Tarih: 29.08.2015 11:07

500 YILLIK KÖPRÜ ÇIKARILIYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

Hayrabolu’da 40 yıllık ayıp ortadan kaldırılıyor

500 YILLIK KÖPRÜ ÇIKARILIYOR

Hayrabolu’da 40 yıldır Türkiye’nin bir ayıbı olarak görülen tarihi köprü, gömüldüğü yerden çıkarılıyor. Osmanlı dönemine ait 500 yıllık köprünün gömüldüğü yerden çıkarılması için çalışmalar başlatıldı. 40 yıldır toprak altındaki köprünün takipçisi olan Gazeteci Şerif Baysalan daha önce de köprünün çıkarılması için denemeler olduğunu ancak ilk kez sonuca bu kadar yaklaşıldığını söyledi.

Hayrabolu’da 40 yıldır Türkiye’nin bir ayıbı olarak görülen tarihi köprü, gömüldüğü yerden çıkarılıyor. Osmanlı dönemine ait 500 yıllık köprünün gömüldüğü yerden çıkarılması için çalışmalar başlatıldı. Kısa süre içinde tarihi köprünün gün yüzüne çıkarılarak ziyarete açılması bekleniyor.

MUTLU SONA DOĞRU

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Hayrabolu Köprüsü’nün çıkarılması için çalışmaları başlattı. Başkan tarafından köprünün çıkarılmasıyla görevlendirilmiş olan imar Ve Şehircilik Daire Başkanı Dilşad Ergin, konuyla ilgili olarak Emekli Müze Müdürü ve Arkeolog Mehmet Akif Işın ve Şerif Baysalan`la yaptığı özel bilgilendirme toplantısında, köprünün çıkarılması için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak`ın kesin talimatı doğrultusunda çalışmalara başlandığını, kendi dairesine bağlı birimlere çalışmaların hızlandırılması talimatının verildiğini açıkladı.

“TARİHE GEÇECEKLER”

Konuyu 40 yıldan uzun süredir gündemde tutmaya çalışan Hayrabolulu Gazeteci Şerif Baysalan’ın girişimleri sonucu geçtiğimiz aylarda konu Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar uzanmış ve internet üzerinden imza kampanyası başlatan Colombia Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Annette Milner, olayı uluslararası arenada tartışmaya açmıştı.

Köprüyü toprak altından çıkarma girişimlerinin daha önce de yapıldığını ifade eden Baysalan, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Ve Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, çalışmalara başlanması talimatını verdiler. Daha önce girişimler olmuştu ama ilk kez bu kadar ileri gidildi. Sayın Başkanlar Albayrak ve Altayoğlu, köprüyü toprak altından çıkaran başkanlar olarak tarihe geçecekler,” diye konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —