Tarih: 11.03.2024 17:13

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

Facebook Twitter Linked-in

Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Çömlekakpınar köyünde ÇEVRE KATLİAMINA dair bir duyum üzerine iki yıl önce bölgeye giderek haber çalışmalarımızı yapmıştık.

Haberlerimizin hazırlanmasında ve takibinde Edirne CHP’li eski Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nun büyük desteğini almıştık.

Cimer üzerinden yaptığımız şikayetlere de çevre katliamına dur denecek cevaplar almıştık.

Bu süreç içinde CLARIANT Firması bölgeden elini ayağını çekmişti.

Ancak aradan geçen iki yılın sonunda firma yetkilileri bölgeye tekrar dönerek maden arazilerini genişletmek bahanesiyle birinci sınıf tarım topraklarını almaya başladı.

Firma yetkilileri daha da ileriye giderek köylülere; “burada maden işletmesi yapacağız, işçi olarak veya traktörleriniz ile firmamızda çalışıp para kazanabilirsiniz” denilerek iş teklifleri yapıldığını bizzat köye giderek öğrendik.

Bu bilgiler doğrultusunda LALAPAŞA KAYMAKAMI Okan Ayaz ile bir görüşme yaparak yeniden ÇEVRE KATLİAMI için çalışmaların başlatıldığını bildirdik.

Kaymakam Ayaz, böyle bir katliama asla izin vermeyeceklerini ve İl Tarım Müdürlüğünden RED almış bir çalışmaya asla izin çıkamayacağını belirtmesi üzerine ‘yüreğimize su serpilmiş’ oldu.

Şimdi konuyu bir kez daha CİMER’e taşımak ve bölge milletvekilleri ile önce yeni bir önerge ile Çevre Katliamını sormak ve yaygın basında da yer verilmesi için çalışmalara başlamış bulunmaktayız.

Önceki yıllarda ÇEVRE KATLİAMINA dair yaptığımız ve ulusal basında da büyük ses getiren haberleri bir kez daha sizler için paylaşıyoruz.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —