Bugün, 25 Ocak 2026 Pazar

ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÇED AÇIKLAMASI

Marmara Ereğlisi MARTAŞ Limanı yanında bulunan "PETROKOK VE KÖMÜR DEPOLAMA TESİSİ” kurulmasıyla ilgili, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tekirdağ Valiliği’nin “ÇED g

GÜNDEM 5.08.2014 13:44:33 0
ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÇED AÇIKLAMASI
ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÇED AÇIKLAMASI

Marmara Ereğlisi MARTAŞ Limanı yanında bulunan daha önce açık alan kömür deposu olarak kullanılan yerde ÇEBİ TRANS VE LOJİSTİK TİC. AŞ’ye ait “PETROKOK VE KÖMÜR DEPOLAMA TESİSİ” kurulmasıyla ilgili, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tekirdağ Valiliği’nin “ÇED gerekli değildir” kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Marmara Ereğlisi MARTAŞ Limanı yanında bulunan daha önce açık alan kömür deposu olarak kullanılan yerde ÇEBİ TRANS VE LOJİSTİK TİC. AŞ’ye ait “PETROKOK VE KÖMÜR DEPOLAMA TESİSİ” kurulmasıyla ilgili, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tekirdağ Valiliği’nin “ÇED gerekli değildir” kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, neden ÇED raporu alınmasına gerek görülmediği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Albayrak, MARTAŞ Liman Sahası dışında yapılması düşünülen kömür depolama tesisinin sadece gemilerle ithal edilen kömürlerin muhafazası amacıyla kullanılabileceğini ifade etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün buradan numune alarak yapacağı analizler sonrası serbest sevkiyatın yapılacabileceğini açıklayan Albayrak, “Depolama sahası 21 bin metrekare. Bunun 10 bin metrekaresi kömür depolama alanı olarak kullanılacak. Depo alanının etrafında 7 metre duvar, etrafında sulama tesisi ve nemlendirme çalışmaları yapılacak şekilde tesisat düzenlenecek. Kömür konulacak alanın tamamının beton olması, kömür depo alanına giriş çıkış yapacak araçların su havuzuna girerek etrafa kirli kömür tozu götürmelerini önleyecek düzeneğin kurulması sağlanacak. Yönetmelik gereği kömür depolama alanında Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gümrük Müdürlüğü açık antrepo şartları yerine getirildikten sonra buranın çalıştırılması başlayacak,” açıklamasında bulundu.

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama ise şu şekilde:

“Bilindiği üzere ÇED Yönetmeliğine tabi faaliyetlerden, kirletici vasfı yüksek tesisler EK-1 listesinde, kirletici vasfı düşük tesisler EK-2 listesinde yer almaktadır. EK-1 Listesinde yer alan faaliyetler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, EK-2 listesinde yer alan faaliyetler için valiliklere (Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne) başvuru yapılmaktadır.

Söz konusu faaliyetin, ÇED Yönetmeliği’nin EK-2 faaliyetler listesi 58. Maddesinde yer almasından dolayı E-ÇED süreci kapsamında, 06.05.2014 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Sistemi’ne müracaatta bulunmuştur.

Faaliyete ilişkin hazırlanan proje tanıtım dosyası, Çevre Kanunu ve bağlı yönetmelikleri çerçevesinde İl Müdürlüğü’nce incelenerek faaliyetten oluşabilecek risklere karşı tüm çevresel tedbirlerin alınması taahhüt altına alınmıştır.

Faaliyetin ÇED yönetmeliğinin EK-2 listesi faaliyetleri arasında yer alması nedeniyle Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün teklifi Valilik makamının onay yetkisiyle, 23.07.2014 tarih E-2014288 sayılı “ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR” kararı verilmiştir.

ÇED Yönetmeliği’nin 17. Maddesine istinaden İl Müdürlüğü’nce incelenen dosya neticesinde verilen “ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR” kararının, kamu kurum ve kuruluşlarına 23.07.2014 tarihinde dağıtımlı olarak duyurusu yapılarak, ÇED Yönetmeliği’ndeki yasal süreç eksiksiz olarak tamamlanmıştır.

ÇED Yönetmeliği’nin EK-2 listesine tabi faaliyetlerde; ilan, askı süreci gibi süreçler bulunmamaktadır. Hal böyleyken; yapılan işlemlerde yönetmeliğe aykırı hiçbir işlem tesis edilmemiştir. Kamuoyuna doğru bilgiler hakkında geniş açıklama ihtiyacı doğmuştur.”

BAYKUT; “HAYVANCILIK MESLEĞİ YOK OLUYOR…”

DAR GELİRLİ VATANDAŞ CHP’Lİ BELEDİYELERE MİNNETTAR…

TEKİRDAĞ’IMIZ ADANA VE BURSA’DA GAZETE MANŞETLERİNE TAŞINDI

Vali Soytürk’ten Basın İlan Kurumu’na Nezaket Ziyareti

İŞ İNSANLARI VE İŞÇİLERİN DURUMU İÇLER ACISI!

OPTİMED HASTANESİNDE BEL FITIĞI AĞRILARINA ENDOSKOPİK ÇÖZÜM

Basın İlan Kurumu Müdürü Ökkeş Buğra Atılgan, Vali Soytürk’ü makamında ziyaret etti.

Tekirdağ Ülkü Ocakları Kamuoyu açıklamasıdır:

ETİ; “TEKİRDAĞ CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI YÜZÜNDEN SUSUZ KALDI?”

TESKİ GENEL MÜDÜRÜ YİNE TRANSFER EDİLDİ

TEKİRDAĞ İYİ PARTİ İL BAŞKANI GÖKHAN METİNER’DEN AÇIKLAMA:

Başkan Volkan Nallar’dan Tekirdağspor’a Tam Destek

SERGEN ÖZEN TEKİRDAĞ’A BÜYÜK GURURU YAŞATTI…

ONUR BOZKURTER’E 10 PUAN 10 PUAN 10 PUAN

TARIMDA YENİ DÖNEMİN İLK ADIMI TEKİRDAĞ’DA ATILIYOR!

CANDAN BAŞKAN: “BU TESİSE TEKİRDAĞ’DA GEÇİT YOK”

Başkan Nallar Çiftlikönü Çocuk Etkinlik Merkezinde İncelemelerde Bulundu

AKAY 2026 PROJELERİNİ ANLATTI

ANGUS ÇİFTLİĞİ ÇED TOPLANTISI HALKIN TEPKİSİYLE SON BULDU…

MÜNÜR KILIÇ GÜVEN TAZELEDİ

TRAKYA BİRLİK GENEL KURULU YAPILDI

İHRACATIN ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU!

Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi; Dijital Zihinler, İnsan Ruhları: Yapay Zekânın Psikolojik ve NörobiyolojikEtkileri

Op. Dr. Asım Aydınoğlu : Çocuklarda Karın Ağrısının Altından Akut Apandisit Çıkabilir

ŞENOL TURAN BİR KEZ DAHA RAKİBİNİ TUŞ ETTİ

HAMDİ ŞILGA ODA BAŞKANLIĞINI BİR ABİ ŞEFKATİYLE YÜRÜTÜYOR

ÜYESİ OLDUĞUMUZ TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNİN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU GAZETECİLİKTE İŞSİZLİK KRİZİ TOPLANTISINA KATILDIK.

İSTANBUL CEVAHİR HOTEL’DE BİK TOPLANTISINA KATILDIK

Cumhuriyet Halk Parti İl örgütü Batı Trakya Gazeteciler Derneğimizi ziyaret etti.

Ali Kıral’dan Gazeteciler Günü Ziyareti

Yükleniyor

BAYKUT; “HAYVANCILIK MESLEĞİ YOK OLUYOR…”

DAR GELİRLİ VATANDAŞ CHP’Lİ BELEDİYELERE MİNNETTAR…

TEKİRDAĞ’IMIZ ADANA VE BURSA’DA GAZETE MANŞETLERİNE TAŞINDI

Vali Soytürk’ten Basın İlan Kurumu’na Nezaket Ziyareti

Basın İlan Kurumu Müdürü Ökkeş Buğra Atılgan, Vali Soytürk’ü makamında ziyaret etti.

Tekirdağ Ülkü Ocakları Kamuoyu açıklamasıdır:

ETİ; “TEKİRDAĞ CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI YÜZÜNDEN SUSUZ KALDI?”

TESKİ GENEL MÜDÜRÜ YİNE TRANSFER EDİLDİ

TEKİRDAĞ İYİ PARTİ İL BAŞKANI GÖKHAN METİNER’DEN AÇIKLAMA:

ONUR BOZKURTER’E 10 PUAN 10 PUAN 10 PUAN

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9