Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

VAHAP AKAY’IN ADAYLIK AÇIKLAMASI TEKİRDAĞ’I SALLADI

AKAY 11-0 HEDEFİ İLE YOLA ÇIKTI

YEREL HABERLER 28.11.2023 16:35:00 0
VAHAP AKAY’IN ADAYLIK AÇIKLAMASI TEKİRDAĞ’I SALLADI

AKAY 11-0 HEDEFİ İLE YOLA ÇIKTI

 

2 dönemdir Çerkezköy Belediye Başkanlığı görevini başarı ile sürdüren Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığını coşkulu bir kalabalık ile Tekirdağ CHP İl Başkanlığı’nda açıklarken, 31 Mart’ta yapılacak Mahalle İdareler Seçimlerinde Tekirdağ’da 11-0 yaparak, yeniden tarih yazacaklarını ifade etti.

 

 

BUZ GİBİ HAVAYA RAĞMEN MÜTHİŞ KATILIM 

“Herkesin Başkanı” ve “Yürüyelim Arkadaşlar” sloganıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını CHP Tekirdağ İl Başkanlığı Binası’nın önüne coşkulu bir kalabalığa hitap ederek açıklayan Vahap Akay, Tekirdağ’ın dönt bir yanından gelen partililere ve sevenlerine iddialı mesajlar verdi.

VEFA VURGUSU

Karşısındaki büyük kalabalığı görünce duygu dolu anlar yaşayan ve “Bu ne güzel bir Tekirdağ, bu ne kararlı bir Tekirdağ böyle” diyerek sözlerine başlayan Vahap Akay, “Beni yürüdüğüm bu yolda hiçbir zaman yalnız bırakmayan, insan biriktirmenin, vefanın ne demek olduğunu bana her an hatırlatan kıymetli hemşerilerim, dostlarım, arkadaşlarım, abilerim, ablalarım, kardeşlerim ve bir kez daha bugün burada bu soğuk havada Tekirdağ’ımın dört bir yanından 10 ilçesinden buraya Süleymanpaşa’ya gelen, bu özel günde, bu anlamlı günde beni yalnız bırakmayan bu alanı dolduran kıymetli yol arkadaşlarıma, Cumhuriyet Halk Partisinin vefakar örgütüne, Cumhuriyet Halk Partisinin cefakar örgütüne sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” dedi.

VATANDAŞLARIMIZ İLE GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURDUK

CHP’ye giriş sürecinden bahseden Akay, “1999 yılında öğrencilik yıllarımda tanıştığım, 2002 yılından bugüne kadar üyesi olmaktan gurur ve mutluluk duyduğum, bu çatı altında gençlik kolları, ilçe yöneticiliği, ilçe başkanlığı görevlerinde bulunduğum ve 2014 yılından bugüne de belediye başkanlığı görevimi büyük bir gururla sürdürüyorum. 10 yıl önce Çerkezköy’de, Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı Açıklamamda, ‘Bir memleket sevdası bir Çerkezköy sevdası’ diyerek yola çıkmıştım. Çıktığımız o zor ve meşakkatli yolda örgütümüzle yana yana, omuz omuza vererek, birbirimize güvenerek, inanarak bir seçim zaferine imza atmış ve Çerkezköy Belediyesini AK Parti’den devralarak sosyal demokrat belediyecilik ile buluşturmuştuk. 2014’den 2019’a 5 yıl boyunca iyi günde kötü günde, doğumdan ölüme vatandaşın yanında olan bir anlayışla vatandaşımız ile gönül köprüleri kurmuştuk. 2019 yılı geldiğinde Tekirdağ’ın en zor seçim bölgelerinden birinde bu defa 5 yıl boyunda görev yaptıktan sonra vatandaşımızın huzuruna çıktık ve yüzde 50 oyun üzerine çıkarak bir kez daha seçim kazandık. 10 yılda tam iki kat büyüyen Çerkezköy’ü sosyal demokrat belediyecilik ile buluşturduk” ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ HAYALİNİ KURDUĞUMUZ 

GÜÇLÜ BİR TEKİRDAĞ İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ

“Şimdi sizlerle birlikte yepyeni bir yolun başındayız” diyen Akay, açıklamalarına şöyle devam etti: “10 yıl belediye başkanlığı ve büyükşehir meclis üyesi olarak yerel yönetim süreçlerinden aldığımız tecrübelerle yepyeni bir gelecek için bu defada “Bir memleket sevdası bir Tekirdağ sevdası bir Türkiye sevdası diyerek bir yola çıkıyoruz. Bu 10 yılda beraber çalıştığım Büyükşehir Belediye Başkanım, abim Sayın Kadir Albayrak’a teşekkürlerimi sunuyorum, şükranlarımı sunuyorum. Şimdi hayalini kurduğumuz güçlü bir Tekirdağ için yola çıkıyoruz. Bu topraklara sahip çıkmak için, bu topraklarda yaşayan tüm hemşerilerimize sahip çıkmak için, güçlü bir Tekirdağ için, hakkını arayan bir Tekirdağ, hakkını söküp alan bir Tekirdağ için yola çıkıyoruz. 11 ilçesi ile bütünleşen bir Tekirdağ olacağız. 11 ilçesi ile kucaklaşan bir Tekirdağ olacağız. Muhtarları, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları ile toplumun her kesimi ile kucaklaşan her an vatandaşının yanında olan bir Tekirdağ, genç kadrolarla, dinamik kadrolarla, bu toprakları tanıyan, bilen kadrolarla çalışan bir Tekirdağ olacağız. Hizmetlerini bu güzel kentin her alanına her an buluşturan bir belediyeciliği hep birlikte ortaya çıkaracağız.

TARIM TOPRAKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Tarım ve hayvancılığı ile Güçlü Tekirdağ’da tarım topraklarımıza sahip çıkacağız. Üretimi, üreticiyi teşvik edeceğiz, daha çok destekleyeceğiz. Tarım üretiminde ülke ekonomisini ve tarımını destekleyen Tekirdağ’ın sesini daha gür çıkaracağız. Ve üretilen ürünlerini katma değere dönüştürecek hedeflerimizi anlatacağız. Turizm potansiyeli güçlü Tekirdağ’ın Karadeniz sahilini, Marmara sahillerini, denizini, doğasını, ormanlarını tanıtmak, Avrupa’nın kıyısında Tekirdağ’ımızın turizm hedeflerini geliştireceğimizi, bu gelişimin Tekirdağ’ımızın her alanında nasıl ortaya çıkaracağımızı anlatacağız.

BU TOPRAKLARDA ÜRETİLEN KATMA DEĞER

YİNE BU TOPRAKLARA YATIRIM OLARAK DÖNMELİ

Bir sanayi kenti, bir emek kenti güçlü Tekirdağ’ın sanayi gelişimini gözlemleyen, bir sanayi kentinde doğmuş, büyümüş 10 yılda belediye başkanlığı yapmış birisi olarak, verimli tarım topraklarına sahip çıkan, mevcut sanayi alanlarında çevresel etkilerini en aza indirmek için mücadele eden, istihdamı destekleyen ancak bu topraklarda üretilenin katma değerinin başka yerlere değil yine bu topraklara yatırım olarak geri gelmesini savunan, sanayi kenti olma hedeflerimiz anlatacağız. 

ÜRETEN VE DİNAMİK BİR BÜYÜKŞEHİR OLACAĞIZ

Bir üniversite kenti güçlü Tekirdağ’da okuyan öğrencilerin bu güzel kentte daha huzurlu ve daha mutlu olması için mücadele edeceğiz. Genç kardeşlerimizin yaşam şartlarını iyileştirmek, Tekirdağ’da genç kardeşlerimizin sosyal ve kültürel anlamda daha verimli alanlarda buluşturmak ve tabiki ülkemizde daha çok tercih edilen bir Tekirdağ için hedeflerimizi anlatacağız. Üreten bir Büyükşehir olacağız. Dinamik bir Büyükşehir olacağız. Pratik bir Büyükşehir olacağız. Tekirdağ’ın tüm bölgelerinde güçlü, Tekirdağ’ın tüm sathına yayılmış, hızlı karar veren, hızlı hareket eden, paylaşan, ortak hareket eden, herkesle barışık, kararlı bir büyükşehir belediyesi olacağız. Temel alt yapı üst yapı eksiklikleri için çalışan, kurumları, şirketleri ile ahenk içinde olan, çözüm odaklı, en önemlisi vatandaş odaklı bir anlayış ile hizmet edeceğiz. Tekirdağ’ı yep yeni yaşam alanları ile Tekirdağ’ı yep yeni yeşil alanlar ile buluşturacağız. Vatandaşın yerlerini vatandaşına teslim eden bir belediye olacağız. Tekirdağ’ı hak ettiği yeni spor alanları ile buluşturacak sporun yanında sporcunun yanında olacağız. Yeni başarılara hep birlikte ulaşacağız.

KÜLTÜR VE SANAT ŞEHİR YAPACAĞIZ

Gençlerimiz ile buluşacağız, onlara yeni yaşam alanları, yeni çalışma alanları sunacağız. Eğitime destek veren bir büyükşehir belediyesi olacağız. Kadınlarımız ile istihdam sağlayan, mahalle mahalle üretim hedefleri koyan bir Tekirdağ olacağız. Kültür sanat için fiziki alan oluşturmak için son 10 yılda hizmet etmiş bir büyükşehirden sonra bunların üzerine koyarak kültür ve sanatı toplumun her alanında yaşayan yaşatan bir kültür ve sanat şehri olacağız. Sosyal anlamda ihtiyaç sahibi olan hiçbir vatandaşımızın kendini yalnız hissetmediği, vatandaşına kucak açan, yanında olan bir büyükşehir belediyesi olacağız. Ulaşımda esnafının yanında, esnafın hakkını koruyan ancak vatandaşın taleplerini vatandaşın ihtiyaçlarının esas alan temel alan bir anlayışla hareket edeceğiz. Yine ulaşımda yeni bir bakışla trafik çözümlerimizi anlatacağız. Büyük ilçelerimizden başlayarak otopark çözümlerimizi anlatacağız. Güçlü dayanıklı şehirler, güçlü dayanıklı bir Tekirdağ için çalışacağız. Ve tek hedefimiz bu güzel şehri kadınlarımızla, gençlerimizle daha güzel yarınlara ulaştırmak olacak, Tek hedefimiz çocuklarımızın geleceği için sonuna kadar mücadele etmek olacak. İşte bu temel yaklaşımla yola çıkıyoruz. Milletimizin talep ve isteklerini esas alacağız, bugüne kadar yapmış olduğumuz hazırlıkları ve çalışmaları olgunlaştıracak ve milletimizin huzuruna çıkacağız.

BİR HEDEF İÇİN DEĞİL 12 HEDEF İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ

Tekirdağ’ın sokakları bizim. Tekirdağ’ın caddeleri bizim. Tekirdağ’ın meydanları bizim. Milletimizle buluşacağız. Hayallerimizi anlatacağız, hedeflerimizi anlatacağız. Tekirdağ’ımız için çok çalışacağız. Bir hedef için değil 12 hedef için yola çıkıyoruz. Mevcut ilçe belediyelerimizin tamamını oylarımızı yükselterek yeniden kazanacağız, hiç kimsenin şüphesi olmasın Çerkezköy’ü de Kapaklı’yı da kazanacağız. Hayrabolu’yu da Ereğli’yi de geri alacağız. Ve 5 yıllık bir aradan sonra 5 yıllık bir hasretten sonra Süleymanpaşa’da yeniden Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dalgalandıracağız. Ve Tekirdağ’da yeniden 12-0 yapacağız. Bu anlattıklarımı burada bu soğuk havada bir araya gelen sizlerle, gelemeyen kalbi burada atan hemşehrilerimiz ile birlikte yapacağız.

UMUTLARIMIZI YEŞERTECEĞİZ

Bu anlattıklarımızı Genel Başkanımız Özgür Özel önderliğinde 11 ilçede partimize emek veren kadınlarımızla, gençlerimizle birlikte yapacağız. Umutlarımızı yeşerteceğiz, yeniden yollara döküleceğiz. Bize oy veren vermeyen demeyeceğiz. Tüm örgütümüzle, bu mücadeleye gönül veren herkesle birlikte Tekirdağ’da iktidara yürüyeceğiz. Öncemiz Tekirdağ olacak, ancak sonramız da Tekirdağ olacak. Aydınlık yarınlara hep birlikte yürüyeceğiz. Meydanlarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde bir belediye başkanı olduğumu haykırdım, gururla haykırmaya devam edeceğim.

KENDİMİ ÖNCE ALLAH’A SONRA SİZE EMANET EDİYORUM

Bu duygularla; 2024 yerel seçimlerinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğumu hepinize ilan ediyorum. Kendimi önce Allah’a, sonra milletime, sonrada örgütümün vicdanına emanet ediyorum. Yolumuz açık olsun Tekirdağ.”
Akay, konuşmasını Nazım Hikmet’in “Eğer; hak haksızlıktan yüce, sevgi nefretten üstün, aydınlık karanlıktan güçlüyse çaresi yok usta... Biz kazanacağız...” sözleriyle tamamladı.


Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16