Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

AYGUN HÜKÜMETE FENA PATLADI

CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Ziraat Yüksek Mühendisi İlhami Özcan Aygun, Ak Parti Hükümeti’ni Tekirdağ’da yapılmış gibi gösterilen ama bir türlü hizmete giremeyen hizmetler üzerinden topa tuttu.

POLİTİKA 17.10.2015 16:14:19 0
AYGUN HÜKÜMETE FENA PATLADI

 

AYGUN HÜKÜMETE FENA PATLADI

CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Ziraat Yüksek Mühendisi İlhami Özcan Aygun, Ak Parti Hükümeti’ni Tekirdağ’da yapılmış gibi gösterilen ama bir türlü hizmete giremeyen hizmetler üzerinden topa tuttu. Aygun, 5 Mayıs 2015 tarihinde Tekirdağ’a gelen ve toplu açılış töreninde Namık Kemal Üniversitesi’nin yeni yapılan Araştırma Hastanesi’nin de açılışını yaptığını ancak hastanenin açılışından altı ay sonra bile hala hizmete girmediğini belirtti. Aygun ayrıca, yıllardan bu yana bir türlü yapımına başlanamayan ve halen temelinin dahi atılmadığı yeni devlet hastanesinin ne zaman hayata geçirileceğini sordu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Ziraat Yüksek Mühendisi İlhami Özcan Aygun, Ak Parti Hükümeti’ni Tekirdağ’da yapılmış gibi gösterilen ama bir türlü hizmete giremeyen hizmetler üzerinden topa tuttu. Aygun, yedi yıldır Tekirdağ’da CHP belediyelerinin hizmet verdiğini belirterek, iktidarın adeta bu sürede Ak Parti’ye oy vermeyen Tekirdağ’ı cezalandırdığını ifade etti.

“NKÜ HASTANESİ NE OLDU?”

Aygun, Tekirdağ’da hükümet tarafından birçok yatırımın yapılıyor gibi gösterilerek halkın kandırılmaya çalışıldığını ifade etti. Bölünmüş yol yapıldığı söylenmesine rağmen, 5 yıldan bu yana bütün yolların tadilat halinde olduğunu belirten Aygun, özellikle Tekirdağ-Malkara yolunda ölümlü kazaların artarak devam ettiğini, Tekirdağ-Hayrabolu yolunun ise her ay ölümlü kazalar yaşanmasına rağmen yatırım planına alınmadığını kaydetti.

5 Mayıs 2015 tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu açılış töreni kisvesi altında Tekirdağ’da 7 Haziran seçimleri için miting yaptığına değinen Aygun, “Sayın Cumhurbaşkanı o gün burada güya toplu açılış töreni gerçekleştirerek halkımızdan 400 milletvekili talep etmişti. Onlarca tesisin yanında Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin de açılışını yaptı. Ancak o günden bu yana neredeyse altı ay geçti ama Araştırma Hastanesi hala hizmete giremedi. Açılışı yapılan bir hastanenin altı aydır hizmet vermemesine bir anlam verebilen varsa gelsin bize de anlatsın. Mevcut devlet hastanelerimiz ve araştırma hastanemiz maalesef yetersiz ve insanlarımız doğru dürüst bir sağlık hizmeti alamıyor ama bu şehirde gösterişli toplu açılışlarla hastane açılışları yapılıyor. Bir de yıllardır yapılacağı söylenen ama ne hikmetse bir türlü temeli dahi atılamayan 400 yataklı devlet hastanesi var. Ha bugün, ha yarın derken yıllar geçiyor ama hastanenin yerinde yeller esiyor. Bu mudur Tekirdağ’a yapılan sağlık hizmeti?” diye konuştu.

TOPLU AÇILIŞTA NELR VARDI?

5 Mayıs’ta Tekirdağ’da yapılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen toplu açılış töreninde açılışı yapılan tesisler, eğitimde, Süleymanpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kumbağ Denizcilik Meslek Lisesi, Muratlı Anadolu Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonu, Marmaracık Orta Okulu, Reşadiye Orta Okulu, Kazandereli Memiş Pehlivan Orta Okulu, Çerkezköy İmam Hatip Orta Okulu olmuştu. Ayrıca Erdoğan, Çorlu ve Malkara`da sosyal güvenlik kurumu binaları, merkezde tapu ve kadastro müdürlüğü binası, Muratlı ve Hayrabolu`da kaymakamlık binaları, vali konağı, 3 evsel atık arıtma tesisi işlerinin tamamlanması, Mürefte, Kebir ve Şarköy camilerinin restore edildiğini, çocuk ve halk kütüphanelerinin binalarının onarıldığını söylemişti. Yine aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu olarak Namık Kemal Üniversitesi`nin Fen Edebiyat Fakültesi binası, Mühendislik Fakültesi ek binası, öğrenci yaşam merkezi ve 200 yataklı araştırma ve uygulama hastanesinin resmi açılışını da gerçekleştirmişti.

Temeli Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve protokolün katılımı ile 2013 yılı Nisan ayında atılan ve inşaatı tamamen bitmiş olan Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde, toplam 50 bin metre kare alana sahip, 3 ila 7 katlı, 7 bloktan oluşan 200 yatak, 40 adet poliklinik, 7 yoğun bakım ünitesi, 59 yoğun bakım yatak sayısı, 2 anjiyo odası, 11 ameliyathane, 2 yemekhane 491 kişilik konferans salonu, 2 adet kafeterya ve 1 kütüphane yer alıyor. Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz mayıs ayında yapmış olmasına rağmen, hastane halen hizmete başlamış değil.

“İKTİDAR TRAKYA’YI CEZALANDIRIYOR”

İki dönemdir Tekirdağ’da yerel seçimlerin CHP’nin üstünlüğü ile sonuçlanmasını iktidarın hazmedemediğini dile getiren CHP Milletvekili Adayı Aygun, iki dönem önce yerelde iktidar partisinin belediyenin başında olduğunu hatırlattı. Aygun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu iktidar, son yerel seçimlerde 12-0’lık hezimeti hazmedememiştir. Bunu çok net söyleyebilirim ki AKP iktidarı, kendisine oy vermeyen Tekirdağ’ı ve Trakya’yı cezalandırmakta, devlet eliyle yapılacak yatırımları geciktirmekte ya da hiç yapmamaktadır. Ancak hiç kimse unutmamıştır ki, iki dönem önce AKP, Tekirdağ’da yerel yönetimin başındaydı. Halkımız o zaman da şehrin göbeğine dikilen alışveriş merkezi dışında bir icraat göremedi. O icraat da esnafımızın belini bükmekten, dükkânların kapanmasından başka bir işe yaramadı. Hükümet şimdi CHP’li belediyeleri cezalandırıyor, anlıyoruz. Peki, bu yatırımları kendi belediye başkanları döneminde neden yapmadılar? İktidar halkı kandırmayı bırakıp derhal Tekirdağ’ın ihtiyacı olan, bu şehirde yaşayan insanlarımızın hak ettiği yatırımları hayata geçirmelidir.”

“TCDD VATANDAŞLA DALGA GEÇİYOR”

Son olarak, Çerkezköy’den Edirne’ye ve Uzunköprü’ye tren seferlerinin başlayacağı duyurusunu yapan TCDD’nin uygulamalarına da değinen Aygun, kurumun adeta Çerkezköylülerle dalga geçtiğini öne sürdü. Aygun, “Çerkezköy’den İstanbul’a 95 kilometrelik mesafeyi yıllardan beri bitiremeyen TCDD, bir yandan Halkalı ve Bakırköy’deki istasyonları yıkıp bir yandan da adeta Çerkezköylü vatandaşlarımızla dalga geçer gibi Edirne’ye ve Uzunköprü’ye sefer başlattığını duyuruyor. Bu halk bunların hiçbirini hak etmiyor. AKP iktidarının Trakya halkına uyguladığı bu zulüm artık bitmelidir. 1 Kasım’da CHP’nin iktidarına mühür basılmalı ve 2 Kasım sabahı yepyeni bir Türkiye’ye uyanmalıdır,” diyerek sözlerini noktaladı.

/resimler/2015-10/17/161857183.jpg


Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16