Tarih: 16.12.2015 12:14

İRMET ARTIK VARİSE DE ÇARE OLUYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

İRMET ARTIK VARİSE DE ÇARE OLUYOR

Çerkezköy Özel İrmet Hospital’da hizmete giren Varis Merkezi, hasta kabulüne başladı. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Orhan Coşkun, varis hastalığı ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, varis merkezinin de tanıtımını yaptı.

Çerkezköy Özel İrmet Hospital’da hizmete giren Varis Merkezi, hasta kabulüne başladı.İlk ameliyat başarıyla gerçekleştirilirken, sağlığına kavuşan 57 yaşındaki Recep Böbçe, İrmet’e ve Op. Dr. Orhan Coşkun’a teşekkür etti.

VARİS HAKKINDA BİLİNMEYENLER

Varis hastalığı ile ilgili bilgi veren Özel İrmet Hospital Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Orhan Coşkun, varisin, toplardamarların ilerleyici bir şekilde genişleyip kıvrıntılı ve görünür hale gelmesi olduğunu kaydetti. Doktor Coşkun açıklamasının devamında ise, “Toplardamarlar, atardamarların getirdiği oksijenli kanı kullanan organlardan kullanılmış kanı kalbe taşıyan damarlardır. Çoğu zaman bu toplardamarlarda bulunan ve kanın kalbe doğru götürülürken geri kaçışını önlemekle görevli ven kapakçılarının yetmezliği ile birlikte görülür. Yaptığı ağrı, kramp, şişlik görüntüsü ve oluşturduğu psikolojik tablo insanı mutsuz eder. Yaz aylarında ve bayanlarda adetler sırasında bu ağrı ve şişlik artar. Varis hastalığı uzun saatler boyunca çalışmak dolayısıyla ayakta kalmak zorunda kalan insanlarda daha sık görülür. Yoğun ve uzun çalışma koşulları ile hareketsiz yaşam tarzının neticesinde varis daha sık görülebilen hal almıştır,” dedi.

AMELİYATLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

İrmet Hospital’da kurulan varis merkezinin ardından hastaneye tedavi için gelen 57 yaşındaki Recep Böbçe de geçirdiği başarılı varis ameliyatının ardından sağlığına yeniden kavuştuğunu belirterek Orhan Coşkun’a teşekkür etti. Recep Böbçe, hastaneye gelmeden önce ayaklarındaki şişlik ve ağrıdan şikayetçi olduğunu ifade ederek, “Bacaklarımda adeta odun sertliği kıvamında sertlikler yaşıyordum. Daha sonrasında ise İrmet Hospital’a tedavi olmak için başvurdum. Gayet rahat bir şekilde ameliyat olduktan sonra da tedavimi devam ettirdim. İrmet’e ve doktorumuz Orhan Bey’e teşekkür ediyorum,” dedi.

/resimler/2015-12/16/124246377.jpg

Özel Çerkezköy İrmet Hospital Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Orhan Coşkun

 

BİRÇOK TEDAVİ YÖNTEMİ MEVCUT

Varis hastalığının tedavi yöntemlerinden de söz eden Op. Dr. Coşkun, “Recep Bey’i ameliyat ettik ve son derecede başarılı sonuç aldık. Tabi ki varis tedavilerinde birçok yöntem uyguluyoruz. Bunlar yapıştırma dediğimiz teknik ile uygulanan bir tedavi yöntemidir. Ayrıca lazer ile tedavi yöntemi, köpük tedavisi ve radyofrekans yöntemleri ile tedaviler yapabiliyoruz,” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —