Tarih: 06.11.2018 11:29

Hayrabolu OSB, bölgenin parlayan yıldızı olacak

Facebook Twitter Linked-in

Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Ethem Çetin, “Bölgeye yapılacak yeni yatırımlar sayesinde iş istihdamında artış olacak”dedi.

 

Sanayi alanında son yıllarda atağa geçen Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesi, yatırımcıların ilgi odağı haline gelmeyi başardı.

 

Tekirdağ´daki 12 OSB arasında arsa doluluk oranı ve çalışan işletme oranı olarak Çerkezköy´den sonra 2.sırada yer alan Hayrabolu OSB hızla büyümeye devam ediyor.

 

Çetin, OSB´deki arsaların tamamına yakınının satışlarının yapıldığını ve faaliyete geçecek fabrikalar ile birlikte iş istihdamının artmasına katkı sağlayacağını belirtti.

 

Hayrabolu OSB´nin 105 hektar alanda kurulu ve 53 sanayi arsası olduğu ve bunlardan 52 arsanın tahsisin yapıldığını ve 27 fabrikanın faaliyette olduğunu ifade eden Çetin, bu fabrikalarda yaklaşık bin kişinin istihdam edildiğini ve önümüzdeki yıl için hedeflerinin 2 bin kişiye iş olanağı sağlamak olduğunu vurguladı.

 

Hayrabolu OSB´ye talebin yüksek olmasının da sevindirici olduğunu ve geleceğine umutla baktıklarını belirten Çetin, 'OSB´deki fabrika inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. OSB´ye yapılacak yeni yatırımlar sayesinde iş istihdamında büyük artış olacağına inanıyoruz. Şu anda 25 fabrikanın inşaat yatırımı devam ediyor ve inşaatların tamamlanması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.'

 

Organize Sanayi Bölgemiz Hayrabolu´nun geleceği ve istihdam açısından ülke ekonomisine katkı sağlamaya başladığını vurgulayan Çetin şöyle devam etti:

'Organize Sanayi Bölgesi´nin yıllar itibariyle gelişmesi hem Hayrabolu halkının hemde ülkenin refahının bir şekilde ilerlemesine yardımcı olacaktır. OSB küçük ve orta ölçekli sanayi olup, genişleme ile ilgili olarak ta Bakanlıkla gerekli çalışmalar devam ediyor. Genişlememiz ile birlikte daha büyük işletmelerin organize sanayi bölgemizde üretim yaparak ülke ekonomimize ve Hayrabolu´muza katkıda bulunmalarını beklemekteyiz. Böylece dışarıya göç etmiş yerli insanlarımızı yeniden geri kazanacağız ve yerli halkın bu işletmelerde üretime ve ülke ekonomisine katkıda bulunması yönünde çalışmalara devam ediyoruz. Bu çalışmalarda her daim destekçimiz olan Hükümetimize minnettarız' dedi.

 /resimler/2018-11/6/1139389264652.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —