Tarih: 17.10.2020 16:23

TEKİRDAĞ İL PANDEMİ KURULU KARARI

Facebook Twitter Linked-in

Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

 

Bilindiği üzere Dünyada halen Covid-19 salgını ve vaka artışları devam etmekte olup özellikle Avrupa kıtasında salgının seyrinde bir yükselme yaşandığı görülmektedir. Birçok Avrupa ülkesinde kişilerin toplu olarak bir araya gelmelerine yönelik yeni kısıtlamalara gidilmektedir.

 

Ülkemizde de içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü´nün 08.10.2020 tarih ve 14430520 sayılı yazısı ile 'Köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullar, ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyelerinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il/ilçe millî eğitim müdürlükleriyle iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda haftalık ders çizelgelerinde yer alan derslerin tamamı yüz yüze eğitim yoluyla işlenecektir.' denilmektedir.

 

Bu amaçla; İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün 71283689 Sayılı yazısına istinaden İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca 16.10.2020 günü saat: 13.00´da Tekirdağ Valiliği toplantı salonunda Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM başkanlığında olağanüstü toplanmıştır. 

 

Bu kapsamda;

 

 

 

19.10.2020 tarihinden itibaren bütün sınıf seviyelerinde haftalık ders çizelgelerinde yer alan derslerin tamamının yüz yüze eğitim yoluyla işlenmesi hususunda;

 

İşbu kararlar oy birliği ile alınmıştır.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —