Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

HEM GENEL SEÇİMİ HEM YEREL SEÇİMİ ALACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak Tekirdağ parti il binasında basın toplantısı düzenledi.

POLİTİKA 26.02.2018 15:01:05 0
HEM GENEL SEÇİMİ HEM YEREL SEÇİMİ ALACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak Tekirdağ parti il binasında basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen basın toplantısına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP İl Başkanı Recep Ökten, CHP İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Nurten Yontar ve basın mensupları katıldı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, merkezi yönetimden Tekirdağ´a yapılan yatırımların giderek kan kaybetti buna karşın CHP´li belediyelerin zor şartlar altında önemli hizmetlere imza attığını vurgulayarak, “Rakamlar ortada. Hani onlar bilmez biz biliriz diyorlar ya, kimse kusura bakmasın biz bu işi onlardan çok daha iyi biliriz. Yerelde bunları yapıyorsak, genelde de iktidara geldiğimizde onlardan çok daha iyisini yapacağımız açıktır” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Tekirdağ İl Başkanlığı´nda yaptığı basın toplantısında Alpullu Şeker Fabrikası´nın satılması kararını eleştirerek, bunun sağlığa zararlı nişasta bazlı şekerin önünü açacağını, bu yönüyle bir halk sağlığı sorunu olduğunu ifade etti. Diğer taraftan, Alpullu başta olmak üzere şeker fabrikalarının kuruldukları yerlerde sosyal hayatı düzenleyen bir rol oynadığını vurgulayan Öztrak, bu çerçevede şeker fabrikalarının Cumhuriyetin modernleşme projesinin öncüsü niteliğinde projeler olduğunu, bu mirasa sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Tekirdağ´da CHP´li belediyelere iktidar partisi tarafından yapılan eleştirileri de değerlendiren Öztrak özetle şunları söyledi:

‘´Vergide İlk 10´dayız´´

Tekirdağ´da belediyelerimizin yaptığı yatırımlar merkezi hükümetin yaptığı yatırımlardan daha fazladır. 2014 yılında merkezi hükümetten aldığımız yatırım 154 milyon TL idi, bu yatırımla tüm iller arasında 32. sıradaydık. 2017´ye geldiğimizde merkezi hükümetten yapılan yatırımlar 182 milyon TL olmuş, tüm iller arasında 41. sıraya düşmüşüz. Buna karşın vergi ödemede her zaman 10 il arasında olmuşuz.

Hayrabolu yolunun ihalesi yapıldığını belirten Öztrak ‘´ Projenin yatırım bedeli 267 milyon TL. Bitiş tarihi 2021 yılı. 2017 sonuna kadar harcanan para 2 bin TL. Bu yıl için konan ödenek 20 milyon TL. Allah razı olsun, sonunda yatırım programına koydular, ihalesi de yapıldı ama bu kadar ödeneklerle bu proje biter mi?´´ şeklinde konuştu.

‘´Biz Bu İşi Onlardan Daha İyi Biliriz´´

Teski´yi eleştirenlere ‘´Teski son 4 yılda 877 km içme suyu, 1.063 km kanalizasyon ve 105 km yağmursuyu imalatını tamamlamış. 517 milyon TL yatırım harcaması yapmış, 610 milyon TL´lik proje yürütüyor. Oysa DSİ´nin dere ıslah projelerinde ilerleme görmüyoruz. Sonra dönüp bizim belediyelerimizi eleştiriyorlar. Kaliteli içme suyu temininde, 2017 yılının 8. ayına kadar 81 il mevzuatlara göre değerlendirildiğinde, Tekirdağ´ın kaliteli içme suyunda Türkiye´de üçüncü sırada yer aldığını görüyoruz. Rakamlar ortada. Hani onlar bilmez biz biliriz diyorlar ya, kimse kusura bakmasın biz bu işi onlardan çok daha iyi biliriz. Yerelde bunları yapıyorsak, genelde de iktidara geldiğimizde onlardan çok daha iyisini yapacağımız açıktır. Teski´nin su paraları çok pahalı diyorlar. Oysa Teski´nin atık su dahil 4 TL´nin altındaki metreküp su ücreti, birçok büyükşehrin altındadır. Örneğin Ankara 6,30 TL, İzmir 4,58 TL, Muğla 4,53 TL, İstanbul 4,37 TL, Denizli 4,25 TL, Aydın 4,16 TL, Mersin 4,15 TL, Antalya 4,05 TL. Bizim belediyelerimiz şeffaftır, milletimiz belediyelerimizi denetleyebilir, rakamlara bakabilir. Teski Türkiye´de ihalesi iptal edilmeyen tek içme suyu ve kanalizasyon idaresi. Mesele Tekirdağ´a hizmet etmekse doğruları konuşacağız.´´ Dedi.

Bir de Çorlu´da bir park meselesi var. Halk da bu konuda çok duyarlı, bir park yapılsın istiyor insanlar. Bu yer Çorlu´nun göbeğinde. Bu bölgede sadece askeri hastane sit alanı, orası müze ya da kültür binası olur. Belediye Başkanımız, elinden geleni yapacağını söylüyor, gerekirse kamulaştırmayı da yapalım diyor. Ama iktidar partisi milletvekili orada yapılacak başka işler de var diyerek hiçbir şey yaptırmadıklarını vurguladı.

‘´Birbirimizin Ayağına Çelme Takarak Tekirdağlılara Hizmet Edemeyiz´´

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi binasının yapımı için kredileri kestiler. Dediler ki İller Bankası doğu ve güneydoğu illerindeki yeniden yapılandırmalara para verecek, para kalmadı. Sabotaj gibi bir şey bu. Birbirimizin ayağına çelme takarak Tekirdağlılara hizmet edemeyiz. Bu anlayışı değiştirmemiz lazım. Ben bu birliktelik anlayışını mesela Afyon´da, Samsun´da görüyorum. Milletvekilleri, belediyeler, devlet hep birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ama ne hikmetse Tekirdağ´a gelince resim farklılaşıyor.

Belediye Başkanlarının ellerindeki sınırlı imkanlarla çok önemli hizmetleri yerine getirdiklerini belirten Öztrak Belediye Başkanlarının ellerini tutmak için herkes her şeyi yaptıklarını belirterek ‘´Marmaraereğli Belediye Başkanımız termik santrale karşı mücadele verdiği için herkes üstüne geldi Ama belediyelerimiz hizmete devam edecekler´´ dedi.

Oyu Kimin Verdiği Değil Kimin Saydığı Önemli

TBMM´ye sunulan seçim ittifakı yasasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Öztrak, getirilen düzenlemenin seçim adaleti ve güvenliği açısından ciddi riskler içerdiğini ifade etti. “Seçimlerde oyu kimin verdiği değil, kimin saydığı önemlidir” sözünü hatırlatan Öztark, devletle iktidar partisi arasında mesafenin kalmadığı bir ortamda sandık kurulu başkanlarının devlet memuru olmasının, herkese sandık başına polis çağırma hakkı tanınmasının seçim adaletini ve seçim güvenliğini zedeleyeceğini söyledi. Düzenlemeyle bir taraftan da mühürsüz oyların yasal hale getirileceğini kaydeden Öztrak, önümüzdeki dönemde ciddi bir mücadele vereceklerini ifade etti.

Öztrak ‘´Kurultay öncesinde ve Kurultay sürecinde CHP örgütünün çalışmasını gördüğünü ve bu örgütle Tekirdağ´da hem milletvekili seçimlerinde hem de belediye başkanlarının yaptıkları hizmetlerle yerel seçimde önde çıkacaklarını vurgularak konuşmasını devam etti.´´ Türkiye´de de önde çıkarız. Artık ülkede herkes sabah akşam bağırış çağırış içinde olmaktan yoruldu. CHP, demokrasiye ve Cumhuriyete sahip çıkarak iktidara yürüyecektir.” İfadelerini kullandı.

Basın toplantısını gerçekleştiren CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak basın mensuplarından gelen soruları cevaplayarak toplantıyı sonlandırdı.


Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16