Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kendini gerçekleştirmenin ilk adımı: AKA´da potansiyelini keşfet!

Okulda gerçekleştirilen akademik, gelişimsel, sosyal, duygusal çalışmalar ile; bu yıl ilki gerçekleştirilen Dünya Felsefe Günü Ütopya Çalıştayı üzerine konuştuğumuz keyifli söyleşide Okul Psikolojik Danışmanı Banu Törün; “Mesl

EĞİTİM 1.01.2020 12:12:32 0
Kendini gerçekleştirmenin ilk adımı: AKA´da potansiyelini keşfet!

Özel Tekirdağ Aka Koleji Rehberlik Birimi ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

Okulda gerçekleştirilen akademik, gelişimsel, sosyal, duygusal çalışmalar ile; bu yıl ilki gerçekleştirilen Dünya Felsefe Günü Ütopya Çalıştayı üzerine konuştuğumuz keyifli söyleşide Okul Psikolojik Danışmanı Banu Törün; “Mesleki anlamda kendini gerçekleştirmek için ilgi, yetenek ve değerlerimizi fark edip, adımlar atmamız gerektiği ortada. Peki siz bu başlıklar altında kendinizi nasıl değerlendirirsiniz?

•             Kendiniz için uygun olan mesleği tercih ettiğinizi düşünüyor musunuz?

•             Bu mesleği tercih ederken sizi etkileyen faktörler nelerdi?

•             Tercih dönemine dönecek olsaydınız neleri değiştirmek isterdiniz?

Bu sorular ışığında bugününüzü sorguladığınızda dününüzü ne kadar iyi değerlendirdiğinizi düşünüyorsunuz? Öğrencilerimizin mutlu yarınlarını inşaa etmek için bugün potansiyellerini keşfederek doğru tercihler yapmalarını sağlıyoruz.” dedi.

GELECEK İÇİN EĞİTİM TASARIM GÜNLERİ – EDUCATION DESIGNMENT DAYS FOR THE FUTURE

Özel Tekirdağ Aka Koleji Rehberlik Birimi olarak öğrencilerimizin mutlu ve verimli yetişkinler olmalarını amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda; 25-29 Kasım tarihleri arasında “Gelecek İçin Eğitim Tasarım Günleri”ni düzenledik. Etkinlik haftası Psikolojik Danışmanımız Banu Törün ve Akademik Danışmanımız Damla Serbes´in “Kariyer Yolunda İlk Adım: Kendimi Tanıyorum” adlı sunumuyla başladı. Damla Serbes, içinde bulundukları dönemlerin farklılıklarından yola çıkarak 9.,10. Sınıf öğrencilerine alan seçimine yönelik; 11.,12.sınıf öğrencilerine ise meslek seçimine yönelik vurguların yer aldığı iki ayrı sunumun yapıldığını belirtti.

Çalışmamızın ikinci ve üçüncü günleri çeşitli üniversitelerden gelen eğitim danışmanlarının meslek alanlarına dair sunumlarıyla devam etti. Törün, “Sunumlar esnasında kalıplaşmış meslek yargılarından sıyrılarak, kendilerine uygun tercihler yapmalarının öğrencilerimizin mutluluğu açısından önemi üzerinde duruldu.” dedi.

Etkinliğin son iki gününde “Yolumuza Işık Tutanlar” adı altında, farklı meslek gruplarına mensup olan velilerini davet ettiklerini söyleyen Törün; 28 Kasım´da Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Apaydın Kurtgöz´ü ve Uzman Psikolog Burcu Yarapsanlı Zayim´i; 29 Kasım tarihinde ise İnşaat Mühendisi İsmail Polat´ı ve Avukat Nurseli Özer´i ağırladıklarını belirtti. Törün; “Velilerimizin katılımı sayesinde öğrencilerimiz mesleklere dair merak ettikleri soruları bizzat o mesleği icra eden kişilere sorma imkanı buldular. Değerli velilerimize bizlerle paylaştıkları bilgi ve deneyimleri için tekrar teşekkür ederiz.” dedi.

AKA´DA EĞİTİMİN KİLİDİ: REHBERLİK BİRİMİ

Okulumuz ortaokul ve lise kademelerindeki rehberlik sürecimiz akademik rehberlik ve sosyal-duygusal rehberlik çalışmalarıyla iki kanal üzerinden yürütülüyor.

Özel Tekirdağ Aka Koleji Psikolojik Danışmanı Banu Törün yaptıkları çalışmalar ile ilgili; “ Kişisel-sosyal rehberlik, öğrencinin kendini tanıması, anlaması, güçlü ve zayıf yönleriyle kendini kabul etmesi ve geliştirmesi; kendine güvenen, kişiler arası ilişkilerde becerili; kişisel ve sosyal yönden dengeli ve uyumlu bir birey olarak yetişmesine yönelik hizmetleri kapsar. Bu kapsamda öğrencilerle; özgüven ve özsaygı geliştirmeleri, ilgi ve yeteneklerini fark etmeleri, iletişim becerilerini, problem çözme ve karar verme becerilerini ve kaygıyla baş etme becerilerini geliştirmeleri konusunda çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilerin sağlıklı bir eğitim yaşantısı geçirmesi adına; öğrenci, aile, öğretmen işbirliği çok önemli. Öğrencinin okula ve çevresine uyum sağlamasına yardım etmeyle başladığımız oryantasyon dönemi ile beraber öğrenci ve velilerimizle tanışma toplantıları ve bireysel görüşmeler yapmaktayız. Öğrencilerimizi tanımak ve zaman zaman da problem yaşadıkları alanlara dair detaylı bilgi sahibi olmak amacıyla çeşitli test ve envanterler uygulamakta; uygulanan test ve envanterlerin sonuçları ışığında yapılması gereken çalışmaları planlamakta ve sağaltım sürecini başlatmaktayız. Her dönem sınıf danışman öğretmenlerinin davetiyle gerçekleşen bireysel veli görüşmelerimiz sayesinde öğrencinin akademik ve sosyal gelişimine dair velilerimizle bilgi paylaşımında bulunmakta ve öğrencinin eğitim sürecini sağlıklı bir şekilde takip etmekteyiz.”dedi.

Özel Tekirdağ Aka Koleji Akademik Rehber Öğretmeni Damla Serbes “Rehberlik Birimi olarak öğrencilerimizin akademik yönden desteklenmesinin hedeflerine ulaşmalarındaki öneminin farkındayız. Öncelikle öğrencilerimizin yapılan ünite değerlendirme sınavları ve deneme sınavlarını değerlendiriyoruz. Öğrencilerimizin eksiklerini hafta içi etüt saatlerinde yaptığımız tekrarlarla ve hafta sonunda yapılan küçük grup çalışmalarıyla tamamlıyoruz. Bunun yanısıra hafta sonları sınav grubu öğrencilerimize deneme sınavları yapıyor, istasyonlarımızda arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte soru çözmelerini ve yapamadıklarını anında sormalarını sağlıyoruz. Yine hafta sonları LGS´ye yakın bir grup olan 7. sınıf öğrencilerimizle yeni nesil sorulara yönelik “Yeni Nesil Sorular Yeni Bir Bakış Açısı Gerektirir” adlı çalışmalarımızı başlatıyoruz.

Her dönem bitişinde sınav grubu öğrencilerimizin soru çözüm ritimlerini hızlandırmak ve geride çözülmemiş soru bırakmadan yeni döneme geçiş yapabilmek için Akamp çalışmalarımızı yapıyoruz. Aynı dönemde ara grup öğrencilerimizi de yaptığımız çeşitli çalışmalarla yeni dönem için destekliyoruz. Akamp haftamızın ardından yarıyıl tatilinde yaptığımız hızlandırma çalışmalarımıza başlıyoruz. Öğretmenlerimizin geçen dönemin tekrarını yaptığı ve yeni döneme hazırlıkları başlattığı bu süreçte aynı zamanda öğrencilerimizin tatil için ödevlendirmelerini de yapıyoruz.” sözleriyle süreci özetledi.

FELSEFE YAPMA HAKKIMIZI KULLANIYORUZ

Aka Koleji Felsefe öğretmeni Nesrin Vartemel, “Ülkemizin sınav gerçeğini göz ardı etmeksizin, nitelikli öğrenciler yetiştirmenin sorumluluğunu taşıyoruz. Bu anlamda toplumsal sorunlara duyarlı, farkındalığı güçlü ama bunun yanı sıra sorun çözme yeteneği gelişen, farklılıklara saygılı, konuşmayı bilmek kadar dinlemeyi de bilen bireyler yetiştirmeyi hedefleyerek felsefe eğitimine önem veriyoruz. Felsefeyi sadece lisede tanışılan bir ders olmaktan çıkartıp öğrencilerimizi daha ilkokul sıralarında felsefeyle tanıştırmakta “Çocuklarla Felsefe “ çalışmaları yapmaktayız. Öğrencilerimizle, İstanbul Felsefe Platformu´nun ve Türkiye Felsefe Derneği´nin yaptığı felsefe, sosyoloji ve psikoloji ile ilgili birçok çalıştaya  katılıyoruz. Katıldığımız çalıştaylarda  farklı okullardan gelen birçok  öğrenci ve uzmanla eğitim, bilim, ahlak, hukuk, insan hakları, bireysel farklar, bağımlılıklar, ergenlik, iletişim vb. birçok konuda konuşma, tartışma şansı elde ediyoruz.” dedi.

AKA KOLEJİ “ÜTOPYA GÜNÜ” FELSEFE ÇALIŞTAYI

Bu yıl Dünya Felsefe Günü kapsamında “ÜTOPYA GÜNÜ” adında  bir çalıştay düzenlediklerini söyleyen Vartemel, “Öğrencilerimizin moderatörlüğünde  ve davet ettiğimiz Namık Kemal Üniversitesi akademisyenleri eşliğinde 9 komiteden oluşan çalıştayımıza Tekirdağ´daki çok sayıda lise öğrencisi katıldı. Tüm gün süren çalıştayda yaklaşık 150 öğrenci belirlenen konular üzerinde tartıştı, günün sonunda her komite oluşturduğu ütopyaları diğer öğrencilerle paylaştı. Bu tür etkinlikler katılımcılara çok önemli kazanımlar sağlarken birde organizasyonun içinde olan öğrencilerin kazanımlarını düşünürsek ne kadar önemli bir şey yapıldığını anlayabilirsiniz. Ekip çalışması, zaman planlaması, konuya hazırlık, tartışma sürecini yönetmek, sorgulamak, dinlemek, farklılıkları fark etmek, çözüm üretebilmek tüm bunlar çok ciddi kazanımlar.”dedi. Bu tür etkinlikleri geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.

 


Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16