Tarih: 09.10.2023 16:35

KARACA YEREL BASINA SESLENDİ:

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca Marmaris’te yapılan Yerel Basın Çalıştayında yaptığı konuşmasında tüm gazetecileri birlikte hareket etmeye davet etti. 

Anadolu basınının bir veya bir buçuk yıl sonra tamamen bitirileceğini ifade eden TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca özellikle bu tehlikeye karşı birliktelik çağrısı yaparak Anadolu basınının yaşatılmasının gerekliliğini dile getirerek çalıştayda şunları söyledi:

‘Gelin meslek örgütleri birleşelim, Anadolu basının yok etmek için düğmeye bastılar.’ Ancak basın örgütleri ayrı bir yerlere gitti. 

Gazete birleştirme adı altında, gazeteleri tırpanlamaya başladılar. 

5 yıl önce 2 bine yakın gazete, şu anda 800’lere düştü. 

Türkiye’nin en büyük illerinden bir tanesi Kayseri. Kayseri’de 16 gazete, üç gazeteye düştü. 

Orada işsiz kalan 100’ün üzerindeki arkadaşımızı düşünen yoktu. 

Şu anda Anadolu’da belki en rahat, sıkıntısız, derdi olmayan il Kayseri. Ve bugüne geldik. Bugün gerçekten Anadolu cayır cayır yanıyor, Trakya cayır cayır yanıyor. 

Sadece gazete sahibinin sorunları ile ilgili yanmıyor. Şu anda iddia ediyorum. Anadolu’da şu anda gazetecilerin yüzde 60’ı asgari ücret bile alamıyor. Ve asgari ücret alamadığı gibi çalışanın banka kartı, gazetenin muhasebecisinin cebinde. Sesi kıstılar. Anadolu basını bitmeye devam ediyor. Ve iddia ediyorum, şu anda 800 küsur gazete 500’e düşer. Ne oldu internet yasası? 

Ne tedbir aldın?

Gerçek gazeteciler tıklanma sayısını yakalayamadı diye yandı, hileli başlıklarla haber paylaşan korsanlar İnternet gazeteciliğine devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —