Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kervancılar: “Süleymanpaşa´da CHP´yi terk edilmiş görüntüsünden kurtaracağız”

Kervancılar adaylığını açıkladı

POLİTİKA 19.11.2019 12:11:00 0
Kervancılar: “Süleymanpaşa´da CHP´yi terk edilmiş görüntüsünden kurtaracağız”

CHP Süleymanpaşa İlçe Başkan Adayı Murat Emre Kervancılar gerçekleştirdiği basın toplantısında adaylığını ilan ederken son yıllarda CHP ilçe örgütünü boşlayanlara ve seçimin kaybedilmesine sebep olanlara verdi veriştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkan Adayı Murat Emre Kervancılar, düzenlediği organizasyonda basınla buluştu.

Başkanlık yolunda kendisini destekleyen partililerin de katıldığı toplantıda Kervancılar basın mensuplarına hem kendini tanıttı, hem de geçmişten bugüne yaşananları paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkan Adayı Murat Emre Kervancılar yaptığı açıklamada şunları söyledi:

KERVANCILAR: “BİRÇOK YEREL VE GENEL SEÇİMDE BAŞARILAR ELDE ETTİK”

“İsmim Murat Emre Kervancılar, inşaat mühendisiyim, Tekirdağ´lıyım. Evliyim ve 6 yaşında bir erkek çocuk babasıyım. İkinci de yolda.  Etüt proje işleri ve müteahhitlik işleri ile uğraşıyorum. 2007 yılından bu yana partimizin birçok kademesinde görev yaptık. Gençlik Kolları Başkanlığı ve İlçe başkanlığı dönemlerinde örgüt ile iç içe çalıştık. Birçok yerel ve genel seçimde başarılar elde ettik. İsterseniz bu süreci kısaca özetleyelim.

 

 /resimler/2019-11/19/1243423171239.jpg

“İL VEİLÇE BAŞKANLIĞIMIZ İLE EL ELE VEREREK ÇOK ÇALIŞTIK”

2007 yılında CHP ye üye olduk. Aynı yıl ilçe gençlik kolu başkanlığı görevini üstlendik. 2008 yılında İl Gençlik Kolları başkanı olarak çalışmalarımıza devam ettik. Hatırlarsanız o dönemde Tekirdağ bu günkü gibi AK Parti Belediyesi ile yönetiliyordu. İl ve İlçe başkanlığımız ile el ele vererek çok çalıştık ve 2009 yerel seçimlerinde Tekirdağ Belediyesini büyük bir oy farkı ile CHP ne kazandırdık. 2012 yılında ilçe başkanlığı görevini üstlendik. Bu dönemde de çok çalıştık.

ÜYEYE DEĞİL HALKA AÇIK ETKİNLİKLER

Çınarlı mahallemizde bir lokal açtık ve işlettik. Esnafımıza sabah çaylarını ikram ettik. Partimizi anlattık.  Halka açık Paneller düzenledik. Halkımıza açık, bakınız tekrar ediyorum üyemize değil halkımıza açık, 54 adet kahvaltı düzenledik. Her Cumartesi bu kahvaltılarda halkımızla buluştuk.

“YAKIT YOK PARA YOK GİBİ BAHANELERE SIĞINMADIK”

Partimize bir adet sıfır minibüs aldık. Bu noktada açık olmak istiyorum çünkü bu konu yeterince bilinmiyor. Partilimiz 51 000 TL bağış yaptı ve Genel başkan yardımcımız Umut Oran da 22000 TL katkı yaptılar. Bu minibüs her çarşamba üç adet köyün dolaşılması ve benzeri etkinlikler için kullanıldı. Siyaset bir günlük iş değildir süreklilik ister. Yani bozuk, yakıt yok, para yok gibi bahanelerle yatmadık. Minibüs projesi daha sonra genel merkez tarafından yurt çapında benimsendi ve genel merkez katkılarıyla pek çok il ve ilçemize bu yöntemle minibüs alındı.

EŞKİNAT´A ÖN SEÇİMDE KAYBETTİ ÖN SEÇİM SONRASI EŞİKNAT KAZANSIN DİYE KAPI KAPI GEZDİ

2014 yılında da İlçe başkanlığından istifa edip organize ettiğimiz ön seçime belediye başkanı aday adayı olarak katıldık ve kaybettik. Malumunuz o dönemde Sayın Ekrem Eşkinat belediye başkanı adayı oldu. Kendisine kazandırmak için çok çalıştık ve kazandırdık. Daha sonra çalışmalarımıza ara verdik. Malum bu başkanlık ve adaylık süreçleri yorucu süreçler, maddi ve manevi olarak insanı yorar. Bundan sonra dinlenmek gerekiyor. Bu süreç kendinizi tanıma ve hatalarınızla yüzleşme sürecidir. Bir anlamda olgunlaşıyor insan.

“OLAYLAR ZİNCİRİ BİZİ TEKRAR AKTİF GÖREV ALMA NOKTASINA GETİRMİŞTİR”

Bir süredir parti üyesi olarak çalışmalarımızı sürdürmekteydik. Ancak son olarak girmiş olduğumuz yerel seçimlerde partimizin ülke çapında almış olduğu başarılı sonuçlara ve İl genelindeki başarılarımıza rağmen yerel seçimde ilçemiz Süleymanpaşa´da oy kaybına uğrayarak hiç tasvip etmediğimiz AK Parti adayının seçimi kazanmasına sebep olan olaylar zinciri bizi tekrar aktif görev alma noktasına getirmiştir.

Partimizin Süleymanpaşa´da göz göre göre bir seçim kaybetmesinin sebebini kısaca parti tabanına uzak politikalar izlenmesi, bireysel siyaset izlenmesi, parti içi çatışmanın körüklenmesi ve parti içi dengelerin parti tabanı aleyhine bozulması olarak görüyoruz. Parti içi demokrasiye yapılan her müdahale sosyal demokrasiye vurulan bir hançerdir. Partinin tek ve gerçek sahibi partimizin aktif üyeleri ve gönül verenleri olmalıdır. 

Bugün bu düşüncelerle, partimize emek ve gönül vermiş önceki dönem gençlik kolları başkanlığı yapmış, parti yöneticiliği yapmış, aday olmuş, ve partimize üye gönül vermiş arkadaşlarımızla birlikte, hiçbir çıkar ve güç odağının etkisi ve desteği olmadan sizlerin karşısındayız.

/resimler/2019-11/19/1244223796949.jpg

“KENDİNİ KAF DAĞINDA VE YENİLMEZ GÖRENLER ÇIKTIKLARI YOLDA PARTİMİZE HEP ZARAR VERMİŞLERDİR”

Daha önce birilerinin desteği ve kollamasına güvenerek yola çıkanlar daima hüsrana uğramışlardır. Partimizin desteği ile başkanlık koltuğuna oturduğu halde tabana kulak tıkayanlar, kendini kaf dağında ve yenilmez görenler, çıktıkları yolda partimize hep zarar vermişlerdir. Bizim için her parti büyüğümüzün fikri önemlidir ancak icazet noktasında hiç bir kişi ve odağa cevaz vermeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Bunları belirttikten sonra, son zamanlarda sosyal medyada ve kulislerde konuşulan bazı konulara açıklık getirmek istiyoruz.

“BİREYSEL SİYASET KAYBETTİRİR, TABAN SİYASETİ KAZANDIRIR”

İlçe Başkanı olduğumuz dönemde biz de belediye başkanlığı aday adaylığı yarışına girdik ,hatta bu yüzden eleştirildik de, ancak biz başkanlığımızı asla parti içi yarışı ve adayları maniple etmek için kullanmadık, ön seçim yaptık , bireysel olarak ben kaybettim ancak ekibimle seçilen adayımız için kapı kapı dolaştık ve seçimi CHP ye kazandırdık' Bugün geçmiş dönem ilçe başkanı olan arkadaşımla aramızdaki farklardan birisi budur.  Bireysel siyaset kaybettirir, taban siyaseti kazandırır.

Bir diğer konu malum yerel seçimler, Yerel seçimlerde sandıklardan çıkan binlerce boş oy parti içi çatışmanın eseridir. Bunun elbette yönetimsel sorumluluğu vardır. Konu bu kadar açıkken bu sorumluluğu parti üyelerine veya CHP´nin doğasına yormak sadece sorumluluktan kaçmaktır. CHP ilçe yöneticileri bu sürecin sorumlusudur. Buna rağmen bu yönetim hala yönetime devam etmektedir ve başkanı yeniden yönetime adaydır. Bunu bir defa etik olarak doğru bulmuyoruz.

CHP´YE ZARAR VERDİLER

İlçe başkanı ve gençlik kolları başkanlığı yapmış bir partili olarak isterdim ki yapılan hatalardan ders alınmış olsun bireysel siyaset bitsin, CHP için çalışılsın. Ancak bunun olmadığını, daha kısa bir süre önce Kent konseyi seçimlerinde bir kez daha acı biçimde idrak ettik. İl yönetimimiz genel merkezin de telkinleri doğrultusunda ortak aday çıkarma çalışmalarına başlamışken, partide de aktif görevde olan bir CHP´li yönetici göreve talip olduğunu açıkladı ve CHP li hiç kimsenin girmeyi düşünemeyeceği bir takım ittifaklar kurarak bu adayın karşısına çıktı. Bu seçimde CHP kaybetti, ortak adayla alabileceği yönetim kurulu üyeliklerinin çok daha azına razı olmak zorunda kaldı. Ancak kazananlar yine parti ağalarına karşı savaş kazandık nidalarıyla kendilerini galip ilan ettiler. Parti ağalığına hepimiz karşıyız. Ancak ağalığa karşı olmak başka CHP ile savaşmak başkadır. Bunun ayrımına iyi varmak lazım.

Benzer olarak yerel seçim sürecinde de bireysel kazanç peşinde koşulurken yaratılan hava ve söylemler ki bunlar şu anda yaşadığımız sürece de ışık tutacaktır, bireylere kazandırmayı amaçlarken CHP ye zarar verilmiştir.

Bakınız, örnek olarak, karşınızdaki partili arkadaşınızı eleştirirken onu maddi konularla meşgul ederseniz, onun çeşitli iş ilişkilerini mercek altına almaya çalışırsanız yarattığınız soru işaretleri o CHP li arkadaşınıza zarar vermez partiniz belediyesine, partilinize zarar verir.

“HALKA BİRKAÇ YANDAŞINIZA YEMEK VEREREK DOKUNAMAZSINIZ”

Bizler küçük bir kasabada yaşayan Tekirdağ´ı Süleymanpaşa´yı vatanı kabul eden, her düşünce ve görüşe sahip kentlileriz. CHP ilçe başkanlığı yapmış ve yapacak bir partili olarak söylüyorum, bizim belediyelerimiz hiç kimseyi kayırmaz, ihale satmaz ,yolsuzluk yapmaz. İhalelerimiz ve yönetimlerimiz şeffaf ve hakkaniyetlidir. T.C. devleti herhalde en dikkatlice CHP li belediyeleri mercek altında tutuyordur.  Belediyelerimiz 7/24 müfettişlerin incelemesi altında olduğunu bilmeyen yok. Eğer yapılmış münferit hatalar varsa o da zaten mercek altındadır. Bunun karşısında önce biz dururuz. Çünkü bu tür davranışlar CHP´ye zarar verir.

Sizlere konuşmamın başlangıcında ifade ettiğim hizmetler de elbette para ile yapıldı. Bizim bu güne kadar böyle bir konuyu gündeme dahi taşımamamızın sebebi terbiyemizdir. Halka birkaç yandaşınıza yemek, kahvaltı vererek dokunamazsınız. O şekilde ancak salonlarda kendinizi eğlendirirsiniz. Halka dokunmak için önce partiliniz size inanacak, vekiliniz inanacak, iş adamınız inanacak. Neye inanacak? Sizin parti çıkarı için çalıştığınıza inanacak. Sonra destek olacak. Bizler elli dört defa halka açık  kahvaltı organize ettik ,hiç maddiyat sorunu çekmedik. Partililik ruhu budur. Bunu hatırlatmak isterim.

/resimler/2019-11/19/1244471141197.jpg

KERVANCILAR PARTİYİ TERK EDİLMİŞ GÖRÜNTÜSÜNDEN KURTARACAK

Öncelikle parti içi kaynaşma bir araya gelmekle ve ortak hedeflere yönelmekle olacaktır. Daha önce de yaptığımız gibi partililerimizi iç kırgınlıklardan kurtaracak etkinlikler düzenlenecek, partilimize gerçek hedefin ülkemize sosyal demokrasinin, adaletin ve sosyal refahın gelmesi için çalışması gerektiği hatırlatılacak ve gereken söylem desteği verilecektir.

Daha önce olduğu gibi, hem imece hem de genel merkez desteği sağlanarak ilçe başkanlığımızın maddi eksikleri tamamlanacak, partilimizin parti binasında rahat etmesi sağlanacaktır. Parti terk edilmiş görüntüsünden kurtarılacaktır.

SÜLEYMANPAŞA´YA BİR TÜRLÜ GELMEYEN YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Devletimizin her kademesinde ve zor şartlarda ,hatta özellikle zorlaştırılan şartlarda çalışan CHP ye gönül vermiş emekçilerimizin sesi olacağız. Haklarını korumak için yasal yollardan gereken her türlü girişim yapılacak, kamuoyu farkındalığı yaratacağız.

Süleymanpaşa´ya bir türlü gelmeyen yatırımların takipçisi olacağız. Ak partinin değerli yöneticilerinin sürekli söz verdiği ancak bir türlü yerine getirmediği Hayrabolu yolu  gibi, hastane gibi yatırımların sözde kalmaması için gereken kamuoyu baskısını oluşturacağız. Süleymanpaşalı yalnız değildir!!

Yalnız Büyükşehir belediyemizin değil, İlimizdeki kardeş ilçelerin CHP li yönetim ve belediyelerinin önünü açmak için var gücümüzle çalışacağız.

Kentimizde maalesef kısır siyasi çekişmelere kurban giden kırgınlıkları asla körüklemeyeceğiz, aksine seçilmiş milletvekili ve başkanlarımızın uyum içinde çalışmalarına destek olacağız. CHP lilik bilincini en üst seviyeye taşıyacağız.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ ÜRETİLMESİNE VE DESTEKLENMESİNE ÖNEM VERECEĞİZ

Kentimizdeki STK ların herbirinde sosyal demokrasinin en üst seviyede temsil edilebilmesi için gereken girişimleri yapacak, sosyal demokrat adaylara destek olacağız. Sosyal Sorumluluk projeleri üretilmesine ve desteklenmesine önem vereceğiz.

Özellikle kentimiz işverenleri ve sanayi kesimiyle iyi ilişkiler kurarak kentimizde sanayi, lojistik,ticaret ve turizmin gelişmesi için üretilen projelere aktif destek vereceğiz, inisiyatif alacağız.

Çiftçimizin ve esnafımızın sorunlarını dinleyecek bir başkan yardımcılığı tesis edeceğiz. Bu sorunları her platformda bıkmadan dile getireceğiz.

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİNİ BİR GÖLGE GİBİ TAKİP EDECEĞİZ

Spora sporcuya destek olacağız. Özellikle Tekirdağspor için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz.

Süleymanpaşa Belediyesini bir gölge gibi takip edeceğiz. Halkın yararına yaptıkları işlerde bizden hiç korkmasınlar onlara destek olacağız, ancak yaptıkları yanlışlara asla müsamaha göstermeyeceğiz. Toplum baskısını her daim üzerlerinde hissetmelerini sağlayacağız. Bu konuda meclis üyelerimizle yakın temas halinde olacağız ve beraber çalışacağız.

İşte bu hedefler doğrultusunda her türlü fikre açığız. Yönetim kurulu toplantılarını bilgilendirme toplantısı olmaktan çıkaracağız. Bunu sağlamak için kademeli olarak bütün partililerimizi, geçmiş milletvekili, başkan ve yöneticilerimizi biraraya getiren danışma kurulları kuracak ve mahalle örgütlerinden başlayarak her fikrin bu kurulların süzgecinden geçerek yönetim kurulu toplantılarında öncelikli olarak görüşülmesini sağlayacağız.

PARTİLİLERİMİZE VE CHP´YE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUZ

Kısaca bizim yönetimimizde hiç kimse kendini dışlanmış hissetmeyecektir. Kentimizde faaliyet gösteren diğer parti gurupları da düşmanımız değildir. Kentimizi ilgilendiren her konuda onlarla görüş alışverişi yapmaya ve ortak hareket etmeye hazırız. CHP iktidara hazırlanırken ihtiyacı olan yönetim anlayışının bu olduğuna inanıyoruz.

Bu noktada ilçe kongreleri sürecine müdahale etmeyerek tabanın beklentilerine göre devam etmesini sağlayan içi ve parti çekişmeleri körüklemeyen, Sn Parti sözcümüz ve Gn.Bşk. Yardımcımız Faik Öztrak´a  Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak´a, Milletvekillerimiz Sn İlhami Özcan Aygün ve Candan Yüceer´e özellikle teşekkür etmek istiyoruz. 

Kısaca toparlamak gerekirse, Kapalı kapılar ardında yazılan listeler, düşürülen yönetimler, dayanılan güç odakları olmadan, partimize çalışarak emek vermiş, siyaseti parti içerisinde öğrenmiş, tabanını kaybetmektense seçimi kaybetmeyi yeğleyen gerçek CHP liler ile çıktığımız bu yolda gireceğimiz seçimlerde partimizi daima muzaffer kılacağımıza olan inancımızla CHP ilçe başkanlığına bir kez daha aday olmaya karar verdik. Bu konuda takdir partililerimizin olacaktır. Partililerimize ve CHP´ye hayırlı olmasını diliyoruz.


Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

TEVFİK KESKİN’DEN AÇIKLAMA GELDİ….

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13