Tarih: 13.08.2016 13:33

“İŞKENCE YOLU”

Facebook Twitter Linked-in

Turizmci İş adamı Orhan Çebi Tekirdağ-İpsala Yolu´nun hala bitirilememiş olmasına isyan etti:

“İŞKENCE YOLU”

Tekirdağ´ın önemli iş adamlarından biri olan ve bir dönem Tekirdağspor´un başkanlığını da yapan Turizmci Orhan Çebi, Tekirdağ-İpsala Bölünmüş Yolu´nun yıllardır bitirilememiş olmasına isyan etti. Çalışmaların 10 yıldır sürdüğünü belirten Çebi, Tekirdağlı Milletvekillerini yolun bir an önce bitirilmesi için göreve çağırdı.

Orhan Çebi´nin konuyla ilgili yaptığı açıklamayı aynen yayınlıyoruz:

“Ak Parti hükümetinin en önemli icraatı nedir?” diye bir soru sorsam, sanırım büyük bir çoğunluğunuz “Ulaşım-Otoyol ” cevabında birleşirsiniz.

Peki, size, “Bu iktidarın en başarısız olduğu yol çalışması nerededir?” diye ikinci bir soru iletsem yine aynı cevapta hemfikir olursunuz diye düşünüyorum: ”Tekirdağ-İpsala Bölünmüş Yol Çalışması.”

Yaklaşık 10 yıldır devam ediyor. Bu hızla devam ettiği takdirde bir 5 yılı daha var. Bu yolda özellikle her hafta sonu binlerce kişi işkenceye maruz kalıyor. Neredeyse, hükümetin bu yolu “bitirilmemek şartı” ile ihale ettiğine inanacağız. Artı olarak müteahhidin gelişi güzel uygulamaları da insanı çıldırtıyor.

Yol yapım ekibi ne hikmetse çalışma noktasının 4-5 km ilerisinde yolu kapatıyor. Sizde zannediyorsunuz ki o 5 km´lik hatta çalışma var. Kaplumbağa hızında diğer şeritte ilerleyerek çalışma sahasının olduğu noktaya geldiğinizde yolda hiçbir çalışma olmadığını görüyorsunuz. Üstüne üstlük bu yolun neden 300 metre geriden değil de 5 km önceden kapatıldığını sorgulamaya başlıyorsunuz. Beyninizi çok yormayın sağlığınızdan olursunuz. İnanılır gibi değil. İnsanın insana yaptığı eziyete örnek bir durum.

Her pazar günü bu yolda trafik hareketinin 3-4 kat arttığını bile bile neden tüm şeritler açık tutulmaz? Yaklaşık 100 km´lik Tekirdağ-Malkara-Keşan-İpsala yolu yapımı neden bu kadar yavaş ilerliyor? Müteahhit hak edişlerini mi alamıyor? Ya da sorun müteahhidin makina parkı yetersizliğinden mi kaynaklanıyor?

Türkiye ulaşımda mega projelere imza atarken Türk olarak bizlere bu gururu yaşatanlar neden bu yolu görmezden geliyorlar? Anlamıyorum…

Yerel basın defalarca bu konuyla ilgili sordu: ”Tekirdağ-İpsala yolu ne zaman bitecek?”

Ben de Sayın Milletvekilimiz Mustafa Yel´e buradan sesleniyorum: ”Bu yol Avrupa´yı Türkiye´ye, Ege´yi Trakya´ya, Trakya´yı İstanbul´a bağlayan yol… Yunanlı dostlarımız da artık bu yolu kullanmak istemiyorlar. Avrupa´dan gelen kardeşlerimiz için bu yol endişe oluşturuyor. Avrupa´nın en modern kapılarından biri olan ve sadece 150 günde yapımı tamamlanarak hizmete sokulan İpsala Gümrük Kapısı´nı yaptıran iradeyle, bu yolun yapımında ortaya konan irade arasında uçurum var. Siz İpsala´da Kaymakamlık ve Tekirdağ Vali Yardımcılığı yaptığınız dönemde sayısız yol çalışmasına imza attınız. Bu yolun hikâyesini ve önemini en iyi siz bilirsiniz. Bu yola bir el atın ve yolun tamamen hizmete açılacağı tarihi bizlere müjdeleyin lütfen… ”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —