, Öztrak’ın bu imkâna sahipken bile Tekirdağ’a bir desteğinin olmadığı iddia ediliyor. Özellikle gerçekleşen sayısız kazada onlarca insanın ölümüne sebep olan Kumbağ Kavşağı’nın yıllar boyunca yapılamaması, Öztrak’ın en çok eleştirildiği noktalardan biri. Yine aynı dönemde Tekirdağ’dan önemli isimlerin Ankara’da kendisini defalarca ziyaret etmelerine rağmen Kumbağ Kavşağı olarak anılan İstanbul-Malkara Karayolu ile Çevre Yolu’nun birleştiği kavşağa üst geçit yapılması isteklerinin yerine getirilmediği belirtiliyor. Bilindiği gibi bu kavşak yapılmadan önce söz konusu yerde meydana gelen kazalarda onlarca insan hayatını kaybetmişti. Şimdi vatandaşlar kısa sürede yapılarak hizmete sokulan kavşak konusunda, “Madem bu kavşağı yapmak bu kadar kolaydı, bunca insan orada neden göz göre göre ölüme terk edildi?” sorusunu yöneltiyor.

Ayrıca Namık Kemal Üniversitesi’nin kurulması da dâhil olmak üzere Öztrak’ın Hazine Müsteşarlığı döneminde birçok hizmetin Tekirdağ’a gelmesi için kendisine ziyaretlerde bulunulduğu ama hiçbir sonuç alınamadığı da hatırlatılıyor.

“ANKARA’DAN ADAY OLSUN”

3 kuşak boyunca ülke siyasetinin içinde bulunmuş ve bakanlıklar da dâhil birçok önemli görevde bulunmuş olan Öztrak Ailesi’nin son dönem siyasetçilerinden olan Faik Öztrak’ın Ankara’da çok başarılı bir siyasi kariyer edindiği ve bu yolda ilerlemesi gerektiği ifade ediliyor. Ancak Tekirdağlı seçmenlerin beklentilerini karşılamaktan uzak olan isimlerin Tekirdağ’dan milletvekili adayı olmaması gerektiğini savunan vatandaşlar, Faik Öztrak’ın ülke siyaseti için önemli bir isim olması ve Ankara ile olan güçlü bağı ve ilişkileri sebebiyle Tekirdağ’dan değil Ankara’dan aday olması gerektiğinin altını çiziyorlar.

Öztrak’ın yeniden Tekirdağ’dan aday olması durumunda şehre hizmet edebilecek bir başka ismin önünü keseceği iddia edilirken, şehre daha faydalı olacak bir ismin Öztrak yerine aday gösterilmesi gerektiği konuşuluyor. Tekirdağ CHP’de seçim öncesi kontenjan adaylığın kaldırılarak yapılacak olan ön seçimden çıkacak isimlerin aday gösterilmesinin beklendiği öğrenildi.

ŞENOL TURAN 5. DÖNEMİNİ DE GARANTİLEDİ…

Kapadokya Değer Ödülleri’nde kazananlar belli oldu

KÖŞKDERE AİLESİ OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE 30 YILI DEVİRDİ

ÇOCUKLARIMIZ ÖZGELİŞİM OKULLARINA EMANET…

Hep birlikte sağlığımızı konuşalım

BODUÇ; “HALKIN İRADESİ GALİP GELECEK…”

Madeni eşyacılar odasına üçüncü kez adaylığını açıklayan Münür Kılıç başarılı çalışmalarını sürdürüyor.

BU ŞEHİR BEYZA SON YAVUZ’A ÇOK ŞEY BORÇLU…

MÜKEMMELLİK YOLCULUĞUNDA ÇITAYI BİR KEZ DAHA YÜKSELTTİK;

Optimed Sağlık Grubu’na “Kadın İstihdamını En Hızlı Artıran Şirket 3.’sü” Ödülü

Çorlu TSO, AB-Türkiye Odalar Ortaklığı Kapsamında Büyük Bir Başarıya İmza Attı

İrmet Hastnaesi; Obezite Ameliyat ile Hafif Bir Hayata Merhaba De

KENT LOKANTALARI 1 YAŞINDA 110 BİNİ AŞAN ÖĞÜNLE SOSYAL BELEDİYECİLİKTE BÜYÜK BAŞARI

BÜYÜKŞEHİR’DEN YÜZDE 92’LİK BÜTÇE GERÇEKLEŞMESİ

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ: UZM. DR. İLAYDA KARAMAN ÇELİK.

İrmet Hastanesi Op. Dr. Mert Talay: Genital Estetikte Doğal Sonuçlar ve Modern Çözümler

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Plan Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2026 Yılı Bütçe Teklifi üzerine söz aldı.

SPOR BAKANINDAN ERGENE’YE TAM DESTEK!

2026 YILININ PARLAYAN YILDIZI ERGENE’MİZ OLACAK!

GÖKHAN DİKTAŞ AKPARTİ’NİN PRENSİ OLDU

Asyaport Ops Sistemini Geliştiriyor, Yeşil Enerji Hedefinde Büyük Adımlar Atıyor

ALTIN TOHUMLARDA KUŞKONMAZ KONUŞULDU

CANDAN BAŞKAN: “ATATÜRK SEVGİSİ BİTMEZ, O’NUN FİKİRLERİ ÖLMEZ”

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ;

Diş İmplantlarında Modern Çözümler: Dr. Dt. Utku Aksoy’dan İrmet Hospital’da Güvenli ve Etkili Tedavi

GÜLER; “YUNANİSTAN BAŞKONKONSOLOSUNA HOŞGELDİN” DEDİK

LİMANLARIN PATRONLARI GAZETECİ IŞIKSAL’I AĞIRLADI…

ALTINBAŞAK UNLU MAMÜLLERİ LEZZET ZİNCİRİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Pınar Ayhan’ın gösterimiyle “Kemâl” müzikal belgeseli sahnelenecektir

DESTANLARIN DANSI ŞİMDİ DE BULGARİSTAN’I BÜYÜLÜYOR

Yükleniyor

ŞENOL TURAN 5. DÖNEMİNİ DE GARANTİLEDİ…

Madeni eşyacılar odasına üçüncü kez adaylığını açıklayan Münür Kılıç başarılı çalışmalarını sürdürüyor.

KENT LOKANTALARI 1 YAŞINDA 110 BİNİ AŞAN ÖĞÜNLE SOSYAL BELEDİYECİLİKTE BÜYÜK BAŞARI

BÜYÜKŞEHİR’DEN YÜZDE 92’LİK BÜTÇE GERÇEKLEŞMESİ

SPOR BAKANINDAN ERGENE’YE TAM DESTEK!

2026 YILININ PARLAYAN YILDIZI ERGENE’MİZ OLACAK!

CANDAN BAŞKAN: “ATATÜRK SEVGİSİ BİTMEZ, O’NUN FİKİRLERİ ÖLMEZ”

Pınar Ayhan’ın gösterimiyle “Kemâl” müzikal belgeseli sahnelenecektir

ÇİFTÇİOĞLU AİLESİNİN ACI GÜNÜ!

BÜYÜKŞEHİR'DEN EMEKLİLERE 14 BİN TL'LİK CAN SUYU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8