Tarih: 04.04.2016 10:20

ÇELİKKOL’DAN ŞOFÖR ESNAFINA MÜJDE

Facebook Twitter Linked-in

ÇELİKKOL’DAN ŞOFÖR ESNAFINA MÜJDE

Trakya Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifleri Birliği Başkanı Doğan Çelikkol, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Ankara’da bakanlıklar nezdinde bazı temaslarda bulundu. Çelikkol, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri ile son derece verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini, taşımacılık sektörünün sorunlarını ve sundukları çözüm önerilerini aktardıklarını belirtti.

Trakya Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifleri Birliği’nden bir heyet, Birlik Başkanı Doğan Çelikkol başkanlığında, Ankara’da bazı bakanlıklar nezdinde bir dizi temasta bulundu. Tüm Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifleri Merkez Birliği’nin organize ettiği temaslarda taşımacılık sektörünün önemli sorunlarının ve çözüm önerilerinin yanı sıra 1163 sayılı Kooperatif Kanunu’nda yapılması düşünülen değişikliklerin masaya yatırıldığı belirtildi. Temaslar sırasında Trakya Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifleri Birliği heyetine İstanbul, Kocaeli, İçel, Manisa (Spil), Bursa ve Doğu Marmara Birlikleri’nin de eşlik ettiği öğrenildi.

ÇELİKKOL MÜJDEYİ VERDİ

Trakya Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifleri Birliği Başkanı Doğan Çelikkol, Ankara temasları hakkında yaptığı açıklamada müjdeli haberler verdi. Çelikkol, sektörün önemli sorunlarıyla ilgili somut adımlar atılacağının sözünü bakanlık yetkililerinden aldıklarını belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri ile oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Çelikkol, “24 Mart’ta Ankara’da iki bakanlığımızın temsilcileri ile çok verimli ve faydalı temaslarda bulunduk. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Sayın Arif Sami Seymenoğlu bizi çok sıcak bir şekilde ağırladı. Kendisinden 1163 sayılı Kooperatif Kanunu’nda yapılması öngörülen değişiklikler hakkında bilgi aldık. Aynı zamanda kurmayı düşündüğümüz Sigorta Kooperatifi ile ilgili gerekli bilgileri paylaştık. Kendisi bize destek olacağının sözünü verdi. Sayın Genel Müdürümüze ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz,” diye konuştu.

“SORUNLARA ÇÖZÜM SÖZÜ ALDIK”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şaban Atlas ile de bir görüşme yaptıklarını ifade eden Çelikkol, “Sayın Müsteşar Yardımcısı Şaban Bey’le de oldukça samimi bir ortamda geçen görüşmemizde önemli adımlar attık. Kendisiyle esnafımızın, kooperatiflerimizin ve sektörün sorunlarını ileterek çözüm önerilerimizi sunduk. Sonuç olarak, yük taşıma fiyatlarının limitlerini belirleyen bir çalışmanın yapılacağının müjdesini aldık. Ayrıca yetki belgelerinde kalıcı cezaya dönüşen ve 50 puanı geçmesi halinde belge iptaline sebep olan uygulamaların belge iptaline yol açmayacak şekilde yeniden düzenlenebileceğine dair kendisinden söz aldık. Bunun yanında esnafımızı ekmeğinden edebilecek kadar vahim sonuçları olan bir sorunu daha ileterek çözüm için destek istedik. Sayın Atlas, sürücülere kesilen ve 100 puanı geçmesi durumunda sürücünün işi bırakmasına sebep olan cezaların da yeniden gözden geçirilebileceğini ifade etmiştir. Yine köprü ve otoban geçişlerinde çeşitli nedenlerle oluşan cezaların yeni bir düzenlemeye gidilerek mağduriyet yaratmasının önüne geçilebileceği sözünü vermiştir. Kendisine ilgi ve alakasından ötürü şükranlarımızı sunuyoruz. Bu güzel haberleri kooperatiflerimizle şoför esnafımızla paylaşmaktan da ayrıca mutluluk duyuyoruz,” dedi.

FİLO BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Çelikkol ayrıca Birlik olarak da büyümeye devam ettiklerini sözlerine ekledi. Son olarak iki yeni araç daha satın aldıklarını belirten Trakya Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifleri Birliği Başkanı Çelikkol, son alınan araçlarla birlikte filolarını 5 TIR ve 1 kamyon olmak üzere 6 araca çıkardıklarını ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —