Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

“Kadınların başaramayacağı hiçbir iş yok”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Gün

GÜNDEM 22.03.2021 16:34:31 0
“Kadınların başaramayacağı hiçbir iş yok”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk´ün katılımıyla gerçekleştirildi.​

Etkinliğin açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak, ´Kadın hayatın her alanında olmak zorunda´ dediklerini, Çalışkanlığın ve başarının cinsiyetinin olamayacağını söylediklerini anımsattı.

Ayrımcılığa ve kadınlara karşı ön yargılara karşı çıktıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Kadın girişimciliğin desteklenmesi gerektiğini güçlü bir sesle dile getirdik. Fırsat eşitliği istedik. Kadınların, iş dünyasından akademik camiaya, sosyal hayattan siyasete kadar, geniş bir yelpazede aktif rol alması gerektiğini, her fırsatta savunduk” dedi.

Hisarcıklıoğlu, imkan verilir ve önlerine engel konmazsa, kadınların başaramayacağı hiçbir iş olmadığını belirterek, bu noktadan hareketle, TOBB öncülüğünde, 2005 yılında Türkiye´nin Kadın Girişimcilik hikâyesini başlattıklarını ve 2007 yılında 81 ildeki teşkilatlanmalarını tamamladıklarını söyledi.

Böylece her ilde kadınların temsil edildiği kurulları hayata geçirdiklerini anlatan TOBB Başkanı, “Geçen zamanda, kadın girişimci kurullarımız müthiş işler başardılar, Oda-Borsa sistemimizin ayrılmaz bir parçası oldular. Bugün TOBB Kadın Girişimciler Kurulumuz, 7 bin üyesiyle dünyanın en geniş kadın ağlarından biri haline geldi. 81 ilde binlerce girişimcilik faaliyeti düzenliyorsunuz. Girişimci kurullarımız her ilde dayanışma faaliyetleri düzenliyorlar, eğitim ve mentörlük hizmetleri veriyorlar, kadın girişimci sayısının ve istihdamının arttırılması için gece gündüz çalışıyorlar. Başarılı kadın girişimcileri rol model olarak öne çıkarıyorlar. Genç kızlarımıza örnek oluyor, onların da iş dünyası atılmalarını sağlıyorlar” dedi.

2007´de 75 bin olan kadın girişimci sayısının şu an 140 bine yaklaştığını bildiren Hisarcıklıoğlu, son 12 senede, Türkiye´de kadın girişimci sayısının ikiye katlanmasında TOBB Kadın Girişimciler Kurulu´nun katkısının büyük olduğunu söyledi.

-Kadın girişimcilere verilen destekler

TOBB olarak kadın girişimcilere her türlü alanda destek sağladıklarını ve sağlamaya da devam edeceklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: “Onları dijital dünyaya hazırlamayı ve böylece e-ticaret´te daha etkin olmalarını amaçladık. Turkcell ile “Geleceği Yazan Kadınlar” projesini gerçekleştirdik, bu projeyle 3.000´i aşkın kadın kodlama öğrendi. Şimdi yapay zeka eğitimlerini başlatıyoruz. Bu kapsamda kadınlara programlama, makine öğrenmesi, yapay zeka ve robotik süreç otomasyonu eğitimleri düzenliyoruz.

Coca-Cola ile başlattığımız “Kız Kardeşim” projesiyle, kadınların teknolojik yetkinliklerini artırdık. Bu amaçla 30 binden fazla kadına eğitim verdik. İş süreçlerini dijital ortama taşımalarına katkıda bulunduk. Ayrıca 81 ilde düzenlediğimiz ‘Yerel Lezzet Hibe Programı´ ile kadın girişimcilere hibe desteği sağladık.

Facebook işbirliğinde 5 binden fazla kadın girişimciye, ürünlerini sosyal medya üzerinden pazarlamaya yönelik eğitimler düzenledik. Ayrıca Türk Telekom ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığında, ‘İnternette Hayat Kolay´ projesini başlattık. E-ticaret ve finansal okuryazarlık alanlarında kadın girişimcilerimize eğitimler verdik.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası´ndan aldığımız hibe ile üç ilde Kadın Girişimciler Kurullarının stratejik yol haritalarını belirledik. Şimdi bunu ülke geneline yaygınlaştırıyoruz. Pandemiyle birlikte, tüm eğitimlerimizi sanal ortama taşıdık. Haziran ve Kasım aylarında düzenlenen, sertifikalı e-ticaret eğitimlerimize, 4 binin üzerinde katılım sağladık.

Ulusal çapta faaliyet gösteren e-ticaret pazaryerleriyle anlaşmalar yaparak, girişimcilerimizin avantajlı paketler almasını temin ettik. İlk defa e-ticaret yapacak girişimcilerimize düşük komisyonlu satış imkanı getirdik.

Bugün de Kadınlar Günü vesilesiyle TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyelerimizin, e-ticaret ekosisteminden daha fazla yararlanabilmeleri adına yeni bir projeye imza atacağız. İşbirliği yapacağımız e-ticaret pazaryerleriyle, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine özel, yıl boyu devam edecek komisyon indirimi, reklam ve pazarlama desteği, kargo desteği, eğitim ve danışmanlık hizmetleri vereceğiz.

Ayrıca daha fazla ziyaretçiye erişebilmek adına, pazaryerleriyle birlikte TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyelerimize özel alan oluşturacağız. Bu alanda, kadın girişimcilerimiz, hem ürünlerini sergileyebilecek, hem de başarı hikayelerini kısa videolarla anlatabilecek”.

- “Proje üretmeye devam edeceğiz”

Hisarcıklıoğlu, TOBB KGK Başkanı Nurten Öztürk´ün 27 Eylül´de göreve gelmesi akabinde işe çok hızlı başladığını belirterek, “Çalışkanlığıyla, enerjisiyle, vizyonuyla Kurulumuzun başarı çıtasını çok yükseklere çıkardı. Bu vesileyle kendisine başarılar diliyor, gayretleri için teşekkür ediyorum” dedi.

TOBB, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve TEPAV işbirliğinde hazırlanan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” raporuyla 81 ilin cinsiyet eşitliği karnesinin açıklandığını anımsatan Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: “Bu rapordan hareketle tüm kurullarımız, cinsiyet eşitsizliği konusunda gerçekleştireceği eylemlere ilişkin plan yaptılar ve uygulamaya geçtiler. Bu çalışmalar,  girişimcilik kültürünün kadınlar arasında da gelişmesine öncülük edecektir.

Biliyorsunuz, konaklama, yiyecek-içecek ve ulaştırma sektörlerimiz pandemiden epey olumsuz etkilendi. İşte bu sektörlerde hijyen farkındalığı başlatarak, mikro işletmelerimizin daha güvenli hizmet sunmasına, böylece iş hacimlerinin artmasına katkı sağlamak amacıyla  ‘İşimiz Temiz Projesi´ni başlattı. 3 ilde pilot olarak uygulanacak projenin, tüm ülkede yaygın hale getirilerek, kalıcı olmasını hedefliyoruz.

Bunların dışında da, kadınlarımızın sosyal hayatta ve özellikle de iş hayatında, daha aktif rol alması için çalışmaya, proje üretmeye devam edeceğiz. Zira hem dünya, hem de ülkemiz, kadınların emekleriyle daha güzel olacak. Fırsat verildiğinde ve biz erkekler önlerinde engel olmayınca, kadınlarımızın başaramayacakları hiçbir iş yoktur”.

Hisarcıklıoğlu, kadın girişimcilerden illerinde genç kızlara rol model olarak, kadın girişimci sayısını artırmalarını istedi.

- “Kadına şiddetin her türlüsü reddediyor ve kınıyorum”

Suçsuz ve günahsız masum kadınlara yönelmiş hunhar saldırıların herkesi derinden yaraladığını vurgulayan TOBB Başkanı, “Her 3 kadından biri hayatlarında fiziksel şiddete maruz kalıyor. 2020 yılında 300 kadın öldürüldü, 171 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. Bu konuda farkındalığın, tedbirlerin ve cezaların artması gerekiyor. Kadına şiddetin hiçbir dinde, ırkta, görüşte ve dilde yeri yoktur. Kadına şiddetin her türlüsü reddediyor ve kınıyorum. Canilere, bu zalimliklerinin hesabının sonuna kadar sorulmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını bekliyorum” dedi.

Kadınlar ve erkeklerin eşit ortaklar olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Kadın varsa gelecek vardır. Kadın varsa hayat vardır. Kadınlar gününün sadece bir günden ibaret olmadığı ve hayatın yarısının kadın olduğuna inanarak, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutluyorum” şeklinde konuştu.


Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16