Tarih: 03.03.2021 12:49

“DOĞRU BESLEN, SAĞLIKLI YAŞA”

Facebook Twitter Linked-in

Beslenme Diyet Uzmanı Erdem Demirtaş Acıbadem Üniversitesinde stajını tamamlayarak  açtığı ofisinde Sağlıklı Kilo Alma/Verme/Koruma, Hastalıklarda Beslenme, Hamilelikte Beslenme, Anne ve Çocuk Beslenmesi, Ergenlik Döneminde Beslenme, Yaşlılık Döneminde Beslenme, Egzersiz ve Beslenme, Vejetaryen Beslenme, Bariatrik Cerrahi Sürecinde Beslenme, Kurum Beslenmesi, Online Diyet konularında hizmet vermeye başladı.

Kendisiyle yaptığımız görüşmede şu konulara değindi.

 

Beslenme, anne  karnından başlayıp yaşamın son evresine kadar devam eden son evresine kadar devam eden vazgeçilmez bir ihtiyaçtır. Ama unutulmamalıdır ki burada beslenmeden kasıt, karın doyurmaktan ziyade sağlıklı bir hayat  sürdürmek için gerekli enerji ve besin öğelerinin  yeterli miktarda alınmasıdır. Gerekli olan bu öğelerin miktarı yaş, cinsiyet, boy, ağırlık yaşam tarzı, hastalık durumu gibi faktörlere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Diyetisyen, tüm bu parametreleri değerlendirip fiziksel aktive eşliğinde kişiye özgü sağlıklı beslenme programları oluşturan ve onları takip eden sağlık profesyonelidir. Toplumdaki yaygın kanının aksine biz beslenme ve diyet uzmanlarının tek görevi obeziteyi önlemek değildir.Diyabet, hipertansiyon, yüksek kolesterol, kanser, KOAH, gut,uyku apnesi, böbrek yetmezliği, karaciğer ve sindirim sistemi rahatsızlıkları gibi çeşitli hastalıklara sahip kişiler ile; hamilelik, çocukluk, yetişkinlik, yaşlılık…vb.

Dönemlerdeki bireylere uygun beslenme programları oluşturmak en temel görevlerimizdendir. Bunun yanı sıra vejetaryenlik gibi özel durumlarda doğru beslenmenin sağlanması, toplu beslenmenin yapıldığı kurumlarda uygun menülerin planlaması da diğer sorumluluklarımız arasındadır.

Danışanlarıma tüm bu konularda rehberlik etmek üzere ofisimizi  Hürriyet Mahallesi Öğretmenler Caddesi Bulut Apt. No 14/4 Süleymanpaşa Tekirdağ (Bilgi Yolu Kitapevi Üstü) adresinde açmış bulunmaktayım. Ayrıca ilgilenenler  0 542 189 5959  nolu telefondan bizlere ulaşabilirler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —