Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYESİ DEPREM KONFERANSI DÜZENLEDİ

Marmaraereğlisi Belediyesi, Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu´nda deprem konferansı düzenledi.

YEREL HABERLER 8.12.2020 23:57:09 0
MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYESİ DEPREM KONFERANSI DÜZENLEDİ

Marmaraereğlisi Belediyesi, Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu´nda deprem konferansı düzenledi.

Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından düzenlenen konferansta Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan konuşmacı olarak katılım sağlayarak, Marmaraereğlisi´nde depremin ne zaman gerçekleşeceği, depreme karşı alınacak önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata´nın ev sahipliğini yaptığı konferansa; Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin, İlçe Kaymakamı Sıdkı Zehin Belediye Başkanı Hikmet Ata, Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokul Müdürü Veli Sırım ve çok sayıda belediye temsilcisi katıldı.

Konferansta Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, açılış konuşmasını yaparak Marmaraereğlisi´ni büyük bir depremin beklediğinin bilincinde olduklarını ve gerekli önlemleri almak için Pof Dr Övgün Ahmet Ercan´ı davet ettiklerini belirtti.

‘´İZMİR DEPREMİYLE YİNE ÇOK ACI TECRÜBELER EDİNDİK

Protokol üyelerine ve katılımcılara hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Başkan Ata; ´´Bilindiği üzere ülkemiz bir deprem ülkesidir ve yakın bir tarihte yaşadığımız İzmir depremiyle çok acı tecrübeler edindik. Öncelikle huzurlarınızda depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum. Geride kalanlara sabırlar diliyorum. Yaşadığımız bölge de Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde bulunmaktadır. Marmara da riskli 3 fay hattından biri, ilçemizin 10-12 km güneyinden geçmektedir ve kırıldığı takdirde en az 7 büyüklüğünde bir depreme sebebiyet vermesi, uzun bir zamandır öngörülen bir durumdur.´´ Dedi

‘´5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMDE BİLE KAMU BİNALARIMIZ HASAR ALDI´´

Eylül 2019´da Marmara denizinde gerçekleşen depremden bahseden Başkan Ata ‘´Hepimiz için büyük bir tehdit oluşturan deprem, geçtiğimiz yıl 26 Eylül 2019 tarihinde 5.8 büyüklüğünde merkez üssü Marmara denizi olarak kayıtlara geçmiş ve bizleri fazlasıyla korkutmuştur. Adalet binamız ve ilçe kaymakamlığımızın hasar aldığı bu deprem sonucunda birçok binamızı tahliye etmek durumunda kaldık. Yine yakın bir tarihte 24 Eylül 2020´de 4.2 şiddetinde İstanbul´da da hissedilen bir deprem daha meydana geldi. Bir yıl arayla hissedilir bir şekilde gerçekleşen bu depremler halkımızda büyük bir korku ve tedirginlik yaratmaktadır. Bu durum bizleri, Küçük sarsıntıların büyük bir depremin habercisi olduğu düşüncesine itmektedir.´´ Dedi.

‘´Deprem tehlikelerinin ve risklerinin ortaya konulması, İlçemiz için acil bir ihtiyaç haline gelmiştir´´

Başkan Ata;´´Yakın bir tarihte yaşadığımız İzmir depremindeki kayıplar da durumun ne kadar ciddi olduğunu yaşattığı acılarla hepimize gösterdi.Bu depremlerden edinilen acı deneyimler göstermiştir ki; yıkıcı deprem tehlikesi taşıyan kentlerin deprem tehlikelerinin ve risklerinin ortaya konulması, İlçemiz için acil bir ihtiyaç haline gelmiştir.Kafamızda oluşan tüm bu soru işaretlerinin cevabını almak, olası depremde meydana gelebilecek kayıpları en aza indirmek için konuyu işin uzmanına danışmanın gerektiğini düşünerek Saygıdeğer Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan´ı ilçemize davet ettik. Davetimize teşrif ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Tekrardan hoş geldiniz.´´ Diyerek sözlerine son verdi

ProfDr Ahmet Övgün Ercan; ‘´ÖRNEK BİR BELEDİYECİLİK DAVRANIŞI´´

Deprem konusunda bilinçli bir tutum sergileyerek kendisini davet eden Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata´ya teşekkür ederek sözlerine başlayan Profdr Ahmet Övgün Ercan; ‘´ öncelikle Marmaraereğlisi´ni bekleyen büyük bir depremin olduğunun bilincinde olarak gerekli önlemleri ve bilgilendirmeleri almak için beni davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu davranışınızın tüm belediyelere örnek olmasını umuyorum .´´dedi.

Prof. Dr. Ercan, Kuzey Anadolu kırığının davranışının kişilikli olduğunu, doğudan başlayıp batıya doğru adım adım gittiğini söyledi. Marmara Denizi´nde olacak bir depremin Marmara´nın çevresindeki kentlerin depremi olduğunu ifade eden Ercan, 'Marmaraereğlisi´nin önünde olacak deprem hem Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul, Balıkesir, Bursa, Yalova hem de Kocaeli´nin depremidir. Nasıl onların depremi bizi etkilediyse bizim depremimiz de buraları etkileyecektir. Demek ki bu hazırlık sadece Tekirdağ´da değil bu saydığım illerin tamamında yapılmalıdır. Depremin bir yasası vardır ve bu yasa der ki ‘Bir yerde 7 büyüklüğünde bir deprem olduysa gelecekte de aynı yerde aynı büyüklükte bir deprem olacaktır.´´ dedi

‘DEPREMİN NEREDE OLACAĞINI BİLİYORUZ´

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara´daki depremi ölçerleriyle nerenin gergin olup olmadığını bildiklerini belirterek, 'Buna göre Büyükçekmece´nin batısından Şarköy´e kadar yüksek gerginlik yaşanıyor. Demek ki bu gerginliğin bulunduğu toprağın bir kısmı Silivri´den başlıyor ama büyük bölümü Tekirdağ ilinde bulunuyor. Buna göre Tekirdağ ilini deprem bekliyor diyoruz. Bu depremin olacağı yer ise bu arı kovanının en yoğun olduğu yer Marmaraereğlisi´nin önü oluyor. Sadece Marmaraereğlisi depremi olmayacak bütün Trakya bölgesinin depremi olacak. Bir deprem olduğu zaman hem doğu-batı doğrultusunda kırılacak hem de Trakya kırığını oynatarak  Marmaraereğlisi´nde bulunan dolum tesislerinin altından geçerek Çorlu´ya doğru gidecek, Çorlu´yu da çok etkileyeceğini söyleyeyim, Lüleburgaz, Babaeski üzerinden Edirne´ye kadar etki yaratacak. Yani bu deprem sadece Marmaraereğlisi depremi olmayacak bütün Trakya´nın ve Marmara bölgesinin depremi olacak” ifadelerini kullandı.

‘BÜYÜK DEPREM MARMARAEREĞLİSİ´NDE OLACAK; KIYI ŞERİDİNDEKİ YAPILAR YIKILMALI´

Hiç kimsenin Tekirdağ depreminden söz etmediğini söyleyen Ercan, 'Kimse Tekirdağ depreminden söz etmiyor herkes İstanbul diyor. Oysaki büyük deprem Tekirdağ´da olacak. Marmaraereğlisi´nin beklediği depremin yıkım kuvveti de 9 olacaktır. Eğer Marmaraereğlisi´nde enkaz altında insan aramak istemiyor, can kaybı yaşamak istemiyorsanız o kıyı şeridindeki yapıların hepsinin yıkılması gerekiyor. Siz yıkmazsanız deprem hepsini yıkacak bu yapıların. İnsanlar önce malım dememeli önce canım demeli. Bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti´nde depremden ölmesinin maliyeti 1 milyon 250 bin dolardır. Pekiyi bir kişinin depremde ölmemesi için yapılması gereken kişi başı yatırımın miktarı ne kadardır biliyor musunuz? Sadece 5 bin dolardır” diye konuştu.

‘MARMARAEREĞLİSİ DEPREMİNDE AÇIĞA ÇIKACAK GÜÇ, 24 ATOM BOMBASINA EŞDEĞER´

Daha önce de 2045 yılından önce büyük deprem olmayacağını söylediğini belirten Ercan, bölgede olan depremleri anlatıp, 'Marmaraereğlisi depremi İstanbul´da olacak olan depremin 6 katından daha fazla olacak. İstanbul´da beklenen depremde açığa çıkacak güç 4,3 atom bombası gücünde olacak. Ama Marmara Ereğlisi´nde olacak olan depremde açığa çıkacak güç ise 24 atom bombasına eş değer olacaktır. Ama biz bunu can kayıpsız atlatabiliriz' diye konuştu.

Konferansın ardından Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin ve Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; Prof. Dr. Ahmet Ercan´a katılımlarından dolayı teşekkür ederek hediye takdiminde bulundular./resimler/2020-12/8/2358376867091.jpg/resimler/2020-12/8/2358482961172.jpg


Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

TEVFİK KESKİN’DEN AÇIKLAMA GELDİ….

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13