Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ÇERKEZKÖY GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR

2014 yılından bu yana Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi´nin yaptığı alt ve üst yapı yatırımları ile Çerkezköy daha modern, yaşanabilir ve çağdaş bir kent olma yolunda hızla ilerlerken; Çerkezköy Belediye Baş

POLİTİKA 10.12.2018 18:23:23 0
ÇERKEZKÖY GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR

2014 yılından bu yana Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi´nin yaptığı alt ve üst yapı yatırımları ile Çerkezköy daha modern, yaşanabilir ve çağdaş bir kent olma yolunda hızla ilerlerken; Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “5 yıl önce seçim meydanlarında vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi

2014 yılından bu yana Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi´nin yaptığı alt ve üst yapı yatırımları ile Çerkezköy daha modern, yaşanabilir ve çağdaş bir kent olma yolunda hızla ilerlerken; Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “5 yıl önce seçim meydanlarında vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi

 

Çerkezköy nüfusunun 170 bine yaklaştığını ve Tekirdağ´ın 3. büyük ilçesi olduğunu belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ayrıca yıllık ortalama %10 civarında aldığı dış göç ile en çok göç alan ilçesi konumundadır. Biz bu nedenle Çerkezköy´de durağan bir Belediyecilik anlayışı ile hizmet etmedik. Sürekli yeni yatırımlar yaparak ve geleceği planlayarak projeler ürettik. 5 yıl boyunca Çerkezköy genelindeki park ve yeşil alanlarda düzenlemeler yaparak daha modern park ve oyun alanları oluşturduk. Geride bıraktığımız 5 yıl içerisinde 118 adet park ve yeşil alanımızda yenileme çalışması yaparken, 72 adet yeni yeşil alanı düzenleyerek Çerkezköy halkına ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın kullanımına sunduk” diye konuştu.

 

TRAKYA´NIN EN BÜYÜK ÇOCUK OYUN PARKINI YAPTIK

“Çerkezköy genelinde işletme mantığında olan parkları revize ederek halkımızın kullanımına kazandırdık” diyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Cumhuriyet Mahallesi Tepe Piknik Alanı´nda Trakya´nın en büyük çocuk oyun parkını yaptık ve adını 23 Nisan Çocuk Oyun Parkı koyduk. Yalnız Çerkezköy değil, çevre ilçelerden de binlerce çocuğumuz burada gönüllerince güzel vakit geçirebiliyor. Ayrıca harap halde olan, ailelerin giremediği, halkımızın yolunu kaybettiği Tepe Piknik Alanı´nı da yenileyerek, ailelerin gelebileceği modern bir yeşil alan haline getirdik. Yürüyüş yolları ve bisiklet yolları yaptık. Ailelerimiz burada dilediğince mangal, piknik, spor yapabiliyor, çocuklarımız da parkımızda oyun oynayabiliyor” dedi.

 

KOCA MEŞE PİKNİK ALANI MODERN HALE GETİRİLDİ

Kızılpınar Mahallemizde bulunan Koca Meşe Piknik ve Mesire Alanı´nda yenileme ve düzenleme çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Koca Meşe Piknik ve Mesire Alanımıza oturma grupları, barbeküler konuldu. Aydınlatması yapılarak, içerisine ahşap kır kahvesi ve kır lokantası yapıldı. Lavabolar, tuvaletler yenilenerek, modern bir hale getirildi” açıklamasında bulundu.

 

HALKIMIZA SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SPOR YAPMA İMKANI SAĞLADIK

İlçe genelindeki park ve yeşil alanlara spor tesisleri yaptıklarını, gençlerin ve çocukların bu alanlarda spor yapabilmelerini sağladıklarını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “19 adet açık basketbol sahası, 3 adet voleybol sahası, 9 adet sentetik futbol sahası, 2 adet tenis kortunu çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetine sunduk. Çocuklarımızın, gençlerimizin kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak, onları spora teşvik etmek için bu alanları yaptık. Ayrıca 43 park ve yeşil alanımıza fitness aletleri koyarak, Çerkezköy halkına sağlıklı yaşam için spor yapma olanağı sağladık” ifadelerini kullandı.

 

YAZ SPOR OKULLARINDA EĞİTİMLER VERDİK

Göreve geldikleri 2014 yılından itibaren her yıl düzenli olarak Çerkezköy Belediyesi Yaz Spor Okullarını düzenlediklerini şuana kadar 7 bin 177 çocuğun Yaz Spor Oklularına katılarak, istedikleri branşta eğitim aldığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, ayrıca Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü kurduklarını ve burada salon sporları ile amatör sporlara önemli destek ve katkı sağladıklarını ifade etti.

 

29 EKİM SPOR KOMPLEKSİ OLARAK HİZMETE AÇTIK

2004 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Uz tarafından yapılan fakat 10 yıl kaderine terk edilerek, hayvan barınağı olarak kullanılan Kapalı Spor Salonu´nu yeniden düzenlediklerini söyleyen Başkan Vahap Akay, “Burayı 29 Ekim Spor Kompleksi olarak Çerkezköylü çocukların ve gençlerin hizmetine sunduk. Biz bu alanı ele aldık ve şu anda içerisinde 2. Lig maçlarının oynanabileceği bir kıvamda. 1000 kişilik seyirci kapasitesi olan stat, kapalı halı saha, basketbol ve voleybol sahası, güreş sahası ve modern bir kapalı spor salonu yaparak, bu atıl durumdaki alanı 29 Ekim Spor Kompleksi olarak Çerkezköylü gençlerin, çocuklarımızın hizmetine açtık. Şu anda çocuklarımız, gençlerimiz burada spor yapma olanağı buluyorlar. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu´nun temelini Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte attık. 10 milyon TL´lik bu yatırımı 2019 yılında Çerkezköy´e kazandıracağız” açıklamasında bulundu.

 

KENTPARK TAMAMLANIYOR

Çerkezköy Kentpark Projesi´nin 1. etabının tamamlandığını ve 2. etabının ihalesinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Akay, “Kentpark Projemizin Hükümet Konağı arkasında bulunan Adnan Kahveci Parkı´ndaki 1. Etap çalışmaları tamamlandı. 2. Etap´ın da ihalesi yapıldı ve çalışmalar tamamlanmak üzere. Aralık ayı sonunda tamamlanacak projenin ardından Çerkezköy halkı yaklaşık 70 bin metrekarelik yeni bir yaşam alanına kavuşacak. Ayrıca Kent Park Projemizin yanında yeni Kapalı Pazar Yerimizi yaklaşık 9 milyon TL´lik bir yatırım ile tamamlayarak, halkımızın kullanımına sunduk. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyemizce kentimizde yapımına başlanan 27 milyon TL´lik Kültür Merkezi inşaatı kısa bir sürede tamamlanarak, 2019 yılından itibaren hizmet vermeye başlayacak” dedi.

 

FATİH CAMİİ´NDEN PAZAR YERİNE´NE YÜRÜYÜŞ YOLU YAPILIYOR

Fatih Camii önünden Adnan Kahveci Parkı´na kadar olan dere yatağı boyunca park ve yeşil alan düzenleme çalışması yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Akay, “İçerisinde çocuk oyun grupları, spor alanları, oturma alanları, yürüyüş yollarının bulunacağı proje tamamlandıktan sonra Kent Park ile bütünleşecek. Vatandaşlarımız Fatih Camii önünden Pazar Yeri´ne kadar ışıl ışıl aydınlatılmış yürüyüş yolunu kullanarak yürüyebilecek. Eğer devlet Su İşleri Pınarça Deresi´nin ıslahını Koca Geçit Mevkii´ne kadar tamamlarsa. Biz de bu projeyi Koca Geçit Mevkii´ne kadar uzatacağız. Eğer onlar ıslahı yapmaz ise 2019´dan sonra biz yapacağız” dedi.

 

KAVAK DERE ISLAHI TAMAMLANDI

Yıldırım Beyazıt Mahallesi´nden geçen Kava Dere Islah Projesi´nin 1. Etap ve 2. Etap çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, yaklaşık 12 milyon TL´lik ıslah çalışmasının ardından Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin koku ve sivrisinek şikayetinin ortadan kalkarak, Kavak Dere´nin pırıl pırıl akmaya başladığını söyledi.

 

ÇORLU SUYU TEHDİT OLMAKTAN ÇIKTI

 2014 yılında göreve başladığında Çorlu Suyu taşkını tehdidi ile karşı karşıya kaldıklarını anımsatan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Göreve geldikten 5-6 ay sonra su taşkını ile karşı karşıya kaldık. Devlet Su İşlerini göreve davet ettik. 2 yıl uğraşmadan sonra Hükümet Caddesi´ndeki köprüyü DSİ yeniden yaptı. Biz de Pazar Yeri´nin arkasında bulunan dere yatağı ile Pınarça Deresi arasında olan 2.5 metre kod farkını ortadan kaldırdık. Şimdi Çorlu Deresi´ni DSİ ıslah edecek, yatırım programına alındı” diye konuştu.

 

SU BASKINLARI TARİH OLDU

Çerkezköy´ün bir başka temel sorununun ise ani su baskınları olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “28-30 kilogram yağışlarla İmar Sitesi, Sayar Sokak, Kahraman Sokak, Cefa Sokak, Küçük Sanayi Sitesi gibi noktalar sular altında kalıyordu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 7 milyon TL´lik altyapı yatırımları ile bu sorun ortadan kalktı. Çerkezköy2016 ve 2017 yıllarında 50-60 kilogram yağışları görmesine rağmen su baskını yaşamadı” ifadelerini kullandı.

 

İÇME SUYU HATTI YENİLENECEK

Çerkezköy´ün altyapı ile ilgili en önemli meselesinin içme suyu hattının yenilenmesi olduğunu sözlerine ekleyen Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy´ün içme suyu hatlarının yaklaşık %50´si asbest borudur. Bu borular ekonomik ömrünü tamamlamıştır. Son zamanlarda günde ortalama 25 su patlağı meydana geliyor. Asbest boru kullanımında Çerkezköy Tekirdağ´da % 50 ile 1´inci sıradayken, 2´nci sıradaki Çorlu´da asbest boru kullanım oranı yüzde 7´dir. Çerkezköy İçme Suyu Hattı Projesi´ni TESKİ Projelendirdi, İller Bankası´na bugün yarın teslim edilecek ve çalışmalar 2019 yılında başlayacak” ifadelerini kullandı.

 

MAHALLE EVLERİ AÇILDI

Ev hanımlarını sosyal hayatın içerisine çekmek, komşuluk ilişkilerini güçlendirmek ve aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağlamak için Mahalle Evleri Projesi´ni hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Akay, “İlkini Veliköy Mahallemizde açtığımız Mahalle Evi projesine daha sonra sırasıyla Kızılpınar ve Bağlık Mahallemizde devam ettik. Bağlık Mahallemize Mahalle Evi ve Taziye Evi yaptık. Etrafında da büyük bir park alanı oluşturduk. İçerisinde basketbol ve futbol sahasının da bulunduğu park alanımızda çocuklarımız oyunlar oynayabilirken; yetişkinler de spor alanlarında ya da yaşam alanlarında zamanlarını değerlendirebiliyor. Mahalle Evlerimizde açtığımız kurslara kadınlarımızın gösterdiği yoğun katılım bizleri çok mutlu ediyor. Kadınlarımız burada aldıkları eğitimler sonucu ortaya çıkardıkları ürünlerini satarak aile bütçelerine katkıda bulunabiliyor” dedi.

 

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE HİZMET EDİYORUZ

Sosyal Belediyecilik anlamında son 4 yılda önemli çalışmalara imza atıldığını belirten Başkan Akay, “Doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımızın yanında olan bir Belediyecilik anlayışı ile hizmet etmeyi amaçladık. Hoş Geldin Bebek Projesi ile vatandaşlarımızın en mutlu günlerinde yanlarında oluyoruz. Kentimize yeni gelen vatandaşlarımıza hoş geldin ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. İhtiyaç sahibi, bakıma muhtaç, yemek yapacak kimsesi olmayan vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtıyoruz. Taziye çadırlarımızla vatandaşlarımızın acılı günlerinde yanlarında oluyoruz. Kandillerde, milli ve dini bayramlarımızda halkımızla bir oluyoruz. Kurban ve Ramazan Bayramlarında mezarlıklarda halkımıza çiçek dağıtıyoruz. Ramazan Aylarında tarihi camilerimize geziler düzenliyoruz. Şehitler diyarı Çanakkale´ye her yıl geziler düzenliyoruz. Mahalle iftarlarında on binlerce vatandaşımızla iftar açıyoruz” dedi.

 

KIZILPINAR´IN ALTYAPI SORUNUNU ORTADAN KALDIRDIK

Kızılpınar´da 4 kilometre yağmur suyu hattı, 80 kilometre kanalizasyon hattı yapıldığını sözlerine ekleyen Başkan Vahap Akay, “Kızılpınar Mahallemizde yıllarca görmezden gelinen altyapı sorununu ortadan kaldırdık. 80 kilometre kanalizasyon, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşedik. Akabinde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yol ve kaldırım yapım çalışmalarına başladık. Bugüne kadar 17 cadde ve 205 sokağın üstyapısı tamamlandı. Meskun mahalde kalan 35 sokağın üstyapısı da en kısa sürede tamamlanacak” diye konuştu. Veliköy Mahallemizde TESKİ tarafından Atıksu Arıtma Tesisi yapıldığını kaydeden Başkan Akay, “Artık, Çerkezköy´ün atık suları derelere akmıyor. Kolektör hatları ile toplanan bu tesiste arıtılıyor“ dedi.

 

KIZILPINAR´A KÜLTÜR MERKEZİ KAZANDIRILDI

Kızılpınar´a Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi´nin ´11 İlçeye 11 Okul´ projesi kapsamında 21 derslikli bir okul yaptığını söyleyen Başkan Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi tarafından içerisinde Mahalle Evi, El Ele Butik Mağazası, Bilgisayar Sınıfı, Kütüphane olan Kültür ve Sanat Merkezi´nin Kızılpınar Mahallesi´ne kazandırıldığını, eski Belediye Binası´nın da okul öncesi eğitim için Milli Eğitime tahsis edildiğini kaydetti.

 

ÇERKEZKÖY-KIZILPINAR YOLU´NU AYDINLATTIK

Çerkezköy – Kızılpınar yolunun yaklaşık 3 kilometrelik kısmında aydınlatma çalışması gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Vahap Akay, “Yaklaşık 2 milyon TL´lik bir yatırım ile Kızılpınar Mahallemiz ile Atatürk Viyadüğü arasındaki yolu ışıl ışıl bir hale getirdik” dedi.

 

VELİKÖY DÜĞÜN SALONUMUZU HİZMETE AÇTIK

Veliköy Mahallemize modern bir Düğün Salonu kazandırdıklarını ve şuan bölgenin en modern ve ferah düğün salonunun Veliköy´de olduğunu belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Veliköy´deki düğün salonu örnek bir düğün salonu oldu. Normal olarak diğer mahallelerimizde oturan vatandaşlarımızda böyle bir düğün salonunun kendi mahallelerine yapılmasını istemeye başladı” açıklamasını yaptıktan sonra Veliköy Mahallemize içerisinde halı saha, basketbol sahası ve çocuk oyun alanı ile piknik alanı olan bir yaşam alanı kazandırmak için başlattıkları çalışmanın artık sonuna geldiklerini ve yakın bir zamanda hizmete açacaklarını kaydetti.

 

VERDİĞİMİZ SÖZLERİN ARKASINDAYIZ

Yaklaşık 5 yıl önce meydanlarda vatandaşlara ne söz verdiyse yerine getirme gayreti içerisinde olduğunu ve seçim beyannamesinin %85 oranında gerçekleştiğini kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İçme Suyu Hattı yenilenmesi ve Bağlık Viyadüğü Projesi gibi bazı projelerinin de temellerinin kısa sürede atılarak çalışmaların başlayacağını ifade etti.

 /resimler/2018-12/10/1825032257079.jpg/resimler/2018-12/10/1825157725457.jpg/resimler/2018-12/10/1825301632202.jpg


Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16