Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

GELİŞİMİN ADRESİ ÇORLU BELEDİYESİ

Çorlu Belediyesi hayatın her alanında örnek projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın önderliğinde takdir toplayan projeler ortaya koyan Çorlu Belediyesi projeleri birer birer hayat geçiriyor.

POLİTİKA 4.04.2016 10:14:02 0
GELİŞİMİN ADRESİ ÇORLU BELEDİYESİ

TRAKYA’DA GELİŞİMİN ADRESİ ÇORLU BELEDİYESİ

Çorlu Belediyesi hayatın her alanında örnek projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın önderliğinde takdir toplayan projeler ortaya koyan Çorlu Belediyesi projeleri birer birer hayat geçiriyor. Özellikle sosyal, kültürel, sporun yaygınlaştırılmasına yönelik ve çevresel yatırımlar ayakta alkışlanıyor. İşte hayata geçen ve ulusal düzeyde ses getiren o projelerden bazıları…

Çorlu Belediyesi hayatın her alanında örnek projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın önderliğinde takdir toplayan projeler ortaya koyan Çorlu Belediyesi projeleri birer birer hayat geçiriyor. Özellikle sosyal, kültürel, sporun yaygınlaştırılmasına yönelik ve çevresel yatırımlar ayakta alkışlanıyor. Çocukların gelişimine yönelik Mental Aritmetik Eğitimi, Evde Bakım Hizmeti, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve SODEM tarafından Çevre Ödülü verilen Evlerden Atık Yağ Toplama Kampanyası gibi çalışmalarla göz dolduran Çorlu Belediyesi’nin yeni projeleri merakla bekleniyor. İşte hayata geçen ve ulusal düzeyde ses getiren o projelerden bazıları…

KADINLARDAN RENKLİ YÜRÜYÜŞ

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğinde, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile Çorlu’da ilk defa düzenlenen yürüyüşe farklı siyasi ve sivil toplum kuruluşlarından yüzlerce kadın katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Hanımeli stantlarında kadınlar el emeklerini sergileme ve satma imkânı buldu.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan etkinlikte yaptığı konuşmada, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarken, “Ben daima Çorlu’daki kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü farklı bir şekilde kutlamalarını arzu etmiştim. Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisimiz 8 Mart için organizasyon düzenleme talebi ile gelince ortaya böyle bir etkinlik çıktı ve güzel olduğuna inanıyorum. Bu etkinlik seneye çok daha organize ve güzel olacaktır. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz etkinliğimizin adı Renkli Yürüyüş. Çünkü kadının olduğu her yerde renk, demokrasi, fikir hürriyeti ve özgürlük vardır. Türkiye’de yaşayan tüm kadınlarımızı başımızın tacı yapmamız lazım. Dünyada iki varlık var kendinden başka bir şey yaratabilen. Birisi toprak, diğeri de kadın. Biz hem toprağımıza hem de kadınımıza sahip çıkacağız. Toprağımız elden gider ise yok oluruz. Kadınımız elden giderse zaten var olamayız. O yüzden Yaradan’a bu iki güzel varlık için ne kadar dua etsek, ne kadar şükretsek azdır. Bizleri dünyaya getirip bugünlere getiren annelerimize öncelikle teşekkür ediyorum. En önemlisi, Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştirdiği için Zübeyde anneme de ayrıca teşekkür ediyorum. Dünyada halen birçok ülkede kadına seçme seçilme hakkı tanınmayan ülkeler varken, dünyada ilk defa Atatürk sayesinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Eskiden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde daha çok kadın vekilimiz mevcutken bugünkü rakamlar o günleri aratmaktadır. Biz erkeklere düşen görev kadınlarımıza destek olmaktır. Unutmayalım ki, kadınlarımız varsa biz varız” dedi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan kadınlara gökkuşağının renklerini barındıran şemsiye hediye edilirken, Atatürk Meydanı’ndan kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirildi.  Yürüyüş Hanımeli Günleri Kermes stantlarının kurulduğu belediye önünde son bulurken, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan kermeste satışa sunulan kadınlarımızın el emeklerini inceleyerek onlarla sohbet ettiler.

SODEM’DEN ÇEVRE ÖDÜLÜ

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği tarafından 'Belediyeler Buluşması ve Yerel Yönetim Ödülleri' etkinliği düzenlendi. Törende Çorlu Belediyesi “Çevre Ödülü”ne layık görüldü. İzmir Seferihisar`da düzenlenen zirveye Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da iştirak etti.

Etkinlik bünyesinde katılımcı belediyelerin hazırladıkları 'kentsel gelişim, çevre, bilim-tarih, istihdam, sanat-kültür-turizm, spor, sosyal projeler, katılım ve yönetişim, tarım, sağlık, bilgi iletişim, gençlik, eğitim, çocuk, sokak hayvanları, büyükşehir ve SODEM imza' kategorilerinde hazırladıkları projeler jüri tarafından değerlendirildi.

Başarılı bulunan projelere ödülleri, törene katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından takdim edildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ödül töreninde yapmış olduğu konuşmada Türkiye belediyecilik tarihinde ilk ve en önemli projelerin CHP`li belediyeler tarafından hayata geçirildiğine değinirken, kentlere çağdaş kimlik vermek anlamında sosyal demokrat belediyelerin büyük bir yol aldığını dile getirdi.

Çorlu Belediyesi’nin ‘Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası’ ile çevre dalında kazandığı ödül konusunda açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediyesi’nin bu ödüle layık görülmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Çevre dalında evlerden bitkisel atık yağ toplama kampanyası ile ödül kazanmak bizim için daha anlamlı. Bu ödülün kazanılmasında en büyük takdiri şüphesiz Çorlu halkı hak ediyor. Bu kampanyamıza destek verdikleri için tüm halkımıza sonsuz teşekkürler. Bugüne kadar Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası kapsamında 2015 yılı içinde 54 bin kilogram atık yağ toplandı. Yılın ilk 2 aylık verileri sonunda ulaştığımız rakam 65 bin kilogram. Çorlu Belediyesi olarak, temiz çevre konusundaki tüm projelerin yanındayız. Şunu da unutmayalım ki, lavaboya dökülen 1 litre atık yağ, 1 milyon litre suyu kirletmektedir. Gelin el ele verelim ve geleceğimizden emanet aldığımız çevremizi kirletmeyelim” dedi. Düzenlenen etkinlik, ödül töreni sonrası günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

HAVUZ İNŞAATINDA SONA GELİNDİ

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yapımı tamamlanma aşamasına gelen yarı olimpik yüzme havuzu inşaatını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Çorlu Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen yarı olimpik yüzme havuzu inşaatında çalışmalar sona eriyor. Tesiste incelemelerde bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 5.154 metrekarelik alanda inşa edilen ve Çorlu’ya spor alanında ayrı bir değer katacak olan tesiste sona yaklaşıldığını ifade ederek, “Yarı olimpik yüzme havuzu bünyesinde çocuk havuzu, sauna, masaj salonu, oyun salonları, kafeterya, engelli tuvaleti, soyunma odaları, hakem odası, basın odası ve 500 seyirci kapasiteli tribün yer alacak” dedi.

Toplam 22.363 metrekare arsada inşa edilen tesisin çatı kaplamalarının tamamlandığını belirten Baysan, “Bina içi zemin kaplaması, duvar sıva ve boya işlerinin yanı sıra asma tavan işlemleri tamamlandı. Tesisin çocuk ve yetişkin yüzme havuzlarının ve seyirci tribünlerinin yer aldığı ikinci kısımda da çelik çatı montajları ve çatı kaplaması sona erdi. Havuz ve tribünlerin yer aldığı alanda zemin kaplama, tribün koltuklarının montajlarına başlandığı gibi, çevre istinat duvarı inşasının yanında peyzaj çalışmaları da sürüyor,” açıklamasında bulundu.

Başkan Baysan son olarak, “Çorlu’da az sayıdaki spor alanlarında antrenmanlarını kısıtlı imkânlarla sürdüren yüzücü ve kulüplerimiz için Çorlu Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu önemli katkı sağlayacak ve bizi uluslararası arenada temsil edecek sporcuların yetişmesinde önemli rol oynayacak. Tesisimizi Haziran ayı içinde hizmete sunmayı planlıyoruz,” ifadelerine yer verdi.

EVDE BAKIM HİZMETİ DEVAM EDİYOR

1 Eylül 2014 tarihinde ihale ve malzeme temini, staj ve eğitim sürecinin ardından başlayan Çorlu Belediyesi, Çorlu Toplum Sağlığı Merkezi ve Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü ‘evde bakım hizmeti’ artık sadece Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Bölgede sosyal huzurun artırılması projesi kapsamında hizmet edilen kişi sayı ise 305’e ulaştı.

Çorlu Belediyesi tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı 2013/2014 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunan ‘Evde Bakım Hizmeti Projesi’ Mayıs 2015 tarihi itibari ile sadece Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Proje ile bugüne kadar 305 ihtiyaç sahibine evde bakım hizmeti kapsamında kişisel bakım ve hijyen desteği verildiğini belirten, Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, hizmet sunumu için yapılan çalışmalarda engelli, yaşlı, düşkün ve dar gelirli vatandaşların durumuna uygun yöntemler kullanılarak hizmet verildiğini söyledi. Banyo, alt temizliği, el-ayak bakımı, yatak ve oda temizliği gibi ihtiyaçların karşılandığını belirten Avcı, “Bu projemiz ile bu anlamda ihtiyacı bulunan vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Proje kapsamında 305 kişiye ulaştık ve bugün günlük olarak 80 kişiye hizmet veriyoruz. 1 sosyolog, 6 bakım personeli ve 2 araç ve şoför ile yürüttüğümüz projemizde en büyük destekçilerimiz yine halkımız. Çevresinde bakıma muhtaç vatandaşlarımız bulunan değerli hemşerilerimizin yönlendirmeleri ile daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmaya çalışıyoruz. Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün 0282 684 76 80 numaralı telefonundan, Facebook, Twitter ve mobil uygulamalarımız üzerinden yapılacak bilgilendirmeler ile daha çok ihtiyaç sahibinin bu hizmetimizden yararlanmalarını arzuluyoruz,” dedi.

Öte yandan ilk yılında 305 ihtiyaç sahibine ulaşan ‘Evde Bakım Hizmeti’nin yılsonu itibariyle artması, vatandaşlardan gelecek katkılar ile önümüzdeki dönemde bu sayının ikiye katlanması bekleniyor.

MENTAL ARİTMETİK KURSU DEVAM EDİYOR

Trakya’da ilk defa Çorlu Belediyesi tarafından başlatılan ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde verilen “Mental Aritmetik Zihinsel Gelişim” eğitim kursu devam ediyor.

5-11 yaş arasındaki çocukların zihinsel ve düşsel gelişimine katkıda bulunan mental aritmetik eğitimlerini düzenlediği kurslarla Çorlu’daki çocukların hizmetine sunan Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 15 Şubat 2016 tarihinde başlattığı kurslar yoğun talep gördü.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı kurs ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Trakya bölgesinde ilk olarak Belediyemiz bünyesinde açılan kursumuz, Mental Aritmetik Öğretmeni Ebru Aşık tarafından veriliyor. Çok yoğun talep gören kursumuz hafta içi ve hafta sonu devam ediyor. İlk kur okulların kapanmasına yakın zamanda sona erecek. Bu süreçte yapılan başvurular neticesinde de yeni dönem kursları başlayacak,” dedi.

Mental Aritmetik Zihinsel Gelişim Programı’nda temel araç olarak abaküsün kullanıldığını belirten Başkan Yardımcısı Avcı, “Abaküs kullanımının öğrenilmesi ile başlayan program bir süre sonra abaküsün kaldırılması ile sürer ve öğrenciler, işlemleri abaküs imajını zihinlerinde canlandırmak suretiyle çok hızlı bir şekilde tamamen zihinden yapmayı öğrenirler. Bilim adamları her çocuğun beyninde muazzam bir potansiyel bulunduğuna inanıyor ve bunun bir tür gizli cevher olduğunu söylüyorlar. Bu cevher ortaya çıkarılıp işlenmediği takdirde hep atıl kalır. Ortaya çıkarılıp işlenmesi dehanın keşfedilerek geliştirilmesi demektir. Bu eğitim sayesinde hem sağ hem de sol beyin çalışmaktadır. Kısacası mental aritmetik bilgisayar, hesap makinesi, kâğıt, kalem gibi hiçbir araç kullanmaksızın yalnızca insan zihninin gücü ile yapılan aritmetik işlem yöntemidir,” diye konuştu.

“Mental Aritmetik Zihinsel Gelişim” eğitim kursu 12 Haziran 2016’da sona erecek olup, yeni dönem için başvurular değerlendirilerek kurslara devam edilecek.

ÇOAP TOPLANTISINDA BİLİM İNSANLARI

Çorlulular Ortak Akıl Platformu’nun bilim insanlarını buluşturan Mart ayı toplantısı Çorlu Belediyesi Encümen Salonu’nda yapıldı. Çorlu Üniversitesi kurulması çalışmaları ve çevre sorunlarının tartışıldığı toplantıya Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da katıldı.

Belediye Başkanı Baysan, toplantıda çevre sorunlarıyla ilgili bilgi vererek Ergene Ulaş Mahallesi’nde kurulmak istenen termik santralin neden olacağı zararları anlattı. Baysan, bir yandan mevcut kirliliğin etkilerini azaltma çalışmaları sürdürülürken, bir yandan yeni bir kirlilik nedeni oluşturulmasını istemediklerini vurguladı. Başkan Baysan, çevre kirliliğine neden olacak girişimlere karşı bölge halkıyla birlikte mücadele verildiğini belirtti.

Çorlulu bilim insanı Prof. Dr. Doğan Kantarcı, termik santral kurulması noktasında yapılması gerekenin sıfır kirliliğe neden olacak arıtma sistemlerinin devreye sokulması olduğuna işaret etti ve “asıl izlenecek yol, bölgedeki arıtma sistemlerinin göstermelik olmaktan çıkarılması ve tam randımanlı kullanılmasının sağlanmasıdır” dedi.

Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Tecer, bölgenin çevre sorunlarının tartışılacağı kapsamlı bir toplantı hazırladıklarını belirterek toprak, su ve hava kirliliğine ilişkin güncel verilerin toplanması çalışmalarının sürdürüldüğünü ve kirlilik tablosunun açıklanacağını bildirdi.

ÇORLU ÜNİVERSİTESİ İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

Toplantıda yıllardır sözü edilen ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimiyle bir ön fizibilite raporu da hazırlanmış olan Çorlu Üniversitesi kurulması projesi kapsamlı olarak ele alındı.

Raporu hazırlayan bilim insanı, Çorlu Mühendislik Fakültesi önceki dönem dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe, İleri Teknoloji Üniversitesi fikrinin gerçekleştirilmesi yolunda yapılan çalışmaları anlattı. Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer de bu konuda sürdürdükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dekan Tecer, konunun bakanlığın ve YÖK’ün gündemine girmesi durumunda gerekli olacak dosyanın hazırlanması sürecinde olduklarını bildirdi. Prof. Dr. Halim Orta da geçmişte Çorlu Üniversitesi kurulması amacına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi, bunun için doğru yer seçiminin önemini vurguladı ve kadro oluşturmanın güçlüğüne dikkat çekerken, Prof. Dr. Osman Özdemir, kadro için atılması gereken adımlara dikkat çekti ve “düşüncelerimizdeki üniversite için dalların ve öğretim üyelerinin belirlenmesi son derece önemli” dedi. Prof. Dr. Doğan Kantarcı, üniversite için Seymen merasının en uygun alan olabileceğine işaret ederken, Prof. Dr. İlhan Erhan, “Bütün bu görüşler gösteriyor ki, Çorlu Üniversitesi, uygulama aşamasına geçilmekte geç kalınmış düşünce. Çorlulular olarak bu konuda ısrarcı olmalıyız” sözlerine yer verdi.

ÇOAP Dönem Sözcüsü ve oturum başkanı Ayhan Fırıldak, Çorlu Üniversitesi kurulması isteğinin “bizim de bir üniversitemiz olsun” hevesinden kaynaklanmadığını vurgulayarak, “Çorlu’da üniversite kurulması isteği bir ihtiyaçtan doğmaktadır. Siyasetçilerimizin bu talebi doğru değerlendirmeleri gerekir. Çorlulular olarak bütün kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla bu konuda daha güçlü ses vermeliyiz” dedi.

 

 

 


Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16