Bugün, 16 Aralık 2025 Salı

50. KİRAZ FESTİVALİ COŞTURDU

Festivalin ilk günü Gripin, 2. gün Grup Gündoğarken ve Yeşim Salkım, 3. gün Candan Erçetin ve son gün Rumeli türküleri ile tanınan Suzan Kardeş sahne alarak Tekirdağlılara unutulmaz anlar yaşattılar.

YEREL HABERLER 12.06.2014 11:10:20 0
50. KİRAZ FESTİVALİ COŞTURDU
50. KİRAZ FESTİVALİ COŞTURDU

Bu yıl 50.’si düzenlenen Kiraz Festivali geçmiş yıllara nazaran çok daha tatmin edici ve dolu doluydu. Çiçeği burnunda belediye Süleymanpaşa'nın ilk Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, göreve geleli çok kısa bir süre olmasına rağmen böylesine köklü ve gelenekselleşmiş bir festivalin altından kalkmayı başardı. Gazeteci Necmi Işıksal'ın Milliyet Trakya'da yer alan festival izlenimlerini siz okuyucularımızla da paylaşıyoruz.

FESTİVAL YAĞMUR DİNLEMEDİ

Geçtiğimiz hafta Tekirdağ’ın artık gelenekselleşmiş Kiraz Festivali’ni kutladık. Dile kolay, ellinci festivaldi bu. Ama bu yıl geçtiğimiz yıllara göre iki handikabı vardı bu festivalin. Birincisi, bir türlü gelmek bilmeyen yaz mevsimi, ikincisi de festivalin, daha kurulalı ve başkanı göreve başlayalı 2 ay olmuş, yepyeni bir belediye olan Süleymanpaşa Belediyesi tarafından çok hızlı bir şekilde organize edilmek zorunda kalınmasıydı.

Ancak bu engelleri örten ve ortadan kaldıran bir şey vardı ki hep göz ardı edilir ama her fırsatta bize kendini gösterir. O da Trakya insanının eğlenmeyi bilmesi ve bunu koşullara bağlamamasıdır.

Festivalin ilk gecesi yerel sanatçıların konseri vardı. Yağmur aman vermiyordu ama Tekirdağlıların da pabucu yağmura bırakmaya niyeti yoktu. Gayet kalabalık bir topluluk önünde keyifli bir konser oldu. İkinci gecenin konuğu genç neslin bayıldığı rock grubu Gripin’di. Yağmur bu kez daha şiddetli yağıyordu ama alan yine de dopdoluydu. Tabiri yerindeyse, ortalık yıkıldı. Güzel geceydi.

Sonraki günlerde yağmur akşam saatlerinde dökülüp konser saatlerinde kesilerek pes etmişti ve halkımın eğlenme azmine teslim olmuştu. Yeşim Salkım, Grup Gündoğarken, Candan Erçetin ve son gecenin sürprizi Suzan Kardeş, yıllardır beklediğimiz coşkulu festival havasını bize sonuna kadar yaşattılar. Hepsine selam olsun.

Tekirdağ’ın güzel insanlarının her şartta eğlenebilme becerisi, çiçeği burnunda belediyenin çiçeği burnunda başkanı Ekrem Eşkinat’ın da ruhuna işlemiş olacak ki festivalin açılışında yaptığı konuşmada şu cümlelere yer vermişti: ““Hava şartlarından dolayı Kiraz Festivali’nin ertelenmesi gerektiğini dile getiren arkadaşlarımız olsa da biz festivalimizi ertelemek istemedik. Bu organizasyonu oluşturmak için halkımız bana böyle değerli bir kültür komisyonu verdi. Havanın yağmurlu olacağı, festivalin iptal edilmesi gerektiğini söyleyen dostlarımız oldu. Cevabımız açık ve nettir. Hava koşulları ne olursa olsun biz çıktığımız yoldan asla dönmeyiz. Biz Trakyalıyız, biz Tekirdağlıyız, biz Süleymanpaşalıyız.”

İşte eğlenceye olan bağlılığımız, hayat neşemizin kaynağı bu cümlede gizli: Biz Tekirdağlıyız.

Bu yılki festivali diğer yıllardakinden ayıran başka yönleri de vardı. Mesela eski festivallerde gördüğümüz ama yaklaşık 15 yıldan beri yapılmayan Kiraz Güzeli Yarışması yapıldı. Sonra, yine eski festivallerden hatırladığımız Altın Kiraz Halk Oyunları Yarışması yeniden canlandırıldı. Birçok farklı organizasyonla festival, festival gibi kutlandı bu yıl.

Emeği geçen, hem de 2 ay gibi kısa bir sürede tüm hazırlıkları tamamlayan ekibe ve ne şartta olursa olsun festivaline sahip çıkan başkana ve Tekirdağ halkına teşekkür etmek gerek.

Olumsuzluklar da yok muydu diye soranlar olacaktır, elbette vardı. Organizasyonun özel bir firmaya verilmesi sonucu yöre esnafımıza kiralanan stantların kira bedelleri o kadar yüksekti birçok esnaf para kazanmak şöyle dursun, düpedüz zarar etti. Bazı esnaflarımızdan belediye ekipleri tarafından sürekli taciz edildiklerine dair şikâyetler aldık.

Ama artısını eksisini kıyasladığımızda uzun zamandır yaşamadığımız gibi bir festival yaşadık. Orası kesin.

ŞENOL TURAN 5. DÖNEMİNİ DE GARANTİLEDİ…

Kapadokya Değer Ödülleri’nde kazananlar belli oldu

KÖŞKDERE AİLESİ OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE 30 YILI DEVİRDİ

ÇOCUKLARIMIZ ÖZGELİŞİM OKULLARINA EMANET…

Hep birlikte sağlığımızı konuşalım

BODUÇ; “HALKIN İRADESİ GALİP GELECEK…”

Madeni eşyacılar odasına üçüncü kez adaylığını açıklayan Münür Kılıç başarılı çalışmalarını sürdürüyor.

BU ŞEHİR BEYZA SON YAVUZ’A ÇOK ŞEY BORÇLU…

MÜKEMMELLİK YOLCULUĞUNDA ÇITAYI BİR KEZ DAHA YÜKSELTTİK;

Optimed Sağlık Grubu’na “Kadın İstihdamını En Hızlı Artıran Şirket 3.’sü” Ödülü

Çorlu TSO, AB-Türkiye Odalar Ortaklığı Kapsamında Büyük Bir Başarıya İmza Attı

İrmet Hastnaesi; Obezite Ameliyat ile Hafif Bir Hayata Merhaba De

KENT LOKANTALARI 1 YAŞINDA 110 BİNİ AŞAN ÖĞÜNLE SOSYAL BELEDİYECİLİKTE BÜYÜK BAŞARI

BÜYÜKŞEHİR’DEN YÜZDE 92’LİK BÜTÇE GERÇEKLEŞMESİ

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ: UZM. DR. İLAYDA KARAMAN ÇELİK.

İrmet Hastanesi Op. Dr. Mert Talay: Genital Estetikte Doğal Sonuçlar ve Modern Çözümler

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Plan Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2026 Yılı Bütçe Teklifi üzerine söz aldı.

SPOR BAKANINDAN ERGENE’YE TAM DESTEK!

2026 YILININ PARLAYAN YILDIZI ERGENE’MİZ OLACAK!

GÖKHAN DİKTAŞ AKPARTİ’NİN PRENSİ OLDU

Asyaport Ops Sistemini Geliştiriyor, Yeşil Enerji Hedefinde Büyük Adımlar Atıyor

ALTIN TOHUMLARDA KUŞKONMAZ KONUŞULDU

CANDAN BAŞKAN: “ATATÜRK SEVGİSİ BİTMEZ, O’NUN FİKİRLERİ ÖLMEZ”

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ;

Diş İmplantlarında Modern Çözümler: Dr. Dt. Utku Aksoy’dan İrmet Hospital’da Güvenli ve Etkili Tedavi

GÜLER; “YUNANİSTAN BAŞKONKONSOLOSUNA HOŞGELDİN” DEDİK

LİMANLARIN PATRONLARI GAZETECİ IŞIKSAL’I AĞIRLADI…

ALTINBAŞAK UNLU MAMÜLLERİ LEZZET ZİNCİRİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Pınar Ayhan’ın gösterimiyle “Kemâl” müzikal belgeseli sahnelenecektir

DESTANLARIN DANSI ŞİMDİ DE BULGARİSTAN’I BÜYÜLÜYOR

Yükleniyor

ŞENOL TURAN 5. DÖNEMİNİ DE GARANTİLEDİ…

Madeni eşyacılar odasına üçüncü kez adaylığını açıklayan Münür Kılıç başarılı çalışmalarını sürdürüyor.

KENT LOKANTALARI 1 YAŞINDA 110 BİNİ AŞAN ÖĞÜNLE SOSYAL BELEDİYECİLİKTE BÜYÜK BAŞARI

BÜYÜKŞEHİR’DEN YÜZDE 92’LİK BÜTÇE GERÇEKLEŞMESİ

SPOR BAKANINDAN ERGENE’YE TAM DESTEK!

2026 YILININ PARLAYAN YILDIZI ERGENE’MİZ OLACAK!

CANDAN BAŞKAN: “ATATÜRK SEVGİSİ BİTMEZ, O’NUN FİKİRLERİ ÖLMEZ”

Pınar Ayhan’ın gösterimiyle “Kemâl” müzikal belgeseli sahnelenecektir

ÇİFTÇİOĞLU AİLESİNİN ACI GÜNÜ!

BÜYÜKŞEHİR'DEN EMEKLİLERE 14 BİN TL'LİK CAN SUYU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9