Tarih: 31.05.2016 10:30

TEKİRDAĞ TSO’DA SULAR ISINIYOR

Facebook Twitter Linked-in

TEKİRDAĞ TSO’DA SULAR ISINIYOR

Tekirdağ ekonomisini yönlendiren kuruluşlardan biri olan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) genel kurul tarihi yaklaşıyor. Ekim ayında yapılması beklenen genel kurul için Başkan Cengiz Günay’a rakip gösterilen isimler ortaya çıkmaya başladı.

Tekirdağ ekonomisini yönlendiren kuruluşlardan biri olan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) genel kurul tarihi yaklaşıyor. Ekim ayında yapılması beklenen genel kurul için Başkan Cengiz Günay’a rakip gösterilen isimler ortaya çıkmaya başladı. İş dünyasında Günay’a rakip olarak şimdilik üç isim öne sürülüyor: Orhan Çebi, Mustafa Yurdanur ve Hakan Şık.

ÇEBİ: MEVCUT YÖNETİM BAŞARISIZ

Orhan Çebi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada adaylık için bir adım atmadığını ifade etti. Çebi, mevcut yönetimin başarılı olduğunu düşünmediğini belirterek, “Bana göre kesinlikle başarılı bir yönetim sergileyemediler. Tekirdağ TSO’da kan değişimine şiddetle ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Yönetimle ilgili genel olarak bir memnuniyetsizlik olduğunu görüyorum. Bu nedenle güçlü bir listenin genel kurulda aday olması durumunda mevcut yönetimin gideceğini düşünüyorum,” diye konuştu. Aday olmaya karar vermediğini, süreci değerlendirdiğini dile getiren Çebi, “Henüz aday olmak gibi bir düşüncem yok. Ancak mevcut yönetimin de devam etmemesi taraftarıyım. Güçlü bir listenin ortaya çıkması durumunda o listeye desteğimizi vermeyi düşünebilirim. Ancak sağlam bir rakip liste oluşmazsa ben de aday olmayı düşünebilirim,” ifadelerini kullandı.

Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay’la çok yakın dost oldukları bilinen Hakan Şık da Günay’la olan ilişkilerini zedeleyecek bir adım atmayacağının altını çiziyor. Şık’a aday olması konusunda bazı çevrelerce baskı yapıldığı, dostluklarına zarar vermek istemeyen Şık’ın da konuyla ilgili zemin yokladığı öğrenildi.

YURDANUR’UN ADAYLIĞI KESİN GİBİ

Tekirdağ TSO’nun Ekim ayında yapılması beklenen genel kurulunun tüzük gereği 90 güne kadar ötelenebildiği biliniyor. Bu durumda en geç 2017 yılı Ocak ayı içinde genel kurulun yapılması gerekiyor.

Genel kurulda adaylık için en çok ismi telaffuz edilen isim ise eski başkan Mustafa Yurdanur oldu. Yurdanur’un Tekirdağ’ın önemli iş adamlarıyla sık sık bir araya geldiği ve istişarelerde bulunduğu öğrenildi. Aday olmasına kesin gözüyle bakılan Yurdanur’un seçimi kazanacak güçte bir liste oluşturma hazırlığı içinde olduğu belirtiliyor.

YATIRIMLAR ONUN DÖNEMİNDE GELDİ

Yurdanur, iki dönem boyunca Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı olarak başarıyla görev yapmış ve bayrağı devretmişti. Onun döneminde Tekirdağ’a çok önemli ve büyük yatırımlar gelmişti. Bunun en somut örneği olarak Asyaport gösteriliyor. Hâlihazırda binin üzerinde istihdam yaratan dev yatırım, Yurdanur döneminde Tekirdağ’a kazandırılmıştı. Ayrıca aday olduğu genel kurulda 12 meslek grubunda da rakiplerini geride bırakan Yurdanur, popüler deyimle genel kuruldan 12-0 galip ayrılmıştı.

GÜNAY KAN KAYBEDİYOR

Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay’ın ise önümüzdeki genel kurulda işinin hayli zor olduğu ifade ediliyor. Günay’ın iş çevreleri tarafından sevilen bir isim olmasına rağmen kadrosunda bulunan isimler nedeniyle günden güne kan kaybettiği öne sürülüyor. Günay’ın yönetiminde bulunan bazı isimlerin onu da kendileriyle birlikte aşağı çektiği ve sahip olduğu destekleri yitirdiği belirtiliyor.

Tekirdağ TSO’da sular ısınmaya başladı. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili yeni gelişmelerin olması bekleniyor. Olay Aktif olarak konuyu takip etmeye ve sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —