Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Dinler: “Bizim amacımız hep birlikte ekmek yemek”

S.S. 1 Nolu Tekirdağ Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi 15 Şubat´ta seçime gidiyor. Yapılacak seçimde iki aday kapışacak.

GÜNDEM 27.01.2020 11:10:32 0
Dinler: “Bizim amacımız hep birlikte ekmek yemek”

S.S. 1 Nolu Tekirdağ Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi 15 Şubat´ta seçime gidiyor. Yapılacak seçimde iki aday kapışacak.

Halen başkan olan Ali Rıza Eti ve Tuncer Dinler arasında geçecek olan seçim öncesinde Başkan Adayı Tuncer Dinler gazetemize yaptığı ziyarette çok özel açıklamalarda bulundu.

Dinler açıklamasında; mevcut başkan Eti´nin kooperatif başkanlığını yeterince yerine getiremediğini kendisine başka görevler edinip kooperatifi siyasallaştırmaya çalıştığını belirterek; “Başkanımızın kooperatif başkanlığının yanı sıra hem başka Esnaf Kefalet kooperatifi gibi tam mesai gerektiren önemli bir görevde bulunurken, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi olarak siyasette yerini alarak bir mesaide oraya harcıyor. Artık maalesef kamyoncu esnafımızın sorunları ile ilgilenmek olan asli görevini yerine getiremiyor. Özellikle siyaseten çok fanatik bir çizgi izleyen Ali Rıza Eti özellikle son bir yıldır tartışmadığı ve kırıp dökmediği adam yok. Bir başkan olarak Amacımız kavga etmek ayrıştırmak olmamalıdır. Biz farklı görüşte farklı partilerde olabiliriz. Siyasetin içine girmek istemiyoruz. Bizim amacımız siyaset yapmak değil. Bizim amacımız hep birlikte ekmek yemek.” dedi.

S.S. 1 Nolu Tekirdağ Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi 2 yıl önce gerçekleştirdiği seçimin süresinin dolmasına henüz bir yıl varken genel kurula gitme kararı aldı. Alınan kararla birlikte önümüzdeki günlerde seçime gidileceği açıklandı. Mevcut başkan Ali Rıza Eti´nin tekrar aday olacağını yakın çevresi ile paylaştığı seçim için Eti´nin karşısına kooperatifin sevilen isimlerinden Tuncay Dinler aday olarak çıkacağını açıkladı.

Aktif olarak 293 toplamda da 430 üyesi bulunan S.S. 1 Nolu Tekirdağ Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi genel kurul kararı ile birlikte seçim hazırlıklarına başladı. Gerçekleştirilen seçim çalışmaları kapsamında adaylığını açıklayan Tuncer Dinler, Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal´ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

DİNLER: “MEVCUT BAŞKAN KOOPERATİF BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ ARTIK YERİNE GETİREMİYOR”

Seçim kararının yönetimin maaş talebi ve mevcut başkanın başka görevlerde de yoğun mesai harcamasından dolayı çıktığını söyleyen Dinler; “Normal seçim 2021 yılında olacaktı. Çünkü mevcut başkanımız 3 yıllık seçilmişti. Başkanımızın kooperatif başkanlığını yanı sıra hem başka kooperatiflerde, hem siyasette hem de belediyeler bünyesinde görev alıyor. Birçok görevi oluşundan kaynaklı olarak asli görevi olan S.S. 1 Nolu Tekirdağ Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığı görevini artık maalesef yerine getiremiyor. Bunların yanı sıra 5 bin TL olan başkan maaşının da düşük olduğu iddiası ile genel kurula gidilmesi kararı alındı.” dedi.

“YA SİYASETİ BIRAK GEL BAŞIMIZDA DUR YA BİZİ BIRAK GİT SİYASETİNİ YAP!”

Mevcut başkan Ali Rıza Eti ile ilgili açıklamalarına devam eden S.S. 1 Nolu Tekirdağ Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Adayı Tuncay Dinler; “Ali Rıza başkanla kişisel hiç sorunumuz yok. Bizler kendisini çok severiz. S.S. 1 Nolu Tekirdağ Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi adına yaptıklarını kimse inkar edemez. Ancak son zamanlarda siyasi çalışmaları kooperatifimize olan hizmetlerini düşürürken bizleri de zor durumda bıraktı. Bizler ekmeğimizin peşindeyiz. Bizim siyasetimiz ekmeğimiz. Ali Rıza başkan kendi siyasi fikirlerini kooperatif üyelerine empoze etmeye çalışıyor. Bu da kurum içinde ve dışında antipati yaratıyor. Zararı bizler çekiyoruz. Biz her siyasi görüşe  sahip insanların işlerini yapıyoruz. Alabileceğimiz bazı işleri siyasi görüşlerini ön planda tuttuğu ve sanki kooperatif görüşüymüş gibi yansıttığı için alamıyoruz. Ali Rıza başkanım; ya siyaseti bırak gel başımızda dur, ya da bizi bırak git siyasetini yap!” diye konuştu.

“BİZİM AMACIMIZ HEP BİRLİKTE EKMEK YEMEK”

Projelerini kısa bir süre içinde hepsini detaylı olarak duyuracağını söyleyen Dinler; amaçlarının ayrıştırmak değil birleştirmek olacağını söyledi. Dinler;  “Projelerimiz üstünde çalışıyoruz. Üyelerimizin ve kooperatifimizin gelirlerini arttıracak projelerimiz var. Amacımız kavga etmek ayrıştırmak değil. Ekmeğimizin peşindeyiz. Biz farklı görüşte farklı listede olabiliriz. Ancak bir ekmeği bölüşüyoruz. Bizim amacımız siyaset yapmak değil. Bizim amacımız hep birlikte ekmek yemek. Siyasetin içine girmek istemiyoruz. Hepsi bizim vekilimiz. Biz Tekirdağ için çalışıyoruz. İlhami Aygun bizim üyemiz. Diğer vekilleri de ayırmaksızın yardımlarını bekleyeceğiz. Hepsi bizim şehrimizin değeri. Kooperatifimizin menfaatlerine göre çalışacağız.” İfadelerini kullandı.

“KEPÇE VE YENİ DEPOLAR ALMAK YERİNE ÜYELERİ DİNLEMEYİP PANCAR MAKİNASI ALDI”

Mevcut yönetimin her geçen gün büyük hatalar yaptığını kooperatif üyelerinin huzurunun kaçtığını belirten Dinler; “Geçen yıl kooperatif bünyesinde 500 bin Euro (3 milyon 500 bin TL) pancar makinası alındı. Bu makina yerine o dönemde acil satılık olan dumansız sanayi bölgesindeki depoları satın alabilirdik. Sonradan o depoları bir milletvekilimiz satın aldı. Bu pancar makinasının ömrü belli, bir biçerdöver bir traktörün bile ömrü belli ve yollar geçtikçe değeri düşüp bir kenara atılıyor. Oysa bir deponun üzerinden ne kadar yıllarda geçse daha da değerlenir.

Ekipman alımına karşı değiliz. Ama alınan pancar makinası bize uygun değil. Başkanımıza bunu anlatmaya çalıştık. Fakat bizleri dinlemedi. Firma ile ön anlaşma yapmış. Bizim depolarımızda kepçe eksikken biz pancar makinası aldık. Bu da kooperatif üyelerinin huzurunu kaçırdı. Uygun şartlarda depolar vardı. O depoları almasını tavsiye ettik. Ama pancar makinasını aldı. Her yıl değer kazanan bir yer sahibi olacaktık ki depoculuk da bizim işimiz. Her yıl değer kaybeden pancar makinası sahibi olduk.” şeklinde konuştu.

“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GELİYORUZ”

S.S. 1 Nolu Tekirdağ Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi olarak birçok sorunlarının olduğunu ancak mevcut başkanın kooperatife yeterli zamanı ayırmadığı için çözülemediğini ifade eden Başkan Adayı Tuncay Dinler; “ En büyük sorunumuz yol sorunu. Bizler sürekli ceza yiyoruz. Araçlarımızın Altınova tarafındaki 2 yoldan da geçişi yasak. Asyaport için yapılan yol hizmete açılmadı, atıl olarak bekliyor. Bizi yaklaşık 20 kilometre daha fazla dolandıracak o yolu kullanmamız isteniyor. Ancak açılmayan yolu kullanmamız imkansız. Araçlarımız uçarak mı geçecek? Bizler seçildiğimiz başta yol konusu olmak üzere tüm girişimlerimizi yapıp kooperatif üyelerimizi mutlu etmek istiyoruz.Sorunları çözmek için geliyoruz.” dedi.

“3 SÜRPRİZ İSİM DAHA BİZLERLE OLACAK”

S.S. 1 Nolu Tekirdağ Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Adayı Tuncay Dinler; 7 kişilik yönetimi listesi ile açıklamalarına devam etti. Listesinde herkes tarafından sevilen ve bilinen sürpriz isimlerin de olacağının altını çizen Dinler; “7 kişilik yönetim listemizde Ümit Öztürk, Süleyman Toka, Tuncay Güner, Hakan Sümer, ve herkesin tanıyım sevip saydığı 3 sürpriz isim daha bizlerle olacak. Önümüzdeki günlerde onların da isimlerini duyuracağız. Ben tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Benim önderlik yapmamı istediler. Ben bu işi başaramam ancak biz olursak başarabiliriz. Bana güvendikleri için teşekkür ederim. Onları mahcup etmemek için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah bu göreve layık oluruz. “ açıklamasında bulundu.

TUNCAY DİNLER KİMDİR?

1972 kaşıkçı doğumluyum. İlk okulumu Kaşıkçı´da, orta ve liseyi ise Kepirtepe Anadolu Öğretmen Lisesi´nde okudum. Kepirtepe mezunu olmakla gurur duyuyorum. Öğretmenlik mesleğini çok istesem de ailevi sebeplerden dolayı bırakıp tarım ve hayvancılıkla uğraştım. Ailemin tek çocuğuyum. 1997 yılında S.S. 1 Nolu Tekirdağ Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi´ne üye oldum. Halen kamyonculuk yapıyorum. Rahmetli Metin Ulutaş´ın tavsiyesi ve arkadaşlarımızın desteği ile aday olarak göreve talip oldum.


Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

TEVFİK KESKİN’DEN AÇIKLAMA GELDİ….

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13