Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

ŞARKÖY AYAĞA KALKTI!

Şarköylü Makine Yüksek Mühendisi ve Sarp Elektrik Üretim A.Ş.’nin teknik danışmanı Zorlu Yalnız proje “Doğa dostu” diyerek Şarköylülerin kafasını karıştırmaya devam ediyor.

GÜNDEM 12.09.2013 20:48:16 0
ŞARKÖY AYAĞA KALKTI!
ŞARKÖY AYAĞA KALKTI!

İki haftadan beri Şarköy’de yapılması planlanan Doğalgaz Çevrim Santrali ile ilgili Posta Trakya Gazetesi’nde yaptığımız haberler Şarköy’ü ayağa kaldırdı. Bu konuyla ilgili yüzlerce e-posta ve telefon aldık. Gazeteci Necmi Işıksal’ın kaleminden çok ses getiren “Şarköy’deki doğalgaz çevrim santrali” haberini duyup okuyamayan yüzlerce kişi, bizlere ulaşarak Tekirdağ büromuzdan gazete talebinde bulundu. Karşılayamadığımız talepler karşısında kayıtsız kalamadık. Bu haberimizi bir kez daha yayınlama kararı aldık.

"AÇIKLAMA YAPACAĞIZ" DEDİLER, OYALADILAR

İki hafta boyunca termik santralle ilgili yaptığımız haberlerin uyandırdığı ve çığ gibi büyüyen tepkiye, Sarp Elektrik firması da kayıtsız kalamadı. Sarp Elektrik Üretim A.Ş. Teknik Danışmanı Makine Yüksek Mühendisi Zorlu Yalnız, hafta başında büromuzu arayarak kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama yapacakları taahhüdünde bulunmuştu. Yapacakları termik santralde doğalgaz dışında hiçbir yakıt kullanılmayacağının sözünü sayfalarımızdan yazılı olarak kanuoyuna ilan ederek taahhütte bulunacaklarını ifade eden Yalnız, konuşmasıyla bizleri de ikna etmeyi başarmıştı. Biz de tüm iyi niyetimizle bu açıklamayı beklemeye başladık. Ancak üzerinden dört gün geçmesine ve bu süreçte defalarca telefonla görüşmemize rağmen bir türlü bu taahhüt metni tarafımıza "ulaştırılamadı." Bugün gün içinde defalarca kendilerine gerek telefon gerekse kısa mesajla ulaşmaya çalışsak da yayın saatimize kadar bir türlü telefonlarımıza cevap vermeyen Yalnız, temsil ettiği kurumun gerçek yüzünü de böylece ortaya koymuş oldu. İyi niyetle olayın karşı cephesine de söz hakkı vermeyi düşünerek beklenti içine giren bizleri de yanıltan Sarp Elektrik firmasının verdiği sözlerin arkasında durmaktan uzak anlayışını kınıyor, büyük yankı uyandıran haberimizi yeniden yayınlıyoruz.

Şarköylü Makine Yüksek Mühendisi ve Sarp Elektrik Üretim A.Ş.’nin teknik danışmanı Zorlu Yalnız proje “Doğa dostu” diyerek Şarköylülerin kafasını karıştırmaya devam ediyor.

Kızılcaterzi’ye Doğalgazlı Termik Santral kuracak Sarp Elektrik Üretim A.Ş. nin teknik danışmanı Zorlu Yalnız, “Ben de bir Şarköylüyüm, annem, babam ilkbahardan hasat dönemine kadar orada yaşıyor. Şenköy’de 60 dönüm işlediğimiz arazimiz var. Bu yatırıma adımı koyarım Şarköy’ün doğasına zararı olmayacak” diyerek Şarköylülerin kafasını daha da karıştırmaya devam ediyor.

“ŞARKÖY’E EN BÜYÜK YATIRIMLARDAN BİRİ OLACAK” YALANI!

Sarp A.Ş. teknik danışmanı Zorlu Yalnız’ın bir diğer aldatıcı iddiası ise şöyle: “Şarköylüleri son zamanlarda en çok meşgul eden konulardan biri de bölgenin tarihinde yapılmış en büyük yatırımlardan biri olacak “Şarköy Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali” projesi. Halkın kısaca “Termik santral” olarak adlandırdığı ve bizzat denetim ve danışmanlığını yaptığım proje hakkında doğru bilgilere sahip olmak herkesin hakkı kanısındayım. İsteyen her türlü bilgiyi bizden alabilir diyerek Tekirdağ’da bazı yerel gazetelerin kapısını çalarak önemli iddialarda bulunuyor. Firma yetkilileri Bandırma’da bulunan bir santrali de gezdirme teklifinde bulunarak, tüm masraflarınız bizden gelin misafirimiz olun ve tesisleri yerinde görün teklifinde bulunmuş. Tekirdağ Gazeteciler Cemiyeti Başkan yardımcısı Gazeteci Necmi Işıksal bu teklife “hayır” diyerek kabul etmediği gibi yazılarıyla konunun üzerine tüm cesareti ile gidiyor. Gazeteci Işıksal, Bandırma’da yapılacak olan gezinin faydalı olmayacağı inancında, bunun en büyük sebebinin ise, “biz bu konuda uzman değiliz, gidip görmemiz bir şey ifade etmez, gidip orada zaman harcamanın hiçbir önemi yok, esas olan bu konu da uzman kişilerin bu tesisleri gezmesi ve gazetecilere bilgi vermesi gerekir” iddiasını savunuyor.

Gazeteci Işıksal, çevrim santralleri hakkında uzman olan birçok kitap ve internet ortamında açıklamalar okuduğunu, bu açıklamalardan en çok etkilendiği bölümlerini özetle not ederek Posta Trakya okuyucuları ile bu bilgileri şöyle paylaşıyor.
İşte gazeteci Işıksal’ın bugüne kadar ”doğalgaz kombine çevrim santrallerinin çevresel etkileri” hakkında aldığı notların özetleri:  
 
DOĞALGAZ DİYE BAŞLARLAR KÖMÜRE ÇEVİRİRLER!
 
Doğalgaz kombine çevrim santrallerinde geçen “kombine” kelimesi ileriye dönük olarak doğalgaz haricinde kömür de kullanabileceği anlamına gelmektedir. Kömüre nazaran doğalgazın zararsız olduğu gösteriliyor, fakat kömür kadar olmasa da doğaya ve çevreye zararı olduğu akademisyenler tarafından kanıtlanmıştır.

Doğalgaz kombine çevrim santralleriyle ilgili olarak Prof.Dr. Beyza ÜSTÜN;
"Şimdi doğalgaz diye başlayacaklar, biliniz ki yetmediğinde başka yakıtlar da kullanacaklar. Ellerindeki enerji yetmezse, buna teknoloji çok uygun, başka bir yakıta çevireceklerdir. Bu da kömür olacaktır,” şeklinde beyanda bulunmuştur.

ÜSTÜN; ŞARKÖY’DE DENİZ VE TURİZM ÖLÜR!

Denizden soğutma amacıyla alacakları suyu ısıtarak tekrar denize verilmesi su sıcaklığını ve deniz canlılarını olumsuz yönde etkileyecektir. Örneğin Şarköy Santralinin soğutma için günde 70 m3 suya ihtiyaç vardır.100 metreden çekilecek su soğutma yapıldıktan sonra 400 metreye geri basılacak. Bu işlem sürekli devam edeceği için denizdeki doğal denge de bozulmuş olacaktır.

ŞARKÖY’DE SAĞLIĞINIZ GİDECEK!

19 Mayıs Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi .Doç. Dr. Bahtiyar ÖZTÜRK; 
“Santralin çevreye vereceği zararlı maddelerden en önemlisi azot oksitler. Bu maddenin çevreye zararları ise, asit yağışına, fotokimyasal dumana, ozan oluşması, solunum yolu rahatsızlıklarına, ciğerlerde tahriş ve öksürük ve metallerin korozyonuna neden olur.”
 
Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Cem Şahan;
“Doğalgaz çevrim santrallerinde hammadde olarak kullanılan çok yüksek miktarlardaki doğalgaz toprak kirliliği ne yol açacaktır. Bugün doğalgaz kanserojen olan radonun en önemli kaynağı olarak kabul edilmektedir. Bu konuda son 3 yılda bilgi birikimi artmaktadır. Doğalgazın yanması sonucu radon ürünleri atmosfere salınır. Radon ve ürünlerinin akciğerlere depolanması vücut içi radyoaktif birikimine ve dolayısıyla sağlık riski oluşumuna neden olur. Doğalgazdan dolayı ortamda radon ve ürünleri konsantrasyonu artışının nedenlerinin, doğalgaz ve doğalgaz ürünlerinin ortama sızması, yanmasıdır. Epidemiyolojik çalışmalarda, yüksek seviyede radon ve bozunma ürünleri dolayısıyla radyasyona maruz kalmış bireylerde akciğer kanseri oranlarının yüksek olduğu belirlenmiştir,” şeklinde açıklamalarıyla bekleyen tehditleri göz önüne sermiştir.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
5.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16