Bugün, 9 Aralık 2025 Salı

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

01.10.2014 Tarihindeki Belediye Meclis toplantısında kimyasal tankların, kimyasal petrol ürünlerinin ve kömür depolama paketleme tesislerinin şehir içerisinde faaliyet göstermesine ret kararı çıktı.

GÜNDEM 15.10.2014 10:25:51 0
GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ
GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

01.10.2014 Tarihinde ki Belediye Meclis toplantısında Kimyasal tankların, kimyasal petrol ürünlerinin ve kömür depolama paketleme tesislerinin şehir içerisinde faaliyet göstermesine ret kararı çıktı. Konuyla ilgili Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İnrahim Uyan'ın çarpıcı açıklamaları yine gündemi belirledi. İşte o açıklamalar...
 
Aylardır kamuoyuna şafak gazetesinde öğreği görüldüğü gibi birçok yalan haberle kamuoyu yanlış bilgilendirilmek ve kurumumuz yıpratılmak istenmektedir.

Geçmişte yukarıda görüldüğü gibi belediyemizin liman girişinde kimyasal tanklara izin verdiği yönünde haberin asılsız olduğu bu tankların palmiye yağı depolanması yönünde bir karar olduğu doğrudur.

Belediye meclisimize gelen liman girişinin antrepo olması talebi meclisimizce değerlendirilerek olumlu karar alınmıştır. Liman girişinin sağ tarafında geçmişten gelen turizm tesis alanı olan bir araziye de CEYNAK Firması yapılan müracaat değerlendirilmiş ve palmiye yağı depolanması için meclis kararı alınmıştır. Ancak bu karar yukarıda görüldüğü gibi bir kimyasal depolama alanı kararı değildir.

Meclisimizin o tarihte yapmış olduğu toplantıda limanın girişindeki bu alanda Turistik tesis alanına otel, antrepo alanına da konut alanı izni verilmesi son derece yanlış olacağı kanaatine varılmış. Limanın bitişiğinde ihtiyaç olan antrepo ve depolama alanı izni vererek en doğru karar alınmıştır. O gün antrepo izni verilirken içerisine petrol atığı ve çevreye zararlı maddelerin depolanmaması konusunda bir plan notu konulmamış ancak burada depolanmak için yapılan müracaatlar üzerine bir plan değişikliği gündeme gelmiştir. Bu tür maddelerin burada depolanmaması için bir plan notu geliştirilmiştir. Konu Belediye Meclisi’ne taşınmış ve Belediye Meclisi’nde AKP grubunun evet oyuna rağmen karar depolanmaması yönünde çıkmıştır.

Yine yukarıda görüldüğü gibi çevre kirliliği, insan sağlığı ile birlikte vakıflar kampı ve OPET Anadolu Lisesi öğrencileriyle konut alanında yaşayan vatandaşlarımıza sözüm ona korurmuş gibi beyanatlar verip arkasından kömür ve petro-kok kömürü depolanması için ÇED süreci başlatanlar kendi beyanatları ile çelişki içerisindedir.
Konu ile ilgili 10.07.2012 tarihinde 1073 parsel numaralı arsada 16/1 (323 m2 ) hissesi olan aylardır gazetelere beyanatlar veren ve şikayetçi olan Ertan FURTUN’un dilekçesinde, “liman girişine günü birlik tesis yapmak istiyorum,” talebi bulunmaktadır.

Günü birlik tesis alanına gelecek olan vatandaşların limanın bitişik parselinde hurda ve kömür tozları arasında nasıl bir tatil imkanı sunacağı merak konusudur. Bunu yapmak isteyeni ve arkasındakileri halkın takdirine bırakıyorum.

Doğrusu şudur;

Yatırımcı limanın bitişik parseline yağ depolama tankı yapmak istiyor. Ama yatırımcının buraya gelmesini hazmedemeyenler yukarıdaki gazetede görüldüğü gibi yanlış bilgilerle şikayet ediyor.

Ben ve ekibim her zaman olduğu gibi bölgemize faydalı gerek iş istidamı gerekse ülke ekonomisine katkıda bulunacak tüm firmalara yardımcı olmuş ve olacaktır. Temennimiz odur ki; Bölgemize yatırım yapacak firmaların öncelikle Ereğli haklını kucaklaması ve çevreye duyarlı olması diler kendi çıkarlarını ön planda tutmamalarını arzu ederiz.

Son olarak, Tekirdağ’da yayın yapan Şafak Gazetesi’ni de ilkeli ve basın etiğine uygun haber yapmaya davet ediyoruz.

MÜKEMMELLİK YOLCULUĞUNDA ÇITAYI BİR KEZ DAHA YÜKSELTTİK;

Optimed Sağlık Grubu’na “Kadın İstihdamını En Hızlı Artıran Şirket 3.’sü” Ödülü

Çorlu TSO, AB-Türkiye Odalar Ortaklığı Kapsamında Büyük Bir Başarıya İmza Attı

İrmet Hastnaesi; Obezite Ameliyat ile Hafif Bir Hayata Merhaba De

KENT LOKANTALARI 1 YAŞINDA 110 BİNİ AŞAN ÖĞÜNLE SOSYAL BELEDİYECİLİKTE BÜYÜK BAŞARI

BÜYÜKŞEHİR’DEN YÜZDE 92’LİK BÜTÇE GERÇEKLEŞMESİ

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ: UZM. DR. İLAYDA KARAMAN ÇELİK.

İrmet Hastanesi Op. Dr. Mert Talay: Genital Estetikte Doğal Sonuçlar ve Modern Çözümler

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Plan Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2026 Yılı Bütçe Teklifi üzerine söz aldı.

SPOR BAKANINDAN ERGENE’YE TAM DESTEK!

2026 YILININ PARLAYAN YILDIZI ERGENE’MİZ OLACAK!

GÖKHAN DİKTAŞ AKPARTİ’NİN PRENSİ OLDU

Asyaport Ops Sistemini Geliştiriyor, Yeşil Enerji Hedefinde Büyük Adımlar Atıyor

ALTIN TOHUMLARDA KUŞKONMAZ KONUŞULDU

CANDAN BAŞKAN: “ATATÜRK SEVGİSİ BİTMEZ, O’NUN FİKİRLERİ ÖLMEZ”

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ;

Diş İmplantlarında Modern Çözümler: Dr. Dt. Utku Aksoy’dan İrmet Hospital’da Güvenli ve Etkili Tedavi

GÜLER; “YUNANİSTAN BAŞKONKONSOLOSUNA HOŞGELDİN” DEDİK

LİMANLARIN PATRONLARI GAZETECİ IŞIKSAL’I AĞIRLADI…

ALTINBAŞAK UNLU MAMÜLLERİ LEZZET ZİNCİRİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Pınar Ayhan’ın gösterimiyle “Kemâl” müzikal belgeseli sahnelenecektir

DESTANLARIN DANSI ŞİMDİ DE BULGARİSTAN’I BÜYÜLÜYOR

ÜNLÜ KAHVECİ VE KULÜP BAŞKANI İLYAS GÖNEN MİSAFİRİMİZ OLDU

ÇİFTÇİOĞLU AİLESİNİN ACI GÜNÜ!

Optimed Sağlık Grubu’ndan Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinliği

BÜYÜKŞEHİR'DEN EMEKLİLERE 14 BİN TL'LİK CAN SUYU

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE 14 BİN LİRALIK BURS MÜJDESİ

BÜYÜKŞEHİR, 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’NDE KENTİN DÖRT BİR YANINDAKİ MUHTARLARI BİR ARAYA GETİRDİ

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİYLE 255 MİLYON TL ÜRETİCİNİN CEBİNDE KALDI

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ;

Yükleniyor

KENT LOKANTALARI 1 YAŞINDA 110 BİNİ AŞAN ÖĞÜNLE SOSYAL BELEDİYECİLİKTE BÜYÜK BAŞARI

BÜYÜKŞEHİR’DEN YÜZDE 92’LİK BÜTÇE GERÇEKLEŞMESİ

SPOR BAKANINDAN ERGENE’YE TAM DESTEK!

2026 YILININ PARLAYAN YILDIZI ERGENE’MİZ OLACAK!

CANDAN BAŞKAN: “ATATÜRK SEVGİSİ BİTMEZ, O’NUN FİKİRLERİ ÖLMEZ”

Pınar Ayhan’ın gösterimiyle “Kemâl” müzikal belgeseli sahnelenecektir

ÇİFTÇİOĞLU AİLESİNİN ACI GÜNÜ!

BÜYÜKŞEHİR'DEN EMEKLİLERE 14 BİN TL'LİK CAN SUYU

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE 14 BİN LİRALIK BURS MÜJDESİ

BÜYÜKŞEHİR, 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’NDE KENTİN DÖRT BİR YANINDAKİ MUHTARLARI BİR ARAYA GETİRDİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8