Tarih: 24.12.2015 13:29

TEKİRDAĞLI DAĞCILAR SARIKAMIŞ’I ANDI

Facebook Twitter Linked-in

TEKİRDAĞLI DAĞCILAR SARIKAMIŞ’I ANDI

Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Namık Kemal Üniversitesi Dağcılık ve Kampçılık Topluluğu işbirliği ile Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü düzenlendi. 42 öğrenci ve 4 öğretim üyesinin yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş da yürüyüşe katıldı.

Geçtiğimiz hafta sonu Ormanlı Köyü’nden Ganos Dağları’nın zirvesine doğa yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Namık Kemal Üniversitesi Dağcılık ve Kampçılık Topluluğu işbirliği ile gerçekleşirken, bu yürüyüşün manevi bir anlamı daha vardı. 42 öğrenci ve 4 öğretim üyesinin yanında Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş’ın da katıldığı etkinlik, Sarıkamış Şehitleri’ni anmak için düzenlendi.

Sabahın erken saatlerinde başlayan yürüyüş, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi ve aynı zamanda Dağcılık ve Kampçılık Topluluğu Lideri Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Sarı’nın liderliğinde zirveye kadar sürdü. Dönüşte Ormanlı köyü sakinleri, topluluğa kuru fasulye ikram etti. Sarı, kendilerine büyük ilgi gösteren köy halkına teşekkür etti.

Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş da bu yürüyüşün 3 Ocak`ta 81 ille birlikte Tekirdağ`da da bütün kamu kurumlarının ve STK`ların katılımıyla gerçekleştirilecek olan Sarıkamış Yürüyüşü`ne bir çağrı niteliğinde olduğunu belirtti.

KARDAŞ: DAĞCILIĞI GELİŞTİRECEĞİZ

Öte yandan, yürüyüşe bizzat katılarak desteğini gösteren Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş da yaptığı açıklamada dağcılık branşının Tekirdağ’da hak ettiği ilgiyi önümüzdeki günlerde alacağını ifade etti. Kardaş, çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek, “Dağcılık son yıllarda Tekirdağ’da ciddi atılım içinde. Biz il müdürlüğümüz olarak bu gelişimi desteklemenin ötesinde, eğitimini vermek, sporcu yetiştirmek ve bu spora doğruda katkı sağlamak istiyoruz. Üniversitemizin faal bir dağcılık kulübü bulunuyor ancak biz de bu spora elimizden gelen desteği vereceğiz. Yakında hizmete girecek olan gençlik merkezimizin bir bölümünü tırmanış alanı olarak planladık. Burada tırmanış eğitimi ve antrenmanları yapılabilecek. Öte yandan ekipmanlarımızı da temin edeceğiz. Hizmet verdiğimiz diğer 29 branş gibi dağcılık sporuna da elimizden geldiğince ilgi göstereceğiz,” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —