Tarih: 08.11.2019 14:49

Asyaport hedef büyüttü

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye´nin en büyük transit konteyner, Avrupa´nın ise en büyük 10 limanından biri olarak ülke ekonomisine verdiği katkı ile şehrimizin gurur kaynağı olan Asyaport, yeni yatırım projelerinin gerçekleşmesiyle kapasitesini yıllık 4 milyon TEU´ya çıkarmak için harekete geçti.

Türkiye´nin en büyük transit konteyner limanı Asyaport, yeni yatırım projelerinin gerçekleşmesiyle kapasitesini yıllık 4 milyon TEU´ya çıkarmayı hedefliyor.

Doğu Akdeniz çanağında bulunan ülkeler, başka ülkelerin konteynerlerini kendi limanları üzerinden aktarmak için yoğun bir rekabet içinde bulunurken, Yunanistan´ın Pire Limanı´ndan dikkat çekici bir hamle geldi. Edinilen bilgilere göre, Çin´in dev konteyner taşımacılık firması Cosco, Pire Limanı´nın kapasitesini yıllık 10 milyon TEU´ya çıkarmak için planlama yapıyor.

400 KİŞİYE DAHA İŞ İMKANI YARATACAK

Türkiye´de ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2017 yılında resmi açılışı yapılan Asyaport Limanı´nda fiziki genişleme ve ekipman yatırımı projesi ve Marmara´da bazı limanlarda kapasite arttırımı projeleri bulunuyor. Asyaport´un kapasite arttırımı planlaması uyarınca 2´si kesin, 3´ü opsiyonlu STS ve 24 yan liman vinci ve diğer yatırımların toplamı 600 milyon TL seviyesinde olacakken bu yatırımlarla bölgede 400 kişi için istihdam yaratılacak.

/resimler/2019-11/12/1451132202884.jpg

XUHUİ: “ASYAPORT´A KONTEYNER VİNCİ VERMEK GURUR VERİCİ”

CNBM Yönetim Kurulu Başkanı Li Xuhui, proje kapsamında alınan 2 adet liman vincin satış sözleşmesinin imzalanması için Asyaport´a geldi. Anlaşmanın CNBM için öneminin büyük olduğuna işaret eden Xuhui, yaptıkları araştırma neticesinde Asyaport´un Türkiye´deki en büyük kapasiteye sahip konteyner limanlarından biri olduğunu tespit ettiklerini ve böyle daha da büyüme kapasitesi olan bir limana STS konteyner vinçlerini vermenin gurur verici olduğunu belirtti.

2 VİNÇ İÇİN DAHA İMZALAR HAFTAYA ATILACAK

MARVEL yetkilisi Levent Karaçelik ise Asyaport´a verilen STS vinçlerinin benzerlerinin Asyaport´un büyük ortağı MSC´nin sahip olduğu İtalyan Gioia Tauro Limanı´na da verildiğini, 3 adet vincin yolda olduğunu ve 2 adet ilave içinde imzanın haftaya atılacağını bildirdi. CNBM´in Türkiye temsilciliği MARVEL tarafından yapılıyor. CNBM İtalya Gioia Tauro Limanı dahil 180´den fazla ülkede konteyner ve dökme yük elleçleme vincini teslim etmiş bir devlet kuruluşu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —