Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Trakya´nın Parlayan Yıldızı Ergene 6 Yılda hem değişti hem gelişti

Tekirdağ´ın 2014 yılında kurulan yeni İlçelerinden biri olan Ergene Belediyesinin kurucu ve halen mevcut Belediye Başkanı olan Rasim Yüksel önderliğinde Ergene 6 yılda büyük gelişme ve değişim gösterdi.

POLİTİKA 5.01.2020 10:48:22 0
Trakya´nın Parlayan Yıldızı Ergene 6 Yılda hem değişti hem gelişti

Tekirdağ´ın 2014 yılında kurulan yeni İlçelerinden biri olan Ergene Belediyesinin kurucu ve halen mevcut Belediye Başkanı olan Rasim Yüksel önderliğinde Ergene 6 yılda büyük gelişme ve değişim gösterdi.

2013 Yılında 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası kapsamında Tekirdağ İlinin Büyükşehir statüsüne kavuşması ile, Çorlu İlçesinden Sağlık Mahallesi, Yeşiltepe Mahallesi, Marmaracık, Misinli Ulaş ve Velimeşe Beldesi ile Ahımehmet, Bakırça, Esenler, İğneler, Karamehmet, Kırkgöz, Paşaköy, Pınarbaşı, Vakıflar ve Yulaflı Köyleri ayrılarak Marmaracık Beldesi Merkez olmak üzere Ergene İlçesi kuruldu. 2014 yılında yapılan seçimler ile Ergene Belediye Başkanlığına seçilen Başkan Rasim Yüksel sıfırdan bir ilçe kurarak 6 yılda Ergene´de büyük gelişime ve değişime imza attı.

ALT YAPI VE ÜST YAPI ELE ALINDI

Göreve gelir gelmez Ergene´de vatandaşların kanayan yarası olan yol sorununu ele alan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Ergene ilçesine kayıtlı olan 17 mahallede de alt yapı ve üst yapı çalışmalarında bulundu. İlçe genelinde toplamda 806.983 m2 parke taş kullanılarak 94 km yeni yol ve İlçe genelinde yaklaşık 81.000 ton asfalt ile toplamda 30 km yeni asfalt yol yapıldı. Yeşiltepe ve Sağlık mahallelerinde 100 kilometre içme suyu hattı ve 116 kilometre atık su kanalı yapıldı. Yapılan alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile Ergene yaşanılabilir örnek bir ilçe oldu.

“PARK SAYIMIZI 79´A YÜKSELTTİK”

Ergene Belediyesi kurulmuş olduğu günden bu yana sosyal donatı ve yeşil alan oluşturma konusunda hizmet görevi içinde uzun bir yol kat ederek Ergene İlçesinde park sayısını 79´a yükseltti. Hizmet süresi içinde Masal Park, Sevgi Parkı, Barış Parkı, Zübeyde Hanım Parkı, Cumhuriyet Parkı, Türkan Bebek Parkı, İğneler Mahallesine Gençlik ve Aile Parkı, Velimeşe Mahallesinde şehitlerimizin isimlerinin verildiği Şehit Mustafa Erişen ve Şehit Sedat Mekan parklarının yanı sıra son olarak Marmaracık Mahallesinde 100.Yıl Gençlik Parkı hizmete açıldı. İçinde yeşil alanların ve farklı aktivitelerin olduğu parkların açılması ile Ergene ilçesi daha güzel bir görüntüye kavuştu. Yeşil bir Ergene yaratmak için ilçe genelinde ki yeşil alanlara 65.150 m2 aktif kullanılabilen park alanları,32.300 m2 yeşil alan kazandırıldı. Park yapımının yanı sıra 16.700 adet ağaç, 57.750 mevsimlik çiçek, 2.700 adet çalı ve 11.628 adet gül dikildi.

“SOSYAL HİZMETLERİMİZ İLE FARK YARATTIK, YARATMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”

Merkezinde vatandaş, hizmetinde emeğin olduğu çalışmaları Ergene halkının hizmetine sunan Başkan Rasim Yüksel Ergene Belediyesi Kapalı Spor salonunu faal olarak hizmete açtı. Ergene Belediyesi Kapalı Spor Salonu bünyesinde Basketbol ve Voleybol sahası, 500 kişilik tribün, bowling salonu, masa tenisi ve bilardo salonu, sauna, duş, wc, kafeterya, fitness salonu bulunmaktadır. Yine bunun yanı sıra Tekirdağ´ın tek profesyonel takımı olan Ergene Velimeşespor takımı için 1500 kişilik tribün kapasiteli Avrupa standartlarında futbol sahası inşa etti. Vatandaşlarımızın isteklerini, şikayetlerini bire bir dinlemek ve hızlandırmak amacıyla Sağlık Mahallesinde Ergene Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Eğitim Merkezi Binası Kuruldu ve yine bu bina içinde Atatürk Gönüllüleri ile birlikte Zübeyde Hanım Kütüphanesi hizmete açıldı. Sokakta bulunan sevimli dostlarını da unutmayan Ergene Belediyesi 2017 yılı içinde Geçici Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezini hizmete açarak 800 köpeğe ev sahipliği yaparak, merkeze gelen sevimli dostlarımızın tedavileri, kuduz ve uyuz aşıları yapıldı.

“4 ADET ÇOK AMAÇLI DÜĞÜN SALONU VE KÜLTÜR MERKEZİMİZ HİZMETE AÇILDI”

Trakya´nın parlayan yıldızı Ergene´de vatandaşların düğün merasimlerini yapabilecekleri çok amaçlı düğün salonlarını inşa eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel 500 kişilik kapasiteli, içinde mutfak, lavoba, gelin odası, otopark ve çocuk oyun alanları bulunan Pınarbaşı, Kırkgöz ve Esenler Mahallelerine yeni düğün salonları yaparken Misinli mahallesinde bulunan düğün salonunu da tadilata alarak 4 adet yeni çok amaçlı düğün salonunu Ergene halkının hizmetine sundu. Alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile modernize edilen Yulaflı, Esenler, Kırkgöz ve Marmaracık Mahallelerinde yeni meydan düzenlemeleri de yapıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından Ergene Kültür Merkezini Ergenemize kazandırıldı. Ergene Kültür Merkezi 7.558 metre kare alan üzerine yapılırken, içinde 478 kişilik tiyatro ve konferans salonu bulunuyor. Ergene Kültür Merkezinde ayrıca 12 adet çalışma ofisi, 96 metre kare sergi salonu, 2 adet fuaye, 4 adet toplantı odası, teknik alanlar, 82 araçlık açık ve kapalı otopark ile atölyeler yer alıyor.

“SAĞLIK HİZMETLERİMİZ İLE ADIMIZDAN SIKÇA SÖZ ETTİRDİK”

Ergene Belediye Başkanlığı görevine gelir gelmez Ergene´yi makamdan değil sahadan yöneten Başkan Yüksel önce insan diyerek yapmış olduğu çalışmalar ile Sevgi Kenti Ergene´yi oluşturdu. Kültür Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Sağlık hizmetleri ile Türkiye´nin ve Tekirdağ´ın hiçbir belediyesinde olmayan Hasta nakil aracı ve Evde bakım hizmetini oluşturdu. Hasta nakil aracı ile il ve ilçe hastanelerine ücretsiz bir şekilde vatandaşlarını götüren Ergene Belediyesi Edirne´ye 670, İstanbul´a 600, Tekirdağ´a 800 ve Çorlu´ya 520 sefer olmak üzere toplamda 2 bin 190 sefer yaparken kilo metre bazında 537 bin kilo metre yol kat etti. Ergene genelinde yaşayan hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların yanında olan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene´de vatandaşımızın sağlığından daha önemli hiçbir şey olamaz, Ergene´de vatandaşımızın sağlığı bizim sağlığımızdır” dedi.

Sağlık hizmetleriyle Tekirdağ´da adından sıkça söz ettiren Ergene Belediyesi yine bünyesinde oluşturmuş olduğu evde bakım hizmeti ile bakıma muhtaç ailelerin evlerine giderek kişilerin ev temizliği, banyo, traş ve fizyoterapi eşliğinde 1898 defa evde bakım hizmeti verdi ve halen evde bakım hizmeti projesi devam etmektedir.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLDUK”

Engelli vatandaşlarının her zaman yanında olan Ergene Belediyesi Engelli ailelerine 671 adet Tıbbi teçhizat, 121 adet akülü araç, 38 adet tekerlekli engelli aracı, 20 adet elektronik hasta yatağı ve 55.700 adet hasta bezi desteğinde de bulunuldu. Sevgi aracı ile engelli vatandaşlarımızın nakil işlemlerini gerçekleştirirken 26.000 km yol kat edildi. Hoş geldin Bebek projesi ile Ergene de doğan 1000 çocuğumuza hoş geldin bebek paketi ve 18.600 adet bebek bezi hediye ettik.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için düzenlemiş olduğumuz yaz dönemi kursları ile gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak tatil boyunca eğlenceli zaman geçirmelerini sağladık. Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışarak gençlerimizin ve çocuklarımızın sosyal, eğitsel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla yaz dönemlerinde kurslarımızın sayısını arttırarak devam ettireceğiz.

Ergene Belediyesi tarafından her sene geleneksel hale getirerek düzenlemiş olduğumuz Sünnet Şölenlerinde göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar Ergene ilçesinde 1160 çocuğumuzun ücretsiz sünnet işlemlerini gerçekleştirdik. Sünnet kıyafetlerini alarak mevlidi şeriflerini okuttuk ve yine Belediye bünyemizde 14 Şubat tarihlerinde düzenlemiş olduğumuz toplu nikah törenlerinde 38 çiftimizin nikahını kıydık.

Ergene´de vatandaşlarımızın büyük beğeni ve memnuniyetini kazanan ücretsiz Kültür gezilerimiz ile 17 mahalleden 66 otobüs ile 2600 vatandaşımız ile ülkemizde bulunan tarihi ve kültürel İlleri ziyaret ettik. Ramazan da iftar sofalarımızı vatandaşlarımız ile birlikte paylaşarak her yıl Ramazan ayında 17 mahallede kurulan iftar sofralarımız ile toplam 95.100 vatandaşımızla oruçlar açıldı, birlik ve beraberliğimiz pekişti. Soğuk kış günlerinde vatandaşımızın gönüllerini ve içini Ergene Belediyesinin ikram çeşmelerinde ki sıcak çorba ikramları ile ısıttık, ikram çeşmelerimizden 630.000 lt sıcak çorba, su, limonata ve ramazan şerbeti ikramları vatandaşlarımıza ulaştırıldı.

Ergenemizde ihtiyaç sahibi ailelere 2.El giyim mağazamızdan 68.287 adet eşya dağıtımı ve ayrıca Ramazan ve Kurban bayramı öncesinde muhtelif mahallelerimizde kurulan yardım çadırlarımızda 5231 adet giyim eşyası yardımı yapıldı.

“KİMSE BİZE ÇALIŞMADI DİYEMEZ”

Göreve geldiğimiz andan itibaren bu güne kadar geçen sürede Ergene halkı için tüm gücümüzle çalıştık diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Hep beraber güzel Ergenemizi, Trakya´mızın ve Türkiye´nin parlayan yıldızı yaptık. Her zaman her şeyin en iyisine layık olan, siz değerli Ergeneli vatandaşlarımız için Ergene´de dinlenmemek üzere hizmetlerimize, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sizlerle hep birlikte temelini attığımız Ergene Atatürk Evi Projemizi Ergenemize kazandırıp söz verdiğimiz diğer projelerimizi de bir bir hayata geçireceğiz. Ergene´de başarılı olmamızın sırrı sevgidir, siz değerli Ergeneli vatandaşlarımızdan aldığımız sevgi ile daha da başarılı olacağız. Ergene´de ne yaptıysak sizlerle birlikte yaptık, bu başarı hepimizin başarısı. Ergene´de başkalarının hayal edemediği işleri biz başardık, Ergene´de birlikteliğimiz ve beraberliğimiz ile daha da büyüyüp gelişeceğiz” dedi.


Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16