Tarih: 11.11.2019 16:44

Aygün: “Eleştirdik, Sonuç Getirdi Tarımsal Kredilerde İndirim Sağladık”

Facebook Twitter Linked-in

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, TBMM Başkanlığı´na 4 Kasım 2019 tarihinde sunduğu soru önergesinde ve TBMM Genel Kurulu´nda yaptığı konuşmada, Ziraat Bankası´nın konut ve taşıt kredilerinde faizleri aşağıya indirmesine karşın tarımsal kredilerde faizi yüzde 16´da tutmaya devam etmesini eleştirerek, “Tarım Bakanlığı ne zaman uykudan uyanacak” diye sordu. Kürsüden yapılan bu eleştiri yanıt buldu. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, tarımsal sübvansiyonlu kredilerde faizleri yüzde 12´ye indirdi. Bu gelişmeyi yorumlayan Aygun, “Tarım Bakanlığı, sesimizi duydu, çiftçiler adına mutluyuz” diye konuştu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, 4 Kasım 2019 tarihinde verdiği soru önergesinde, “Araç kredisinden konut kredisine kadar bütün kredilerde faiz oranları düşerken, Ziraat Bankası´nın sübvansiyonlu kredilerinde düşüş yapılması için çalışmalarınız var mıdır” diye sormuştu.

TARKİM Bitki Koruma A.Ş´nin daha az fiyatla ilaç satarken Tarım Kredi´nin kendi ortakları olan çiftçilere yüzde 25-30 daha pahalı ilaç sattığına işaret eden Aygun, tarımsal kredilerde faizlerin yüzde 16´da tutulmasını eleştirdi.

Ziraat Bankası, bu eleştirilerin ardından tarımsal kredilerde faizleri yüzde 12´ye indirdi. Bu gelişmeyi değerlendiren Aygun, “Çok sevinçliyiz, çağrımız yanıt buldu, çiftçilerimizi bir nebze de olsa rahatlatabildik” diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —