Tarih: 25.04.2015 12:40

TEKİRDAĞ CHP KARMA KARIŞIK

Facebook Twitter Linked-in

TEKİRDAĞ CHP KARMA KARIŞIK

Tekirdağ CHP’de deprem üstüne deprem. Önce Çorlu İlçe Teşkilatı istifa etti. Yerine parti genel merkezi tarafından atanan yeni yönetim de ilaç olamadı ve yönetimden 4 isim daha bir gün dolmadan istifalarını verdi. Bununla da kalmadı, Hayrabolu’da İlçe Başkanı dışındaki bütün yönetim kurulunun değiştirilmesi sonrası partililer isyan bayrağını açtı. Kamuoyunda CHP’nin Tekirdağ’da kendi ayağına kurşun sıktığı şeklinde yorumlanırken, bu gelişmeler sonrası Ak Parti’nin Tekirdağ’dan 3 milletvekilini garantilediği ifade ediliyor.

Tekirdağ CHP’de deprem üstüne deprem. Önce Çorlu İlçe Teşkilatı istifa etti. Yerine parti genel merkezi tarafından atanan yeni yönetim de ilaç olamadı ve yönetimden 4 isim daha bir gün dolmadan istifalarını verdi. Bununla da kalmadı, Hayrabolu’da İlçe Başkanı dışındaki bütün yönetim kurulunun değiştirilmesi sonrası partililer isyan bayrağını açtı.

ARICI’NIN YÖNETİMİNDEN 4 İSTİFA

Bilindiği gibi Adnan Kum başkanlığındaki Çorlu CHP yönetimi geçtiğimiz haftalarda topyekûn istifa etmiş, haftalarca ilçe yönetimi oluşturulamamıştı. CHP Genel Merkezi tarafından başkanlığa atanan Yıldıray Arıcı da Çorlu CHP’ye ilaç olamadı. Arıcı’nın oluşturduğu yönetim kurulundan 4 kişi daha görev sürelerinin ilk günü dolmadan istifa etti. Yönetim krizini bir türlü çözemeyen CHP’nin Çorlu’da büyük miktarda oy kaybedeceği ve bu kayıpların milletvekili sayılarına dahi etki edebileceği belirtiliyor.

HAYRABOLU’DA İSYAN

Öte yandan Hayrabolu CHP İlçe Başkanlığı’nda da Başkan Ahmet Yüce dışındaki bütün yönetim kurulu üyelerinin görevlerinden alınarak yeni yönetim oluşturulması partilileri isyan ettirdi.

Yaşanan bu olayların CHP’ye Tekirdağ genelinde ciddi oy kaybettireceği ve 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde CHP’nin ikinci parti konumuna düşebileceği hatta milletvekili kaybına bile uğrayabileceği öne sürülüyor.

AK PARTİ’YE YARADI

Türkiye’de ciddi oy kaybına uğrayan Ak Parti’nin, CHP’nin Tekirdağ’daki başarısızlıkları nedeniyle Tekirdağ’da yükselişe geçtiği belirtilirken, Ak Parti’nin 3 milletvekilini garantilediği yorumları yapılıyor.

Bu sonucun ortaya çıkmasındaki bir diğer etkenin CHP’nin halen milletvekili olan ilk üç sıra adaylarının geçtiğimiz haftaya kadar neredeyse hiç seçim çalışmalarında yer almamaları ve çalışmamaları olarak gösteriliyor. Oysa Ak Parti’nin ilk sıra adayı Mustafa Yel’den son sıra adayı Ahmet Üzgün’e kadar bütün adaylarının haftalardır her gün yoğun bir çalışma içinde oldukları biliniyor.

CHP 1. Sıra Adayı Faik Öztrak ve 2. Sıra Adayı Candan Yüceer’in geçtiğimiz hafta dışında tek bir çalışmaya dahi imza atmamasının Tekirdağ’da CHP’yi çökme noktasına getirdiği ve bu durumun özellikle Ak Parti’ye yaradığı kaydediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —