Tarih: 18.12.2014 11:48

EŞKİNAT NE YAPIYOR?

Facebook Twitter Linked-in

EŞKİNAT NE YAPIYOR?

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve ekibi dürüstlükten “dem vurarak” seçimlerde çalıştılar ve “temiz siyaset temiz insanlarla olur” sloganını da dillerinden hiç eksik etmeyerek seçimleri kazanan ve o değerli koltuğa oturan taraf oldu. Oldu olmasına da aradan henüz 8 ay geçmesine rağmen Temiz Siyaset anlayışı kirlenmeye yüz tuttu. Süleymanpaşa Belediyesi’nin yöneticilerini geçen dönem de, bu dönem de şu temizlik yani çöp ihalesi hep kirleten sebep oluyor. Çok ilginç değil mi?  Adı temizlik ihalesi, ama tüm pislikler bu ihalenin altından çıkıyor.


MÜNİR KARAEVLİ’NİN ARSASI

Bilindiği gibi Münir Karaevli Tekirdağ’ın tanınmış çiftçi ailelerinden olup büyük de bir işadamıdır. Karaevli son iki dönemdir aynı zamanda Tekirdağ siyasetine de adını yazdırarak geçen dönem CHP’nin İl Genel Meclis Üyeliği’ni yapmış, bu dönem de yine CHP saflarından Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçilerek Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği yapmaktadır.

Yani Kadir Albayrak’ın sağ kolu durumundadır. Münir Karaevli’nin geçen dönem Çevre Yolu Yeni Sanayi Sitesi karşısındaki, kardeşine ait bir arsanın usulsüz olarak kullanılması nedeniyle Karayolları tarafından 7 bin TL para cezası kesilmiş, bu arsada faaliyet gösteren kamyon bayiliği yapan firmanın ticari faaliyeti durdurularak arsaya giriş çıkış yasaklanmıştı. Bu arsa kısa bir süre sonra da Karayolları’nın demir örgüleri ile kapatılmıştı.

Bu meşhur arsa Münir Karaevli’nin şimdi yeni seçildiği Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği döneminde de başrol oynamaya devam ediyor. Bazı duyarlı vatandaşlar bu meşhur arsa konusunu şöyle dile getirdiler: “Yeni yapılan çöp ihalesini alan firma, koskocaman Tekirdağ’da şantiye için kendilerine bir yer bulamamış ve bu meşhur arsayı Münir Karaevli’nin kardeşinden kiralayarak kullanmaya başlamıştır. Bu usulsüz kullanım için, Karayolları’nın o arsaya giriş çıkışını engelleyen demir örgü nasıl yok oldu da o araçlar oraya girdi? Biz bile anlayamadık. Direk çevre yoluna çıkış yapan bu arsa o denli tehlike yaratıyor ki, sizlere anlatmakta zorlanıyoruz. Saatte 100 km civarında hızla seyreden araçların geçtiği çevre yoluna düşününki çöp kamyonları, temizlik süpürgeleri çıkıyor ve o trafikte seyrediyor. Kısacası bir facia an meselesi…”

BELEDİYE YER GÖSTERMEK ZORUNDA DEĞİL

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, konuyla ilgili açıklamalarında söz konusu yerin firmaya geçici olarak verildiğini, eski firmanın kontratı devam ettiği için halen yerini boşaltmadığını ve boşaltır boşaltmaz ihaleyi alan yeni firmanın da oraya geçiş yapacağını ifade etmişti. Trakya TEM firması yetkilileri ise kendilerinin Büyükşehir Belediyesi’nin kiracısı olduklarını, şantiyeleri için zemin dolgusu, tel örgü, araç yıkama ve yakıt ikmal istasyonu, arıtma tesisi, yönetim ve güvenlik binalarının kurulması, çevre düzenlemesi gibi kalemlerden oluşan 800 bin TL yatırım yaptıklarını, yeni ihalenin 11 aylık yapıldığını ve 6 ay kadar sonra yeniden ihale yapılacağını belirttiler. Bu ihaleye girmeye hazırlandıklarını ifade eden yetkililer, kısa süre içinde yeniden ihaleye girecekleri için hazır bulunan şantiyelerini terk etmek istemediklerini kaydettiler.

Öte yandan, ihale şartnamesine göre Süleymanpaşa Belediyesi’nin ihaleyi alan firmaya yer gösterme zorunluluğu olmadığı öğrenildi. Firmanın kendi yerini bulması gerektiği belirtilirken, Trakya TEM’den önce temizlik işlerini yürüten Şafak Temizlik firmasının kendi yerini terk etmediği ve Trakya TEM’in de şuan kullandığı alana şantiyesini kurduğu hatırlatıldı.

Peki, Karaevli’nin veya birinci derece akrabalarının belediyeyle veya belediye müteahhitleri ile ticari ilişkide bulunması yasak olmasına rağmen nasıl oluyor da böyle bir imza atılarak bu ticari ilişki kuruluyor? Peki, dürüstlükten dem vuran Ekrem Eşkinat ve ekibi böyle bir vurguna nasıl göz yumuyor?

YANLIŞ İMZALAR İPE GÖTÜRÜR

Bu çöp ihalesine girip yüksek fiyat verdikleri için elenen firmalarla yaptığımız görüşmelerde şunları iddia ettiler:
“Ekrem Eşkinat ve ekibinin bir büyük yanlışı da şu: İhaleyi alan çöp firması, 11 aylığına bu ihaleyi almış ve eksik makinelerle işe başlamıştır. Mesela 2 adet süpürge makinesinin orijinal ve demonte olmaması koşuluna rağmen, demonte süpürge makineleri ile hizmet vermeye başlamıştır. Oysa orijinal bir makinenin 350 bin Euro civarında fiyatı varken, demonte bir makine piyasada 70 bin Euro civarındadır.

İhaleye giren firmalar tabiî ki bu maliyetleri de göz önünde bulundurarak ihaleye girmekte, doğal olarak da verdikleri fiyatlar yüksek olmaktadır. Bu şartnameye uygun hareket etmeyen firmanın iş teslimini alan yetkilinin ise; temizlik işleri müdürü olan Hasan Çalı yerine hiç yetkisi olmayan Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral imzalayarak kendisini de yönetimi de büyük sıkıntıya sokmuştur.”

Uygulamaların yanlış olduğunu ifade eden müteahhit firmalar son olarak; “Oysa geçmiş dönemlerde yanlış bir imza yüzünden bazı memurların eski deyimle nasıl ipe gittiğini gördük.  Bu yanlış diye ortaya attığımız ihale rakamı ufak tefek bir rakam değil hatta ve hatta bir servettir. Bu rakam 12 milyon (eski parayla 12 trilyon). Hiç kimse bu yanlışın önünde duramaz ve durmamalıdır da.

Ayrıca bu yazılarımızın ihbar kabul edilip savcığın gereğini yapma zamanının geldiğini de açıkça ifade ediyoruz.”
Biz de Olay Aktif Gazetesi ve Posta Trakya ekibi olarak, ihbar niteliği taşıyan bu özel röportajımızı yayınlayıp sayın savcıların ne yapacağını merakla bekleyeceğiz.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —