Tarih: 25.05.2015 14:21

BAKAN GİBİ KARŞILANDI

Facebook Twitter Linked-in

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Muratlı’daki ziyaretlerinde büyük ilgi gördü.

BAKAN GİBİ KARŞILANDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlerine devam ediyor. Muratlı Belediyesi’ni, Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği’ni ve Engelliler Derneği Kermesi`ni ziyaret eden Öztrak, ulusal ve yerel gündemi değerlendirerek CHP’nin iktidar projelerini anlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlerine devam ediyor. Muratlı’da Belediye Başkanı Nebi Tepe’yi, Önder Çiftçi Derneği’ni ve Engelliler Derneği’nin organize ettiği kermesi ziyaret eden Öztrak, vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. Olası CHP iktidarında Ekonomi Bakanı olması beklenen Öztrak, Muratlı’da bakan gibi karşılandı.

MİLLİ TOHUM MESELESİ ÖNEMLİ

Öztrak Önder Çiftçi Derneği’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye Anadolu`nun doğal geni mercimeği bile ithal eder hale geldi. Tohum konusu çok önemli. Milli tohum meselesinin üzerinde özenle durulmalı. Bizim programımız çiftçimizin dünya ile rekabet gücünü arttıracak. Çiftçiyi destekleyeceğiz, tarlasında kullandığı mazotu 1,5 TL yapacağız. ‘Önder Çiftçi’, çağdaş, modern çiftçiliğin nasıl yapılacağına örnektir. Bu açıdan Önder Çiftçi Derneği`nin fikirleri bizler için çok önemli. Birlikte başaracağız,” dedi.

ESNAF VE KOBİ RAHATLAYACAK

Muratlı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Muratlı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi`ni de ziyaret eden Öztrak, CHP’nin vaatlerini anlattı. Esnafa, ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracaklarını söyleyen Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Esnafın da şirketler gibi kira, araç gideri vb. işyeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Kredi Kefalet Kooperatiflerini güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi kendi dükkânının sahibi olmasını sağlayacağız. CHP iktidarında esnaf da KOBİ de rahatlayacak, kamunun birikiminden yararlanacak. Halkbank KOBİ’lerin ve esnafın ihtisas bankası olacak. Kalkınma Bankası’nı Devlet Yatırım Bankası’na dönüştüreceğiz, yerel gereksinimleri karşılayacak şekilde yeniden yapılandıracağız. Merkez birlikleri yoluyla kurulacak zincir marketler aracılığıyla, tarımsal ürünlerin son tüketiciye ulaştırılmasını, esnaf ve sanatkarın ulusal zincirlerle rekabet edecek güce kavuşmasını sağlayacağız.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —