Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

ŞABAN AYTAÇ DEV PROJELERLE GELİYOR

Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aytaç, 19 Nisan’da yapılacak olan genel kurulda aynı kadroyla yeniden seçime girmeye hazırlanıyor.

YEREL HABERLER 17.04.2015 11:43:18 0
ŞABAN AYTAÇ DEV PROJELERLE GELİYOR

ŞABAN AYTAÇ DEV PROJELERLE GELİYOR

Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aytaç, 19 Nisan’da yapılacak olan genel kurulda aynı kadroyla yeniden seçime girmeye hazırlanıyor. Aytaç, Olay Aktif okuyucuları için 4 yıllık görev süresini değerlendirerek önümüzdeki dönemde göreve devam ederse hayata geçirmeyi düşündükleri projeleri anlattı.

Tekirdağ’da 11 şubesi, 25 araçlık filosu ve 41 personeli ile hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara hizmet götüren Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin kendisi de üretici olan Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aytaç, yönetim olarak 4 yıllık görev süreleri boyunca sundukları hizmetleri masaya yatırdı. Aytaç, ayrıca gelecek dönemde göreve devam etmeleri durumunda hayat geçirmeyi planladıkları projeleri aktararak birlik üyelerinden destek istedi. Aytaç’la yaptığımız samimi röportajı sizlere sunuyoruz.

Görevde olduğunuz süre içerisinde yapmış olduğunuz faaliyetleri kısaca anlatır mısınız?

Öncelikle Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği önemli bir kuruluştur. Ulusal ve Uluslararası kabul gören kayıt sistemini İlimiz adına yürüten yegâne bir kuruluş olup, İl genelinde örgütlenmiş bir yapıdadır. Birliğin asıl amacı ıslah faaliyetlerini yürütmektir. Göreve geldiğimizde Birliğin mali ve idari yapısı çok zayıftı. Bina, araç ve personel durumu yetersizdi. Hatta kredi kullanıp personel maaşlarını ödediğimizi hatırlıyorum. Bu süreçte öncelikle Birlikte kurumsal bir yapı oluşturduk. İşleyiş ve çalışma olarak bir düzen getirdik. Hizmet araçlarımız eski ve yetersiz konumda bulunuyorlardı. Araçlarımızın yollarda kaldığı oluyordu. Araçlarımızı yeniledik. Personel sayısını arttırarak kalifiye ve teknik personel kadrosu oluşturduk. Personel kadromuzun büyük bir çoğunluğunu Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekim ve teknisyenlerden oluşturduk. Personel devir oranını en aza indirdik. Üyelerimize daha iyi hizmet için ilçelere şubeler açtık. İlimiz genelinde kulak küpesi takma çalışmalarını Tarım İl Müdürlüğü’nden devraldık. Bu çalışma sayesinde İlimiz genelinde hayvancılık desteklerinin artmasını sağladık. Suni tohumlama ekiplerimizi arttırarak kaliteli sperma kullanımını yaygınlaştırdık. Mısır ve fiğ tohum satışlarını yaygınlaştırarak kaliteli yem bitkileri ekilişlerinin artmasına yardımcı olduk. Damızlık düve satışı yaparak üyelerimizin ihtiyaç fazlası damızlıklarını değerlendirdik. Bütün bu hizmetler ile üyelerimiz adına piyasada fiyat anlamında belirleyici olduk. Bünyemizdeki Tarım Danışmanları ile danışmanlık hizmetleri verdik. Bütün bu faaliyetleri yaparken bir yıl vadeli ve faizsiz olarak yürüttük. İlimiz ve çevresinde gerçekleştirilen tarım ve hayvancılık fuarlarına katılım sağlayarak üyelerimizin son teknolojilerden ve gelişmelerden haberdar olmalarını sağladık.

Bütün bu çalışmaların yanında gelecekte üyelerin katkısına olacak yatırım çalışmaları da yaptık. Şubeler satın aldık. 56000 m2 arazi alıp hayvancılık işletmesi kurmak için ruhsatlandırdık. Süt analiz laboratuarı kurduk. Bu sayede İlimiz hayvancılığının süt kalitesini arttırmayı hedefledik. Üyelerimize veteriner hizmetleri götürmek için hayvan hastanesi açtık ve hizmet vermeye başladık. Yani hizmet için her türlü altyapıyı oluşturduk ve çalışmalar tüm hızı ile sürmektedir. 

Tekrar yönetime oldunuz. Önümüzdeki dört yıl için projelerinizi öğrenebilir miyiz?

Şunu ifade etmem gerekiyor. Ben ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım bizzat üreticidirler. Biz hepimiz üreticiyiz ve üretimin içindeyiz. Bizim kurumda üretimin içerisinde görev olmayan yönetim kurulu olamaz. Zamanı gelince tulumlarımızı giyer hayvanlarımızın içerisine gireriz. Hayvancılıkla ilgili sorunları ve durumu çok iyi bildiğimizi söyleyebilirim. Bütün tecrübemizle tek amacımız öncelikle İLİMİZ HAYVANCILIĞINI ÖN PLANA ÇIKARMAKTIR. Çünkü güzel Trakya`mız tarım ve hayvancılık bölgesidir. Bu tüm platformlarda doğrulanmaktadır. Ben ve arkadaşlarım diyoruz ki yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bunu zor olarak görmüyoruz. Çünkü biz sahadan gelen talepleri önemsiyoruz. Üyelerimiz ve üreticilerimiz ne hizmet istiyorsa o planlamayı yapıyoruz. Üyelerimizin ve üretimde bulunan elleri nasırlı insanların daha iyiye layık olduğunu biliyoruz. Biz proje üretmeye doymayız. Yeter ki üreticimiz istesin ve üretime devam etsin. Bizim gelecek dönemde de bir sürü projelerimiz olacaktır. Önümüzdeki dönemde öncelikle var olan ve devam eden projelerimizi tamamlayacağız. Hayvancılık işletmemizi yılsonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Üyelerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağı hayvancılık marketleri oluşturacağız. Tırnak bakımı ile ilgili ekip oluşturup ayak bacak ile ilgili problemleri çözmeye çalışacağız. Hayvan Hastanesi bünyesinde düzenli aşılama faaliyetlerinde bulunarak öncelikle mastitist ve diğer hastalıkların verimliliği düşürmesini engelleyeceğiz. Dişi sperma kullanımını arttırarak ve yaygınlaştırarak bölgemizi damızlık üretim merkezi haline getireceğiz. Aile işletmeleri şeklindeki üyelerimizin yapısal ve mekanizasyon eksiği olduğunu görüyoruz. Bunun üzerine çalışıp işletmeleri ihtisaslaşmış işletmeler haline getirmeye çalışacağız.

Bugüne kadarki tecrübe ve birikimlerime güvenerek daha iyi hizmet edeceğimi tüm arkadaşlarım adına da düşünüyor, Değerli üyelerimize 8. olağan genel kurulunun hayırlı olmasını diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

ŞABAN AYTAÇ KİMDİR?

14.08.1966 Yılında Tekirdağ İli Malkara İlçesi Sarnıç Köyünde doğdu. İlkokulu Sarnıç köyünde, Ortaokulu Malkara Atatürk Ortaokulunda okudu. 1986 yılında askerlik görevini tamamlayan Şaban Aytaç, 1997 yılına kadar serbest ticaret ile uğraştı. 1997 yılında Sarnıç Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde görev alan Aytaç, bu görevi 2004 yılına kadar sürdürdü. 2004 yılında Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yönetim kuruluna girdi. 2006 yılında Birlik Başkanlığına seçildi. Birlik Başkanlığı döneminde Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliğinde 4 yıl boyunca yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 2014 yılı yerel seçimlerinde Sarnıç mahallesinde muhtar oldu.  2004 yılından beri Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde yöneticilik yapan Aytaç, Tarım ve Hayvancılıkla uğraşmakta olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 


Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16