Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ahmet Aygün Spor Kompleksi törenle açıldı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından tamamen yenilenerek gençlerin ve sporseverlerin hizmetine kazandırılan Ahmet Aygün Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi, düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Tekirdağ´ın spor, siyaset ve sivil toplum camia

YEREL HABERLER 10.09.2020 10:58:44 0
Ahmet Aygün Spor Kompleksi törenle açıldı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından tamamen yenilenerek gençlerin ve sporseverlerin hizmetine kazandırılan Ahmet Aygün Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi, düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Tekirdağ´ın spor, siyaset ve sivil toplum camiası temsilcilerinin yanı sıra genç sporcular ve aileleri de ilgi gösterdi.

SPOR TESİSLERİ BAŞTAN SONA YENİLENDİ

Eski adı ile 100. Yıl Mahallesi Gençlik Merkezi´nde bulunan, uzun yıllar kullanılmaktan dolayı bakımsız kalan ve tehlike oluşturmaya başlayan spor tesisleri, baştan sona yenilenmişti. Yenileme çalışmaları kapsamında; kapalı tenis kortunun zemininin ve tentesinin yenilenmesi, halı sahanın boyutları büyütülerek yeniden inşa edilmesi, açık tenis kortunun üzerinin kapatılarak basketbol, voleybol, hentbol ve tenis oynanabilecek şekilde çok amaçlı kapalı spor sahasına dönüştürülmesi ve kafeterya ile soyunma odalarının yenilenmesi ile çevre düzenlemesi çalışmaları gerçekleştirilmişti.

SPOR KOMPLEKSİNİN AÇILIŞI HEYECAN UYANDIRDI

21 Ağustos Cuma günü Korona virüsü salgını tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen açılış törenine, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel´in yanı sıra Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, tesisleri ilk kez hizmete kazandıran ve yenilenen tesislere ismi verilen eski Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Ak Parti Tekirdağ İl Yönetimi başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, resmi kurum müdürleri, Tekirdağ´ın spor camiasının temsilcileri ve sporcu gençler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi.

BAŞKAN YÜKSEL AÇILIŞ KONUŞMASINI YAPTI

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı´nın okunması ile başlayan açılış töreni, protokol konuşmaları ile devam etti. Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın selamlarını ileterek konuşmasına başladı. Yüksel, ayrıca Karadeniz´de gerçekleştirilen doğalgaz rezervi keşfinin ülkemize hayırlı olması temennisini paylaştı.

Süleymanpaşa´da gerçekleştirilen çalışmalarda desteği olan herkese teşekkür eden Yüksel, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak üzere hükümetimizin gerçekleştirdiği reformlarla Büyük ve Güçlü Türkiye vizyonuna kavuşan ülkemiz, günden güne değişmeye ve gelişmeye devam ediyor. Bu vizyon doğrultusunda bizler de Trakya´nın kalbinde yer alan şehrimizin dinamiklerini harekete geçirmek için büyük bir gayret sarf ediyoruz. Gönül Belediyeciliği hizmet anlayışını Süleymanpaşa´da yaşayan tüm vatandaşlarımızla buluşturmak üzere göreve geldiğimiz günden itibaren büyük bir mesai harcıyoruz. Toplumumuzun tüm beklentilerine cevap vermek için seçim döneminde söz verdiğimiz projelerimizi hızla hayata geçirmeye devam ediyor, beraberinde yeni projeler üretiyoruz. Bu meşakkatli süreçte daima yanımızda olan ve destekleriyle Süleymanpaşa´mızın yükselişine büyük katkı sağlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop Hocamıza, değerli milletvekillerimize, Ak Parti İl ve İlçe Başkanlarımıza ve de kıymetli çalışma arkadaşlarıma canı gönülden, yürekten teşekkür ediyorum.”

Ayrıca Tekirdağspor´un profesyonel lige yükselmesinde emeği ve katkısı bulunan TBMM Başkanı Şentop ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu´na ayrıca teşekkür eden Başkan Yüksel, Tekirdağspor´un bütün ilin tanıtımında büyük katkısı olacağına olan inancını dile getirdi.

YÜKSEL: “GENÇLERİMİZE KONFORLU ORTAMLARDA SPOR İMKÂNI SAĞLIYORUZ”

‘Gençliği olmayanın geleceği olmaz´ ilkesinden hareketle gençlerin zihinsel ve bedensel gelişimine katkı sağlayacak projelere önem verdiklerini dile getiren Yüksel, “Süleymanpaşa Belediyesi olarak genç kardeşlerimize konforlu ortamlarda spor yapabilecekleri yeni alanlar yapmaya çalışıyoruz. Bugün içinde bulunduğumuz bu yapı da onlardan sadece bir tanesi. İnşaatı Tekirdağspor Kulübü Sosyal Tesisleri olarak başlayan bu yapı, çeşitli nedenlerle yarım kalmış, Sayın Ahmet Aygün´ün 2004 yılında belediye başkanı seçilmesiyle birlikte ciddi anlamda tadilat görmüş ve alt kısımda bir havuz ve üst kısımda gördüğünüz bu spor tesisleri inşa edilmiş. Sayın Aygün´ün de olurlarıyla kendisinin ismini yenilediğimiz bu tesislere verdik. Burada gerçekleştirdiğimiz yenileme çalışması 544 bin TL´ye mal oldu. Bu maliyete Hüseyin Pehlivan İlkokulu´nun içerisinde yaptığımız çok amaçlı saha da dâhildir. Bu alanda gerçekleştirdiğimiz çalışmaların tamamı Süleymanpaşa Belediyesinin kendi imkânları ile yapıldı. Bu sayede çalışmamızı yaklaşık üçte bir maliyetle tamamlamış olduk. Burada emeği geçen tüm belediye meclis üyelerimize ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum,” açıklamasında bulundu.

PROJELER ARKA ARKAYA HİZMETE GİRİYOR

Süleymanpaşa Belediyesinin gerçekleştirdiği diğer projeler hakkında da bilgi veren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Şehrimizin gerçek anlamdaki ilk engelsiz parkını, tekerlekli sandalyeye mahkûm olan çocuklarımızın da akranları ile birlikte eğlenebilecekleri park alanını 26 Ağustos´ta açacağız. Yıllardır atıl duran eski iskeleyi tamamen Süleymanpaşa Belediyesinin kendi personeli ile komple elden geçirdik, Allah kısmet ederse Rumeli İskelesi olarak 28 Ağustos´ta açılışını yapacağız. Hemen karşısında Selanik Meydanımız yer alacak. Şehri genelinde bu tesislere benzer 28 tane daha spor tesisi yapıyoruz. Bunların birçoğu merkez mahallelerimizde yer alıyor. Bundan sonra çocuklarımızın sosyal aktivitelerini sağlayabilecekleri, eğlenebilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri, sanal mecradan uzaklaşıp gerçek hayatla tanışabilecekleri yeni sportif alanlarımız olacak. Önceki dönemlerde hizmete girmiş olan aşevimizi, günlük 5 bin kişiye sıcak yemek üretebilecek kapasiteye sahip yeni ve modern bir binaya sadece 60 gün gibi bir sürede kavuşturduk. Şu anda, günlük bin ihtiyaç sahibi ve yaşlı vatandaşımıza hizmet veren bir aşevimiz var. Önümüzdeki günlerde aşevimizin de açılışını gerçekleştireceğiz. Süleymanpaşa´da rahmetli belediye başkanımız Osman Tabak döneminde yapılmış sadece bir tane pazaryerimiz vardı. Önümüzdeki yıl itibariyle tam yedi tane kapalı pazaryerimizi hizmete sokacağız. Bunca yıldır yapılmayanı biz iki yılda gerçekleştirmiş olacağız. Perşembe ve Pazartesi pazarlarının kurulduğu alandaki pazaryeri çalışmamızı da kışa girmeden pazarcı esnafımıza teslim edeceğiz. Aileler pazar alışverişini yaparken ıslanmayacak, üşümeyecek, esnafımız soğuktan titreyerek vatandaşa hizmet etmek zorunda kalmayacak,” diye konuştu.

DEV YATIRIMLAR SÜLEYMANPAŞA´YA GELİYOR

“Süleymanpaşa Gönül Belediyeciliği, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda bu şehirde neler yapılabildiğinin en güzel göstergesi olacaktır,” sözleri ile konuşmasını sürdüren Yüksel, önümüzdeki dönemde gerçekleşecek büyük yatırımların da müjdesini verdi. Yüksel, “Önümüzdeki yıl itibariyle yaklaşık 40 milyon lira değerinde turizm yatırımlarımız şehrimize geliyor. Ekmekçioğlu olarak bildiğimiz ve yıllardır atıl durumda bulunan parkımızda seyir terasımız ve kafeteryamız yılsonuna kadar hizmete girecek. Bu alandaki çalışmalarımız sırasında tam 100 kamyon çöp ve atık temizledik. Ata Tepe projemiz kapsamında Edirne Anıtlar Kurulu´ndan onayımızı aldık. Burası Trakya´nın en büyük turistik cazibe merkezi olacak. Şu anda proje çalışmasına başladığımız, Ata Tepe´den sahile inen bir teleferik hattımız olacak. Kumbağ ile Dut Limanı arasında proje çalışmaları süren bir turizm yatırımımız olacak. Rakoczi çamuru diye bilinen şifalı çamurumuzla ilgili sağlık turizmi üzerine bir çalışma yürütüyoruz. Yine sağlık turizmi ile ilgili Avşar İçmeleri çalışmamız sürüyor. Hemen bu tesisin yanında ata sporumuz olan okçuluk için bir spor tesisi hazırlığımız var. Önümüzdeki günlerde Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızla protokol imzalayacağız. Trakya´da spor denince, turizm denince, ticaret denince akıllara Süleymanpaşa gelecek. Süleymanpaşa Trakya´da her şeyin merkezi olacak. Biz bütün bunları hayata geçirebilmek için Süleymanpaşalı hemşehrilerimizden bir dönem için yetki istedik. Hamdolsun bu şehirde yaşayan büyüklerimiz, dostlarımız ve kardeşlerimiz, bize bu yetkiyi verdi. Biz de onları mahcup etmemek için var gücümüzle çalışıyoruz,” ifadelerini kullandı.

“BU ŞEHRE KİM BİR ÇİVİ ÇAKTIYSA ALLAH RAZI OLSUN”

Konuşmasını, eski Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün´e teşekkür ederek tamamlayan Yüksel, “Bu şehre her kim bir çivi çaktıysa Allah ondan razı olsun. Bu tesisleri şehrimize kazandıran Ahmet Aygün´ün adını burada yaşatacağız. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum,” dedi.

AYGÜN´DEN VEFA VURGUSU

Aygün´ü kürsüye davet eden Yüksel, kendisine bir teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti. Aygün, yaptığı konuşmada, adının bu tesislere verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başta Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel olmak üzere vefa gösteren ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

KAYA: “BU TESİSİN KAZANDIRILMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Aygün´ün ardından Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya konuşmasını yaptı. Kaya, “Bu tesisin ilçemize kazandırılması çok önemli. Ayrıca Sayın Belediye Başkanımızın gösterdiği vefa da aynı şekilde önemli. Sayın Başkanım, elinize, emeğinize sağlık. Size ve ekibinize aziz milletimiz adına teşekkür ediyorum,” diye konuştu.

YEL TEŞEKKÜR ETTİ

Son konuşmayı ise Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel gerçekleştirdi. Yel, durmadan yürümek şiarıyla hizmet etme anlayışına sahip olduklarının altını çizerek, bu anlayışı Gönül Belediyeciliği perspektifiyle Süleymanpaşa´da hayata geçiren Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve ekibine teşekkür etti.

Açılış töreni, konuşmaların ardından Ahmet Aygün Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi´nin açılış kurdelesinin kesilmesi ile sona erdi. Başkan Yüksel ve katılımcılar, sil baştan yenilenen tesisleri dolaşarak incelemelerde bulundu ve Süleymanpaşa´nın genç sporcularıyla sohbet etti.

 /resimler/2020-9/10/1101169168369.jpg/resimler/2020-9/10/1101303543677.jpg/resimler/2020-9/10/1101430418831.jpg


Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

TEVFİK KESKİN’DEN AÇIKLAMA GELDİ….

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13