Tarih: 15.06.2016 13:25

ALTAYOĞLU ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Facebook Twitter Linked-in

ALTAYOĞLU ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Hayrabolu Belediyesi´nin uygulamaya koyduğu kararla yol katılım payının kaldırılması gündem yarattı. Altayoğlu, aldıkları kararın devrim niteliğinde olduğunu ifade ederek, konuyu eleştirenlere cevap verdi.

Hayrabolu Belediye Meclisi, geçtiğimiz günlerde eşine az rastlanan bir karar alarak, yol katılım payını kaldırmıştı. Yerel basında, “devrim” olarak nitelendirilen kararla ilgili bazı eleştirilerin de ortaya atılması üzerine, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu telefonla arayarak konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

“UYGULAMADA DEVRİM YAPTIK”

Hayrabolu Belediyesi´nin uygulamaya koyduğu kararın, belediyeye ait değil, 2012 yılında yasada yapılan değişiklikle belediyelere verilmiş bir hak olduğu, Hayrabolu Belediyesi´nin verdiği bir karar olmadığı eleştirilerine yanıt veren Altayoğlu, “Kanunun 86. Maddesine göre belediyeler sorumluluk alanı içindeki yollardan yararlanan binalardan yol katılım payı alabilme yetkisine sahip. Kanun bu kararı Belediye Meclislerine bırakıyor. Belediyeler yol katılım payı alma yetkisine ve hakkına sahip. Ancak Hayrabolu Belediye Meclisi Türkiye´de örneği çok az olan ve Trakya´da hiç bulunmayan bir karara imza atarak bu hakkı ve yetkiyi kullanmama kararı almıştır. Vatandaşlarımızın refahını düşünerek bu kararı aldık. Kağıt üzerinde diğer belediyeler de bizimki gibi bir karar alabilir ama uygulamada bizden başka bu kararı alan yok. Bizim devrim olarak nitelediğimiz husus da budur,” açıklamasında bulundu.

“ELEŞTİRİLER ANLAMSIZ”

Hayrabolu Belediyesi´nin bu kararını haber yapan gazetelerin eleştirilmesine de anlam veremediğini dile getiren Altayoğlu, “Bizim aldığımız kararı haber yapan gazetelere de anlamsız bir eleştiri var. Türkiye´de çok az belediyenin aldığı bir kararı, Trakya´da öncülük yaparak Hayrabolu Belediyesi alabilme cesaretini ve fedakarlığını göstermiştir. Bunun haber değeri yoksa neyin haber değeri var? Bunu haber yapmak yalakalık mı oluyor? Anlayabilmiş değilim,” diye konuştu.

Tekirdağ´da bulunan 11 belediye içinde sadece Hayrabolu Belediyesi, kendisine yasayla tanınan bu haktan vatandaşlar lehine feragat ederek öncü ve çığır açan bir karara imza attı. Bu kararın diğer ilçe belediyelerine de örnek olması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —